Bsod: IRQL "d1"? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Bsod: IRQL "d1"?

 
Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 07-11-2010, 02:20 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
danforz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, CA.
Posts: 252
Rep: 5 (Unique: 5)
Hey guys

Was playing Just Cause 2 last night and got my first BSOD since actively overclocking. It was a IRQL LESS THAN or what ever, which I generally take to mean increase VCore. However, the stop number wasn't the usual 101 but rather "D1." Any ideas?

Daniel

Hello, I am Daniel, and I'm addicted to everything you see on this page.

Concerned over temps? Maybe you shouldn't be: https://www.overclock.net/intel-cpus/...e95-temps.html
danforz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 07-11-2010, 04:29 PM
Linux Lobbyist
 
jasjeet's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: London, UK
Posts: 2,049
Rep: 151 (Unique: 106)
What stress test programs have you ran? And for how long?

jasjeet is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 07-11-2010, 04:48 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
danforz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, CA.
Posts: 252
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by jasjeet View Post
What stress test programs have you ran? And for how long?
Prime95 for 3 hours I believe. Memtest for 7 hours but t had errors so I eased up my latencies a bit and have not yet re-memtested.

Hello, I am Daniel, and I'm addicted to everything you see on this page.

Concerned over temps? Maybe you shouldn't be: https://www.overclock.net/intel-cpus/...e95-temps.html
danforz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 07-12-2010, 01:38 PM
Linux Lobbyist
 
jasjeet's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: London, UK
Posts: 2,049
Rep: 151 (Unique: 106)
Well you should run Memtest again on the new latncy settings. And run Prime95 Blend as well as LinX with "All" ram setting.

jasjeet is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 07-12-2010, 02:46 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
danforz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, CA.
Posts: 252
Rep: 5 (Unique: 5)
I do plan on doing more testing eventually, I was just curious what the BSOD specified?

Hello, I am Daniel, and I'm addicted to everything you see on this page.

Concerned over temps? Maybe you shouldn't be: https://www.overclock.net/intel-cpus/...e95-temps.html
danforz is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 07-12-2010, 02:52 PM
Linux Lobbyist
 
jasjeet's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: London, UK
Posts: 2,049
Rep: 151 (Unique: 106)
I know ive seen this before, and i most likely just a tad more Vcore.

jasjeet is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 07-12-2010, 02:56 PM
Guess I'm Back
 
c00lkatz's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: DFW, TX
Posts: 3,664
Rep: 368 (Unique: 295)
https://www.overclock.net/intel-cpus/...ml#post9585159

D1 shows to be QPI/VTT.

2018 RGB Madness
(22 items)
CPU
Ryzen 5 2600 @ 4.175GHz 1.40V
Motherboard
MSI X470 Gaming Pro Carbon
GPU
EVGA GTX1060 6GB SSC ACX3.0
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB @ 3200MHz 16-17-17-17-35-1T
Hard Drive
Samsung 960 EVO 250GB NVME
Hard Drive
Samsung 850 EVO 250GB SSD
Hard Drive
Samsung 850 EVO 500GB SSD
Hard Drive
Seagate 2TB NAS HDD
Hard Drive
Samsung F4EG 2TB HDD
Hard Drive
HGST 1TB 2700RPM 2.5" HDD
Power Supply
EVGA SuperNOVA G3 750W
Cooling
Corsair H150i Pro RGB
Cooling
Corsair HD120 RGB Fans x 6
Cooling
Corsair Commander Pro
Case
Corsair Carbide 275R
Operating System
Windows 10 Pro 64-bit
Monitor
Sony KDL40R350B 40" 1080p HDTV
Keyboard
Corsair Vengeance K70 RGB MK.2 SE
Mouse
Corsair Vengeance M65 RGB Pro
Mousepad
Corsair MM300
Other
Corsair Lighting Node Pro
Other
Corsair RGB LED Strips x 8
▲ hide details ▲
c00lkatz is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 07-12-2010, 03:00 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
danforz's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles, CA.
Posts: 252
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by c00lkatz View Post
That is very interesting. I'm going to increase my VTT and then Mem-Test. If it passes 12 hours with out error, I'll try lowering the latency again and see what happens then.

Hello, I am Daniel, and I'm addicted to everything you see on this page.

Concerned over temps? Maybe you shouldn't be: https://www.overclock.net/intel-cpus/...e95-temps.html
danforz is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 02-20-2012, 06:21 PM
New to Overclock.net
 
Kamycrs's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 107
Rep: 0
Thats interesting i dont have any options on my bios that says VTT or QPI? under what other names can i see that?

Kamycrs is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off