>>The Official ASUS P8P67/P8Z68 & P8Z68/GEN3 Series Owners Club>> - Page 657 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

>>The Official ASUS P8P67/P8Z68 & P8Z68/GEN3 Series Owners Club>>

Reply
 
Thread Tools
post #6561 of 9390 (permalink) Old 02-25-2012, 06:32 PM
New to Overclock.net
 
wickedout's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: California
Posts: 2,262
Rep: 80 (Unique: 64)
Quote:
Originally Posted by alancsalt View Post

In UEFI bios, under Monitor, CPU Fan Speed, set to Ignore.

Fixed. Now it goes to my post and then my sign on screen. I don't even see the American Megatrends anymore. How do I make the ASUS post screen appear longer then a 1 second? thumb.gif
wickedout is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6562 of 9390 (permalink) Old 02-25-2012, 08:50 PM
New to Overclock.net
 
psikofunkster's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 40
Rep: 0
Guys with all due respect your video cards are crazy!! me i still have my old 9500GT.....biggrin.gif of course i'm not a gamer.
psikofunkster is offline  
post #6563 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 07:56 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2006
Location: Cape Coral, FL
Posts: 800
Rep: 86 (Unique: 76)
Quote:
Originally Posted by wickedout View Post

Quote:
Originally Posted by alancsalt View Post

In UEFI bios, under Monitor, CPU Fan Speed, set to Ignore.

Fixed. Now it goes to my post and then my sign on screen. I don't even see the American Megatrends anymore. How do I make the ASUS post screen appear longer then a 1 second? thumb.gif

Go in the advanced mode of your bios to the boot tab set the logo screen to disabled then change the default 5sec for the post to appear. Some slow starting monitors fail to display the post but for a brief sec as you suggest. Try extending the time or even setting it to stop there until you press the escape key. GL

450

LUXE 1: | Phanteks Enthoo Luxe custom satin white interior | MSI Z270 GM7 1.3  bios  | 7700k 5.0GHz 1.325v | G.Skill V-Series F4-3200C15D-32GVR |Asus 1080 Ti FE +170CC +50MC | Samsung 950 Pro M.2 OS | WD2003FZEX Data | Corsair HX850 | Asus BluRay | Custom Loop w/Raystorm Pro (CPU)  & kryographics pascal w/active backplate (GPU) | K70 Lux RGB | Func MS-3 Rev2 | Asus PB278QR & PG278Q (Gsync) | Logitech Z906 |  HyperX Cloud II
 
Enthoo Primo: | MSI Z97 Gaming 7 | 4790k 48x 1.254v EK-Supremacy EVO | G.Skill TridentX2400C9 2x8-16GB | 2x EVGA  980 Ti SC EK blocks and backplates | 2x 840 Pro Raid-0 OS | WD20003FZEX (data) | EVGA SuperNova 1000 G2 | Alphacool 420x60 & Monsta 360 (rads) | Bitspower D5 Multi Z Pump/Res 150mm | 8x PH-F140SP & 6x SP120 on 2x Phanteks fan hubs 3xYate Loon HS LED white 1-140 2-120 14-intake 1 exhaust & 2 interior
owcraftsman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6564 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 08:53 AM
New to Overclock.net
 
wickedout's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: California
Posts: 2,262
Rep: 80 (Unique: 64)
Quote:
Originally Posted by owcraftsman View Post

Go in the advanced mode of your bios to the boot tab set the logo screen to disabled then change the default 5sec for the post to appear. Some slow starting monitors fail to display the post but for a brief sec as you suggest. Try extending the time or even setting it to stop there until you press the escape key. GL
450

I have disable the ASUS full screen now. Now it works and gives me a little time to decide to hit the bios or pass on it. Thanks again.
wickedout is offline  
post #6565 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 09:00 AM - Thread Starter
Retired Staff
 
munaim1's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: .:.
Posts: 10,805
Rep: 921 (Unique: 603)
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post

Apologies to all for awaiting entry to 'club' I have been quite busy lately and not had the chance to add everyone. I will be making some changes to the OP, rather than manually adding each and everyone (which can be a daunting task at times) I have opted for something much simpler, a spreadsheet where you fill in the form and enter your own details. this is currently in progress and should hopefully be working by the end of the weekend. smile.gif

I will however be reviewing the entries to make sure that you have followed the rules, those that haven't will be removed.

Thank you.


thumb.gif

In the process of adding a spreadsheet in the OP where member's can add themselves, it will almost be identical to what I have done with Turricans other threads here:

https://www.overclock.net/t/1051733/the-official-intel-core-i5-2500k-i5-2550k-i7-2600k-i7-2700k-amd-buttkickers-owners-club
https://www.overclock.net/t/1051664/the-official-corsair-vengeance-owners-club

Unfortunately this one is taking a little longer than expected, hopefully should be done later tonight. Thank you all for your patience.
munaim1 is offline  
post #6566 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 09:50 AM
New to Overclock.net
 
porksmuggler's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 215
Rep: 1 (Unique: 1)
I'm leaving this here for others having issues with the P8Z68 series and certain video cards. I've sent ASUS the following, just waiting for a reply:

All BIOS settings optimal default, NO OC ever.

BIOS 0301 - 4850X2 in PCIe x16_1 results in BSOD. 4850X2 in PCIe x16_2 functions correctly.

BIOS 3201 - 4850X2 in either PCIe x16_1 or PCIe x16_2, PC will not post (boot loop). iGPU and other discrete GPUs function correctly.

4850X2 functions correctly in all other systems.


It seems to be a problem with the PCIe implementation or a compatibility issue, though I'm not ruling out defective motherboards. Here are several other threads mentioning video cards that function correctly on other boards, but do not on this series:

http://www.tomshardware.com/forum/332865-33-asus-p8z68-gen3-detect-asus-hd6950-dcii
http://www.tomshardware.com/forum/302466-30-p8z68-detect-sapphire-6850
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20120115023503820&board_id=1&model=P8Z68-V%2fGEN3&page=1&SLanguage=en-us
https://www.overclock.net/t/1208640/asus-p8z68-v-pro-gen3-wont-post-with-dedicated-gpu

porksmuggler is offline  
post #6567 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 10:54 AM
New to Overclock.net
 
LuckyNumber13's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Canada
Posts: 217
Rep: 13 (Unique: 11)
Please Ignore the Date/Year on the pictures. Everytime i change the batteries i have to reset date and got lazy last time.
Would like to Join. I have a :
Mobo = Asus Z68 Deluxe Gen3
Ram = Vegenance 16Gb (4 x 4Gb) at 1600 (1.5v) (C. Lat. = 9. 9. 9. 24
CPU = Intel I7 2700k (Currently at stock 3.5Ghz at 1.12 v but will get to overclocking later
HDD = Western Dig. Cav. Black. 500 Gb internall SATA III 6Gb/s / 32 cache. (also have 2 - 2Tb Western Dig. External Hard Drives for storage)
Case = NZXT Phantom (new model with usb 3.0 etc..)
GPU = EVGA Hydro Copper 2 GTX 580 (3Gb)
PSU = Silent Pro Gold Series 1200W Modular
Vantec Nexstar SE Dual SSD Front Bay Holder (soon to get 2 SSD for it)
Lambtron FC 2 6 Channel Fan Controller (one of the only ones that will control the Scyther 5400rpm fans properlly)
SOON TO BE ADDED: Antec Veris Elite Multimedia station thingy.
LiteOn BlueRay Burner
LG DVD burner
1 UV Light

Cooling:

Dazmode STORM D5 VARIO 8-24V Pump
Black Ice GT Stealth 360 Radiator - Blue
EK-CoolStream RAD XTC (140) - Single 140mm Radiator
Feser Tube UV Hose - 1/2" ID - 3/4" OD - White - UV Blue
All fittings are Bitspower Fittings 1/2" ID - 3/4"OD
Koolance CPU-370 Performace CPU Water Block
(3of them)Scythe Gentle Typhoon Black Edition 5400RPM 150.1CFM @ 50db Fan
FrozenQ Fusion Reservoir Rev.6 UV Blue - 250mm
Fluid XP+ Ultra Non-Conductive 32 oz. Liquid Cooling Fluid - UV Invisible Blue
BGears B-Blaster 140mm x 25mm 1800RPM High Speed Fan
NZXT Sentry 2 5.25" Fan Controller / Touch Display / Temperature Monitor - Black (not using anymore as need 30-35+ Watts per a channel for Scythe 5400rpm fans. this only has 10

Also bought already and soon to add XSPC 360 Performace rad to my loop.

This is the first computer i've ever built let alone a liquid cooled one.
let me know what you think.
Temps so far (haven't tweeked yet) 27*C idle for CPU and mobo is 26*C (Ambient room temp is 24) 100%load temp = 55 forcpu and 30 for mobo
can't wait to add the new thick rad to it.

Cheers. Lucky13.

450

450

450
450
450
450

Roll'em high, shoot'em low.

LuckyNumber13 is offline  
post #6568 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 11:04 AM - Thread Starter
Retired Staff
 
munaim1's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: .:.
Posts: 10,805
Rep: 921 (Unique: 603)
UPDATE TO CLUB



Few hours later, I managed to transfer all the entries from the OP into a spreadsheet I managed to complete it. After submitting an entry with the form, the spreadsheet will update automatically and entries will go into correct sheet according to Motherboard type. Pretty self explanatory smile.gif








The following info will be added to the OP:
Quote:
Kindly post your validation / proof here FIRST then fill in the FORM and link the post as proof.


Right click and copy link address of your post:

218x32px-LL-d9398f71_Untitled-Copy-Copy.png


Should be something like this https://www.overclock.net/t/1012874/the-official-asus-p8p67-p8z68-p8z68-gen3-series-owners-club/6560#post_16560723. Alternatively post a CPU-Z validation but make sure it is the same as your OCN username.



Spreadsheet should be available in the next couple of minutes smile.gif


EDIT:

Finally All done thumb.gif


I will change the colour and stuff later on, spruce it up a little but for now we have a working spreadsheet!!!! thumb.gif

wheee.gifwheee.gifwheee.gifwheee.gifwheee.gifwheee.gifwheee.gifwheee.gif
munaim1 is offline  
post #6569 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 11:22 AM
somewhere on ocn
 
Join Date: Aug 2011
Location: Scotland
Posts: 276
Rep: 31 (Unique: 25)
Geeboi is offline  
post #6570 of 9390 (permalink) Old 02-26-2012, 02:19 PM
New to Overclock.net
 
jhebi's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Rep: 0
Could someone help me with the settings on Mb: P8Z68-V LX, so the boot process doesn't lag.

It takes forever to windows 7 to come out.

I have boot option to my hard drive, but still take so long to restart my pc

Thanks
jhebi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off