[OFFICIAL] Asus Maximus VI Hero Owners and Overclocking Club - Page 278 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[OFFICIAL] Asus Maximus VI Hero Owners and Overclocking Club

Reply
 
Thread Tools
post #2771 of 2777 (permalink) Old 02-15-2018, 02:04 AM
WaterCooler
 
SortOfGrim's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Coriovallum
Posts: 2,542
Rep: 75 (Unique: 53)
Quote: Originally Posted by DSD27 View Post
Hey guys.
I have disabled SVID Control, and since I've done that, everytime I start the computer after a power down, it starts for 1 second then shuts off and starts again. It does that once.
I can reboot normaly and shut it down/on normally, the problem is only when I switch off the PSU.
What can be causing this? Should I clear Cmos and try disabling Svid Control again? Bios says Svid Control disabled but I can still see SVID value in monitoring software.
I had that once too and it turned out it was some software issue. I removed the latest installed and the pc shut down normally again.
Don't ask me what program though as it was a looong time ago.

Main rig: Merc
VR gaming rig: Nemesis
DIY Bench: Frankenstein
Merc
(19 items)
Nemesis
(16 items)
Frankenstein
(4 items)
CPU
Intel Core i5-8600K
Motherboard
MSI Z370 Gaming Pro Carbon
GPU
MSI GTX 1080Ti
RAM
Corsair Vengeance LPX
Hard Drive
Samsung 970 EVO 500GB (OS)
Hard Drive
Cruxial MX500 m.2 1TB
Power Supply
Corsair AX760
Cooling
9x Scythe GT AP-15
Cooling
EKWB blocks, Alphacool UT60 rads, Bitspower fittings
Case
CaseLabs Mercury S8
Operating System
Windows 10
Monitor
Acer Predator XB271HU
Keyboard
Logitech G Pro
Mouse
Logitech G502
Mouse
Logitech MX Ergo
Audio
Logitech Z906
Audio
Sennheiser HD6 Mix
Audio
Asus Xonar Essence STX
Other
Lamptron FC-5 V3
CPU
Intel Core i7-4790K
Motherboard
MSI Z97I Gaming ACK
GPU
MSI Geforce GTX 1080 Gaming X 8GB
RAM
G.Skill TridentX 2x 4GB 2400MHz
Hard Drive
Samsung 840 EVO 250GB
Hard Drive
Crucial MX500 500GB
Power Supply
Corsair SF600
Cooling
Noctua NH-U12S (w/ GT fans)
Cooling
4x Scythe Gentle Typhoon AP-15
Case
CaseLabs Mercury S3
Operating System
Microsoft Windows 10
Monitor
Samsung UE40H6400AWXXN 40" TV
Keyboard
Logitech K830
Mouse
Logitech MX Ergo trackball
Audio
Logitech Speaker System Z906
Other
Oculus Rift
Hard Drive
Samsung 840 EVO 250GB ssd
Power Supply
Seasonic M12II EVO Bronze 520 Watt
Cooling
Corsair H100i
Case
Various; Caselabs, Lian Li
▲ hide details ▲
SortOfGrim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2772 of 2777 (permalink) Old 02-15-2018, 06:49 AM
New to Overclock.net
 
DSD27's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 8
Rep: 0
Quote: Originally Posted by SortOfGrim View Post
I had that once too and it turned out it was some software issue. I removed the latest installed and the pc shut down normally again.
Don't ask me what program though as it was a looong time ago.
Hm...thanks. I have no idea what can it be.

btw this seems to be a good thread to ask, that ROG badge that came with the board for us to stick on teh case or wherever, if we revome it after years, will it stick again or be ruined?

https://card.exophase.com/2/0/25143.png
i5 4670K @ 4.4 GHz, Maximus VI Hero, Thermalright True Spirit 140 BW, G.Skill RipjawsX 2x4GB 1866mhz CL9, ASUS Expedition GTX 1070 OC 8GB, XFX Pro 750W Core Edition, Kingston SSDnow 300v 120GB, Western Digital Blue 1TB, Zalman Z11 Plus, Razer Abyssus, ROG Orion, AOC Q3279VWF
DSD27 is offline  
post #2773 of 2777 (permalink) Old 01-10-2019, 11:35 AM
New to Overclock.net
 
Guacalaquerico's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 3
Rep: 0
Hello! Just got this board and it's paired with an i5 4570 and GTX 1080. I've been trying to squeeze more performance out of the CPU since I have a 212 Evo that can handle the heat. I found this https://www.win-raid.com/t154f16-Too...-quot-UBU.html and this https://www.overclock.net/forum/6-in...on-k-cpus.html.

Basically, I want to downgrade the microcode to 07 or any version that lets me use the turbo boost multiplier bug, basically letting me overclock the CPU or at least force the 1-core ratio to all 4 cores. I've tried BCLK OC but I don't want to damage other components with high BCLK, a friend fried his USB ports by doing this.

Any tips? Should I just follow those guides? It seems that you need a special DOS-USB thing to flash modded BIOS in Z97, I don't know if the same applies to this one and I don't want to kill my board, I just want to get more Mhz out of the i5 since I can't find a 4770k-4790k in my town. Thanks
Guacalaquerico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2774 of 2777 (permalink) Old 01-20-2019, 03:48 AM
Guru
 
SmOgER's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,050
Rep: 29 (Unique: 26)
Quote: Originally Posted by Guacalaquerico View Post
Hello! Just got this board and it's paired with an i5 4570 and GTX 1080. I've been trying to squeeze more performance out of the CPU since I have a 212 Evo that can handle the heat. I found this https://www.win-raid.com/t154f16-Too...-quot-UBU.html and this https://www.overclock.net/forum/6-in...on-k-cpus.html.

Basically, I want to downgrade the microcode to 07 or any version that lets me use the turbo boost multiplier bug, basically letting me overclock the CPU or at least force the 1-core ratio to all 4 cores. I've tried BCLK OC but I don't want to damage other components with high BCLK, a friend fried his USB ports by doing this.

Any tips? Should I just follow those guides? It seems that you need a special DOS-USB thing to flash modded BIOS in Z97, I don't know if the same applies to this one and I don't want to kill my board, I just want to get more Mhz out of the i5 since I can't find a 4770k-4790k in my town. Thanks
Dunno, but stock this CPU will really struggle with MT and modern games. You would want something close to twice the performance it offers when fully loaded to pair it with GTX1080 (overclocked 4770K). I would just scratch it (sell) and buy another CPU, otherwise it's a waste of GPU power.

Xeon X5650 @ 4.0Ghz | Gigabyte EX58-EXTREME | Tactical DDR3 TC 12GB @ 2200Mhz 10-10-10-26 1T | 3.74Ghz Uncore

Last edited by SmOgER; 01-20-2019 at 03:52 AM.
SmOgER is offline  
post #2775 of 2777 (permalink) Old 01-23-2019, 08:48 AM
New to Overclock.net
 
pdasterly's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,025
Rep: 26 (Unique: 19)
anyone delid cpu? on this board

Last edited by pdasterly; 01-23-2019 at 08:58 AM.
pdasterly is offline  
post #2776 of 2777 (permalink) Old 02-20-2019, 09:40 PM
New to Overclock.net
 
pdasterly's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,025
Rep: 26 (Unique: 19)
4790k still kicking, delided cpu, added 10gb rog AREION and radeon vii

maximus vi hero
4790k
4x4gb ddr3 patriot viper 2400
1300 g2 evga
radeon vii
ekwb supremacy evo
ekwb m6g north and south bridge cooler
ekwb monarchy x4
rog fan controller
Alphacool NexXxoS Monsta 480 Radiator
corsair static pressure fans
ocz trion 150 x4, raid 0
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2543.jpg
Views:	4
Size:	138.1 KB
ID:	254668  


Last edited by pdasterly; 02-20-2019 at 09:45 PM.
pdasterly is offline  
post #2777 of 2777 (permalink) Old 02-28-2019, 06:30 AM
あほか щ(゜ロ゜щ)
 
neurotix's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: The frozen North
Posts: 3,967
Rep: 265 (Unique: 162)
Quote: Originally Posted by DSD27 View Post
Hey guys.
I have disabled SVID Control, and since I've done that, everytime I start the computer after a power down, it starts for 1 second then shuts off and starts again. It does that once.
I can reboot normaly and shut it down/on normally, the problem is only when I switch off the PSU.
What can be causing this? Should I clear Cmos and try disabling Svid Control again? Bios says Svid Control disabled but I can still see SVID value in monitoring software.

Mine has always done this regardless of bios version, microcode, etc. I have had my board for 5 years. Basically if I change anything from stock, that is, if I overclock, it always does this but only on a cold boot after the PSU has been discharged (switched off).

If it's not doing it after the system has been on, or shut down, but the power supply has been left on, then I'm not sure what the problem is. Sure, it takes a little longer to turn on fully, but who cares?

Try setting everything back to stock and see if it does it, then change one thing at a time until you find the culprit (if it really isn't SVID). Otherwise, try your overclock while leaving it on.

I thought this was related to the Digi+ VRM and certain power delivery settings but maybe I'm wrong.

My console collection:
Spoiler!

My HWBOT profile - join Team OCN
[Official] OCN Retro - The Overclock.net Retrogaming Club
Big Red
(30 items)
Big Blue?
(14 items)
CPU
i7 4790k SiliconLottery 4.8GHz delidded
Motherboard
ASUS ROG Maximus VI Hero bios 1603 microcode 23
GPU
EVGA GTX 1080ti FTW3 2012/5760MHz
GPU
EVGA GTX 1080ti FTW3 2012/5760MHz
RAM
G.SKILL TridentX DDR3 2600MHz 10-12-12-31
Hard Drive
Samsung 840 Evo 256GB
Hard Drive
WD Black 2TB
Hard Drive
WD Blue 4TB
Optical Drive
Lite-On DVD-RW
Power Supply
COOLERMASTER V1000
Cooling
Corsair H100i V2 (plastidipped red tubing)
Cooling
2x Corsair SP120 HP Red LED radiator, 1x Corsair SP140 HP Red LED rear, Thermaltake 140mm front
Cooling
Prolimatech PK-3 Nano 30g tube
Case
Corsair 780T w/ custom red paint
Operating System
Win7 x64 SP2
Operating System
Debian-based Linux distribution
Monitor
3x ASUS V239 23" 1080p IPS Surround, 60Hz
Keyboard
Ducky One 2 RGB PKT MX Reds
Keyboard
OCN Ducky DK1008 MX Blues
Keyboard
Corsair K70 Lux red led/MX Reds
Mouse
Redragon Chroma M710 RGB mech. switches
Mousepad
Corsair Polaris RGB
Audio
Logitech G230 red
Audio
Old beat-up Logitech Z2300 2.1 200w 8" sub
Other
Logisys red LED "Meteor Light"
Other
Custom acrylic PSU shroud "Big Red" (black w/ red led logo, v1tech)
Other
Custom acrylic drive cage shroud "[email protected]" (black w/ red logo. Clockwerkindustries)
Other
4x PCI-E 8 pin black/red sleeved cable extensions, 1x 24 pin black/red sleeved cable extensions
Other
Case badges Frozencpu "Intel i7", "Republic of Gamers", "EVGA"
Other
Merax Red/Black Racing Chair
CPU
i5-7600k 4.7ghz 1.26v
Motherboard
ASUS ROG Z270H Strix
GPU
Sapphire R9 380X Nitro 1200/1500mhz
RAM
G.skill Ripjaws4 DDR4-3000 CAS15
Hard Drive
Western Digital Caviar Blue 320gb
Hard Drive
Samsung 850 Evo 256gb
Power Supply
OCZ ModXStream Pro 500w
Cooling
Corsair H60
Case
Thermaltake Core V71
Operating System
Win10 Home
Monitor
2x ASUS V236H 1080p
Keyboard
Corsair K70 Lux Blue LED Cherry MX Blue
Mouse
Cooler Master
Mouse
Thermaltake GAMMA
CPU
HuC6280 7.16MHz
Motherboard
NEC
GPU
HuC6260 Video Color Encoder (slave of HuC6270A)
GPU
HuC6270A Video Display Contoller 64kB VRAM
RAM
8kB
Optical Drive
HuCard (38 pin removable EEPROM storage, size of a credit card)
Case
Core Grafx case, 5.5" x 5.5", smallest home console ever
Operating System
PC Engine BIOS
Monitor
24"flat CRT television, 60Hz, 256x239
Keyboard
PC Engine 2-button controller
Audio
Hu6280A 6-channel on CPU die
Other
Brand new Nichicon electrolytic capacitors
▲ hide details ▲


neurotix is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off