Gaming and mouse response BIOS optimization guide for modern PC hardware - Page 402 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Gaming and mouse response BIOS optimization guide for modern PC hardware

Reply
 
Thread Tools
post #4011 of 4042 (permalink) Old 08-15-2019, 01:31 PM
New to Overclock.net
 
Hannes969's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 36
Rep: 0
Hello Guys:



I am back, after two moths of not playing, i reinstalled windows 10 completely. CS go worked fine for some days and then the problem came back -_-.
So i should not be any software, windows 10 or cs go thing hopefully.



But i dont know could it be the mouse because i have the problem when it feels "normal" in cs go it stays like this, but just after restart the sensivity feels like on ice or something
Hannes969 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4012 of 4042 (permalink) Old 08-15-2019, 03:09 PM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 519
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by Timecard View Post
That is my assumption yup, get fans away from mobo.
Could be different from MB to MB. This is a nogo for me. You can test this on your MB.
Go full speed on your fans, if this is working for you it is related to the FAN curve (power). U can also try to switch from pwm to dc.

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ
BUFUMAN is offline  
post #4013 of 4042 (permalink) Old 08-15-2019, 03:12 PM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 519
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by Hannes969 View Post
Hello Guys:



I am back, after two moths of not playing, i reinstalled windows 10 completely. CS go worked fine for some days and then the problem came back -_-.
So i should not be any software, windows 10 or cs go thing hopefully.



But i dont know could it be the mouse because i have the problem when it feels "normal" in cs go it stays like this, but just after restart the sensivity feels like on ice or something
I have no issues with win 10 and my mouse feeling.

Do you use:
-profiles for your mouse?
-mousepointer acceleration
-high dpi @ cs don't work for me. I am old school. was using a mx518 back in the day with 1800dpi (or was it 1600? ) this was the best resolution for me. I am a midsens gamer in case of CS.



Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ

Last edited by BUFUMAN; 08-15-2019 at 03:16 PM.
BUFUMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4014 of 4042 (permalink) Old 08-15-2019, 09:44 PM
New to Overclock.net
 
Hannes969's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 36
Rep: 0
Hmm

The problem is i control my fans over the qfan control in the bios, how can i test it? I dont wanna use asus ai suit, i had some problems with it ????
Hannes969 is offline  
post #4015 of 4042 (permalink) Old 08-15-2019, 11:41 PM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 519
Rep: 3 (Unique: 3)
Quote: Originally Posted by Hannes969 View Post
Hmm



The problem is i control my fans over the qfan control in the bios, how can i test it? I dont wanna use asus ai suit, i had some problems with it ????
Go into uefi, hit F7, go into FAN Settings use full speed. Reboot

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ
BUFUMAN is offline  
post #4016 of 4042 (permalink) Old 08-16-2019, 04:03 AM
New to Overclock.net
 
Hannes969's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 36
Rep: 0
OK thank you i will try it today.



Was the problem also by you middle in the game, because sometimes i feel that the mouse is a littlebit floaty, or sometimes it feels when i move the mouse really fast, like as it wos on ice and always depending on how fast i move it. Littlebit as there would be an acceleration on it. But i disabled all.


i just tried it and for me it didnt changed anything if the fans are on or off.



Could it be cs go related ? configs ?

Last edited by Hannes969; 08-16-2019 at 11:46 AM.
Hannes969 is offline  
post #4017 of 4042 (permalink) Old 08-16-2019, 10:50 PM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 519
Rep: 3 (Unique: 3)
Hmm is your FPS is stable? Sounds like FPS up and downs.

Mouse only feel like this with FPS up and downs. Is this happening i when you move thru smoke?

Which mouse?

Usb Hz?

Mouse Driver installed?

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ
BUFUMAN is offline  
post #4018 of 4042 (permalink) Old 08-17-2019, 02:48 AM
New to Overclock.net
 
Hannes969's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 36
Rep: 0
I have the logitech g502 with 1000hz and no logitech gaming software installed.
I also discovered an issue, when i moved my mouse, the isr counts on the driver wdf01000.sys driver goes fast up. When i didnt move the mouse or wrote on the keyboard no isr counts where happening. So i tried other usb ports nothing happened. The only solution for the mouse was that i use the 3.1 usb port, butni have only one of them. But the counts when i type on the keyboard are way smaler then when i move my mouse.

But sadly my mouse feels now littlebit more stable but still accelerated ????
Hannes969 is offline  
post #4019 of 4042 (permalink) Old 08-17-2019, 07:37 AM
New to Overclock.net
 
BUFUMAN's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 519
Rep: 3 (Unique: 3)
I have the same mouse. My soultion was to install usb driver instead of MS Driver for my USB Controller and USB Hub Controller. Used win 7 driver for this. Search this thread i wrote it down.It will work for amd borads!

I have 0 ISR counts now

I also installed the Logitech driver for testing bit disabled it from autostart.
Calibrate your mouse to your mouse surface with the software!


Plug you mouse into USB 2.0, don't use a usb hub.

I am at vacation right now.
Can't show you my settings for CS but i use RAW input there with 1800dpi and 2.0 sense.

Btw you didn't answer all my questions

Gesendet von meinem LYA-L29 mit Tapatalk

RYZENBUFU: R7 1700X @ 3800Mhz| Noctua NH-U14S (Push-Pull) - BeQuite SilentWings 3 - 140MM | ASUS ROG Crosshair VI Hero UEFI 7003 | 16GB G.Skill TridentZ [G.SKILL F4-3200C14-GTZ (2x8GB)] @ 3333Mhz CL14 T1 | Zotac AMP Extreme GTX 1080 | NVME & SSD's & HDD's | Be quite Dark Power P11 850W | Phanteks Evolv ATX with BeQuite SilentWings 3 - 140MM | Creative Sound BlasterX AE-5 | Beyerdynamic DT-770 Pro | Logitech Z 2300 2.1 THX | Asus ROG Strix XG32VQ

Last edited by BUFUMAN; 08-17-2019 at 07:44 AM.
BUFUMAN is offline  
post #4020 of 4042 (permalink) Old 09-03-2019, 01:21 PM
New to Overclock.net
 
Hannes969's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 36
Rep: 0
hello



I just figured that when i switch my mouse hz back to 125 hz and then to 1000 hz my sensivity feels/ is actually lower. But when i restart the pc or just plug in out the mouse and back to the pc the sensivity stays at this high level



Do you know is it more a mouse problem or a pc problem with high hz ? i tried usb 2.0 usb 3.0/3.1
Hannes969 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off