ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only) - Page 1681 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)

Reply
 
Thread Tools
post #16801 of 16817 (permalink) Old 06-19-2019, 04:36 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 136
Rep: 14 (Unique: 10)
Quote: Originally Posted by TK421 View Post
X99 bios update for security issues when? My X99 Deluxe has been stuck on 3902 for the past year.
I wouldn't hold my breath. Tried messaging my local support rep a couple weeks ago for my Deluxe II and he basically fobbed me off with excuses, saying they were still waiting for the latest microcode by Intel.
Of course that's nonsensical since the microcodes are available on the internet with just the tiniest amount of googling and other Asus boards have been patched months ago.
AndiWandi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #16802 of 16817 (permalink) Old 06-19-2019, 05:04 AM
Overclocker in training
 
ThrashZone's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 6,708
Rep: 62 (Unique: 48)
Hi,
If anything chat with asus although Intel is the issue they release micro code updates a lot and ms is adding them to windows updates so not sure what asus can do ms is taking care of the updates
Hard to release a new bios for something ms is doing already.
I'm on 3801 released 12-1-2017 sort of before all this Intel crap broke loose not really sure why I'm using it frankly but at least it doesn't say Beta

Vaper
(4 items)
CPU
i9-99400x With evo and koolance vrm water blocks
Motherboard
ASUS x299 TUF Mark 2
GPU
Titan Xp with copper Water Block
RAM
Trident Z 3600C16 4x8gb's b-die default timings 16-16-16-36
Hard Drive
Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Optical Drive
LG Blu-Ray WH16NS40
Power Supply
evga 1200P2
Cooling
2-280GTX Black Ice Nemesis rads with D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 pro & 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
ASUS VG248QE 24" 144Hz
Keyboard
Logitech G910 Orion spectrum
Mouse
redragon
Audio
Insignia 2.0 soundbar HSB318
CPU
i7-5930k with evo and koolance vrm water blocks
Motherboard
X99 Sabertooth
GPU
EVGA 1080ti FTW3 with Water block
RAM
Trident-Z 3200C14 4x8gb's b-die default timings 14-14-14-34
Hard Drive
Samsung 850 Pro 256gb for os and 500gb evo for favorite games plus other wd hdd's for data and backup's
Power Supply
EVGA 1000w P2
Cooling
2-240 GTX Black Ice Nemesis rads/ D5 pump-res combo and D5 top before and after rads.
Case
Corsair 450D with added 2nd floor to house radiator on top
Operating System
Win-7 and 10 pro Win-7 Primary os.
Monitor
AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz
Mouse
Red Dragon
Audio
Insignia 2.0 soundbar HSB318
Hard Drive
eLeaf MELO-3 4ml
Power Supply
SE US18650VTC6 3120mAh 30A 3.6V 18650 Li-ion Battery - GREENx4
Case
SMOK Alien 220w
Operating System
VapeWild RazzleBerry 50-50-3mg
▲ hide details ▲
ThrashZone is offline  
post #16803 of 16817 (permalink) Old 07-05-2019, 06:27 PM
⎬⎛⎝⎠⎞⎨
 
TK421's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,228
Rep: 157 (Unique: 122)
Quote: Originally Posted by AndiWandi View Post
I wouldn't hold my breath. Tried messaging my local support rep a couple weeks ago for my Deluxe II and he basically fobbed me off with excuses, saying they were still waiting for the latest microcode by Intel.
Of course that's nonsensical since the microcodes are available on the internet with just the tiniest amount of googling and other Asus boards have been patched months ago.


x99 eol then?



I also have problems with adaptive cache voltage.

Adaptive doesn't work in bios, only offset has impact on cpu voltage. I have to set bios to offset mode then use throttlestop in windows to use adaptive cache voltage control.

Why is this the case? Why doesn't the bios work with adaptive but it can be implemented correctly by a software overclocking tool?

nͫٴiͤٴcͫٴeͤ੮Һ૯ ცɿ૭ ૭คעٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴٴ ٴٴٴ
Desktop for gaming
(17 items)
ThinkPad T480
(9 items)
ThinkPad T430 XM
(9 items)
CPU
i7 5820K
Motherboard
X99 Deluxe
GPU
RTX 2080 Ti XC Ultra
RAM
Crucial 4x4GB
Hard Drive
Samsung 950 Pro 512GB
Hard Drive
Samsung 850 EVO 1TB
Hard Drive
WD Black 4TB
Hard Drive
WD Red 10TB
Optical Drive
Dell CH03N BD
Power Supply
EVGA 750 G2
Cooling
Swiftech Drive H360X3
Case
Phanteks Enthoo Luxe
Operating System
Windows 10 Enterprise LTSC 1809
Monitor
BenQ XL2430T
Monitor
ASUS PG279Q
Keyboard
Bloody B850
Mouse
Logitech G102 Prodigy (Mercury)
CPU
i7 8550U
Motherboard
Lenovo Windu-2 20L5
GPU
Intel UHD 620
RAM
F4-3000C16D-16GRS | 2x8GB 2400MHz
Hard Drive
Intel NVME SSD 256GB
Power Supply
Lenovo 65w USB-C
Cooling
Delta 01YR200
Operating System
Windows 10 Enterprise LTSC 1809
Monitor
LP140WF6-SPB7 FHD IPS
CPU
i7 3920XM
Motherboard
Nozomi 4 Type 2344 BZU
GPU
Intel HD4000
RAM
F3-2133C11-8GSRL | 2x8GB 2133MHz
Hard Drive
Samsung 850 Pro 256GB
Power Supply
Lenovo 90W
Operating System
Windows 10 Enterprise LTSC 1809
Monitor
AUO B140HAN01.3
Keyboard
Classic 7-row NMB 45N2211
▲ hide details ▲


TK421 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #16804 of 16817 (permalink) Old 07-06-2019, 07:04 PM
OC...D
 
Jpmboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Philadelphia
Posts: 26,337
Rep: 1276 (Unique: 562)
Quote: Originally Posted by TK421 View Post
x99 eol then?



I also have problems with adaptive cache voltage.

Adaptive doesn't work in bios, only offset has impact on cpu voltage. I have to set bios to offset mode then use throttlestop in windows to use adaptive cache voltage control.

Why is this the case? Why doesn't the bios work with adaptive but it can be implemented correctly by a software overclocking tool?

that's because the "tool" is not implementing adaptive (if you refer to turboVcore) it implements an offset configuration but calls it adaptive. Adaptive voltage settings work with turbo multipliers, and I seriously doubt you are running turbo multipliers on cache. This is the same reason why adaptive voltage will not work with high strap (125 or 166)... you are not running turbo multipliers on the core with 125 or 166 strap (bclk). Newer boards can implement BCLK-adaptve voltage, but not x99.

ASUS Z370/Z390 Motherboard Support Thread, Coffee Lake OC Guide
GPUs For Sale
X299
(27 items)
x99
(18 items)
Z370
(19 items)
CPU
7980XE
CPU
7740X
CPU
9900X
Motherboard
ASUS Rampage VI Apex
Motherboard
Gigabyte Aorus G9
Motherboard
Rampage VI Extreme Omega
GPU
2x Nvidia Titan V
GPU
GTX 1080
GPU
2 2080Ti FE / EK Vector Blocks
RAM
G. Skill 2x(2x8GB) 3600c15 @4000c16
RAM
Team Group
RAM
Two 4x8GB GS 3600c16 kits @ 4000c16
Hard Drive
INtel Optane 900P
Hard Drive
2x256 Plextor Raid 0
Hard Drive
WD Raptor
Hard Drive
Samsung Sm 961
Power Supply
Corsair AX1500i
Power Supply
EVGA 850 G3
Cooling
Aquacomputer GiGant 1680 (4x420)
Cooling
Koolance EXC-800
Case
Microcool Banchetto 101 (Alu)
Case
Corsair 570X
Operating System
Win 10 Pro
Operating System
Win 7 Pro
Monitor
ROG Swift
Keyboard
Ducky
Mouse
Spatha
CPU
6950X
Motherboard
ASUS Rampage V Extreme-10
GPU
Titan Xp
GPU
Titan Xp
RAM
G Skill 8x8GB 3200c14 @3400c13
Hard Drive
Samsung 960 Pro
Optical Drive
ASUS BR/DVD/CD
Power Supply
Corsair AX1500i
Cooling
2x360 Aq Copper Rads
Cooling
Aquaero 6
Cooling
Koolance ERM-3K3U (9-fan mora)
Cooling
Ek Full Cover MB waterblock
Case
CaseLabs Mercury S8
Operating System
Win 10 Pro
Operating System
Win 7 Pro
Monitor
AGON 32 inch
Keyboard
Das Pro
Mouse
Logitech G700
CPU
8700K
CPU
8086K
Motherboard
ASUS Maximus X Apex
GPU
GTX 1070Ti FTW2
RAM
2x8 GB G.Skill 4400c19
RAM
G.Skill 3600c16 4x6GB
Hard Drive
Intel 750
Optical Drive
PLextor DVD/CD
Power Supply
Corsair AX1500i
Power Supply
Corsair HX 1200i
Power Supply
Seasonic Titanium 850W
Cooling
360Rad + Chiller
Cooling
Koolance ERM-3K3U
Case
Corasir 570
Operating System
Win 10
Operating System
Windows 7 Pro
Monitor
55" 4K
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro
Mouse
SteelSeries Rival
▲ hide details ▲


Jpmboy is offline  
post #16805 of 16817 (permalink) Old 07-11-2019, 06:03 PM
New to Overclock.net
 
con6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 80
Rep: 0
Hi guys. My X99 Deluxe II has been up and running for almost a year now and is rock solid stable. However, last night after updating my graphics driver (Nvidia Titan X Maxwell driver version 431.36) and rebooting the system, my PC shuts down and refuses to start with q code 68 (PCI host bridge initialization). Interestingly, the vga light does not come on unless I press the reset button (maybe has something to do with cold booting?). I'm pretty sure this new graphics driver is responsible for bungling up my PC, and if not, it's one he'll of a coincidence. Any ideas on how to fix this issue? Thanks

con6r is offline  
post #16806 of 16817 (permalink) Old 07-11-2019, 08:42 PM
New to Overclock.net
 
xkm1948's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Illinois
Posts: 793
Rep: 27 (Unique: 19)
Quote: Originally Posted by con6r View Post
Hi guys. My X99 Deluxe II has been up and running for almost a year now and is rock solid stable. However, last night after updating my graphics driver (Nvidia Titan X Maxwell driver version 431.36) and rebooting the system, my PC shuts down and refuses to start with q code 68 (PCI host bridge initialization). Interestingly, the vga light does not come on unless I press the reset button (maybe has something to do with cold booting?). I'm pretty sure this new graphics driver is responsible for bungling up my PC, and if not, it's one he'll of a coincidence. Any ideas on how to fix this issue? Thanks
Reset BIOS, that should do it.

xkm1948 is offline  
post #16807 of 16817 (permalink) Old 07-11-2019, 08:46 PM
New to Overclock.net
 
con6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 80
Rep: 0
Quote: Originally Posted by xkm1948 View Post
Reset BIOS, that should do it.
Hitting the Clear CMOS button should do it right? Or should I also remove the CMOS battery?

con6r is offline  
post #16808 of 16817 (permalink) Old 07-12-2019, 12:47 AM
Manual breath enabled
 
Streetdragon's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: In my celler
Posts: 1,076
Rep: 24 (Unique: 20)
both should work just fine.

after i didnt got a 3900x i think i will kick my 5930k a bit till i get a chip.
maybe i can push my 5930k to 4900Mhz with 1.35V or so

Gameingcube
(18 items)
CPU
Intel I7 5930K
Motherboard
Asus Rampage V Extreme
GPU
1080 TI Founders Edition
GPU
1080 TI Founders Edition
RAM
F4-3600C16Q-32GTZR
Hard Drive
2000GB Seagate Barracuda Compute ST2000DM008 256MB
Hard Drive
2000GB Seagate Barracuda Compute ST2000DM008 256MB
Hard Drive
samsung m2 970 evo
Power Supply
Leadex 80 Plus Platinum Netzteil, schwarz - 1200 Watt
Cooling
heatkiller IV pro
Cooling
EK-FC1080 GTX Ti - Nickel
Cooling
EK-FC1080 GTX Ti - Nickel
Cooling
Alphacool Eisbecher D5 250mm Plexi
Cooling
Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 480mm
Cooling
XSPC Multiport Radiator EX240
Cooling
Scythe Grand Flex 4Pin PWM
Case
thermaltake core x9
Operating System
Windows 10
▲ hide details ▲
Streetdragon is offline  
post #16809 of 16817 (permalink) Old 07-12-2019, 12:57 PM
New to Overclock.net
 
con6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 80
Rep: 0
Quote: Originally Posted by xkm1948 View Post
Reset BIOS, that should do it.
I reset the BIOS but I'm getting the same error. I'm going to move the card to a different PCI slot and report back.

con6r is offline  
post #16810 of 16817 (permalink) Old 07-12-2019, 10:14 PM
New to Overclock.net
 
con6r's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 80
Rep: 0
Quote: Originally Posted by con6r View Post
I reset the BIOS but I'm getting the same error. I'm going to move the card to a different PCI slot and report back.
I moved my graphics card to a different PCI slot but still got q code 68 with a solid white VGA LED. What are the odds it's my graphics card that's at fault VS the motherboard or other components? I do not have another GPU to try nor do I have another machine to put my graphics card in to test that. I may try going to Micro Center and ask if they'd be willing to put my GPU in one of their systems to test out but I don't think they'd go for it. I don't really know what to do at this point ????*♂️

con6r is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off