[Official] ASUS Z10PE-D8 WS Owner's thread - Page 74 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] ASUS Z10PE-D8 WS Owner's thread

Reply
 
Thread Tools
post #731 of 739 (permalink) Old 05-04-2019, 05:26 PM
New to Overclock.net
 
Bobross's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 22
Rep: 0
Quote: Originally Posted by wiseguyuk View Post
I got a Samsung U.2 2.5" 4tb SSD. I have the Z10PE-D8 WS & the Asus hyper kit. When I connect the SSD. I get Qcode B7 (87 on the board). Windows never loads.
When I disconnect the SSD , it boots fine. Has anybody come across this issue ?
Is the M.2 PCIe or SATA?
Bobross is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #732 of 739 (permalink) Old 07-31-2019, 04:00 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Rep: 0
Hello!

I'm new to this forum and with the Asus Z10PED8 WS board. Obviously I have some questions, and I hope I will get some answers from the pros here.
Please note that I'm totally a beginner with this mobo, and the whole Dual Xeon thing. Also, I got most of the components second handed from eBay. And also my English sucks. Sorry for that.

So here are my questions/issues, please help if you can.

1. Sometimes when I start up my computer the machine dosen't boot up. The screen is black, no beeps, and first CPU's error light is on. Pressing reset solves this, no other problems after that, the machine boots. The CPU itself seems to work fine. This happens only if prior to the boot the rig was out of power (ie power cord was removed) for a longer time. For example I turn off the machine at evening, pull out the power cord. Next day morning I put in the cord, fire up the PC and this happens. But not always.

2. I use AIDA64 for monitoring hardware health. It gives me some wrong readings, for example mobo temperatures are always -1 celsius. And voltages are also wrong. No information for fan speeds, only for GPU fan. Interesting note: yetserday I was playing around with teh Device manager to fix an other issue (see below), rebooted and it seemd that this problem is fixed, I got valid data. But today it's not working again.

3. I get an extreme flood of WHEA Logger Error Event ID 17 in my windows log. I tried some workarounds, like this: https://naplestech.com/whea-logger-error-event-id-17/ and some others I find after googling the problem. Nothing seems to help. This happens especially when the rig is under heavy load, like gaming or stress tests. For two times it also caused BSOD. (Did memtest after that, all my modules seems to be fine.)

4. I have an USB Bluetooth adapter that also have some problems. Bluetooth speakers work. But it can't connect with my phone. I linked them once, but after that I can't send or accept files. Bluetooth often cause Error event 34 BTHUSB in my log. I tride a fix for this I found online, but it didn't help.

Otherwise, it's a great mobo, I'm completly in love with it. I hope someone can help me with these issues.

My complete system specs:
Asus Z10PE D8-WS (latest BIOS flashed)
Dual Xeon E5-2666 v3 ES (the non-HT variant)
4*8 GB Hynix DDR4-2133 REG ECC
2x Zalman CNPS 9900 Max red
Sapphire Radeon HD7990
WD Black M2 SSD 500 GB
EVGA SuperNova 1600T2 (bought it from a miner, but works very well, and looks very new)
PCI-e cards:
TP link AC1300 wifi card
Hauppauge WinTV HVR-5525
Case: Thermaltake Suppressor F51 TG + Thermaltake PCIe riser cable.
Win10 Pro (legal) + all the latest drivers installed.

Last edited by Ákos Zsembery; 07-31-2019 at 04:11 AM.
Ákos Zsembery is offline  
post #733 of 739 (permalink) Old 12-12-2019, 12:53 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Rep: 0
No display until windows after installing RTX card.

Hi,

I installed a new Asus RTX 2080 ti Turbo graphics card. I do not see any display on the monitor until windows starts.
I do not see any BIOS messages or posts. I see only windows screen straight when the Nvidia driver kicks in.
I could see bios settings in my previous GPU which was Titan X.

Has anybody come across this issue ?


[Resolved : HDMI to HDMI did not work. DisplayPort to HDMI worked fine.]

Last edited by wiseguyuk; 12-12-2019 at 03:10 AM.
wiseguyuk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #734 of 739 (permalink) Old 01-16-2020, 10:42 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
Rep: 0
hello,

somewhere i read that you must use the second pciE slot if you just gote one CPU installed. maybe someone can check... slot 2 and 4 fore cpu1 installed that is.
qboard is offline  
post #735 of 739 (permalink) Old 01-16-2020, 10:44 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 2
Rep: 0
things2try

hello,

somewhere i read that you must use the second pciE slot if you just gote one CPU installed. maybe someone can check... slot 2 and 4 fore cpu1 installed that is.

also: i must use certain ram Banks if using just 1 CPU pls check that too
qboard is offline  
post #736 of 739 (permalink) Old 01-23-2020, 09:36 AM
Opportunistic Medler
 
mbmumford's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 156
Rep: 10 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by qboard View Post
hello,

somewhere i read that you must use the second pciE slot if you just gote one CPU installed. maybe someone can check... slot 2 and 4 fore cpu1 installed that is.

also: i must use certain ram Banks if using just 1 CPU pls check that too
This is all listed in the manual.

The RAM configurations are on page 35, and there is a PCIe map on page 194.

I recommend that you read the entire manual to better understand the features of this board.

Plex HTPC
(26 items)
CPU
Intel Xeon E5-2620 V4
CPU
Intel Xeon E5-2620 V4
Motherboard
Asus Z10PE-D8 WS
GPU
EVGA 1080 Gaming
RAM
Crucial 16GB (4 x 4GB) Registered DDR4-2133 Memory
Hard Drive
Samsung 950 PRO 256GB M.2 SSD
Hard Drive
WD 6TB Red
Hard Drive
WD 6TB Red
Hard Drive
WD 6TB Red
Hard Drive
WD 6TB Red
Power Supply
Corsair AX860
Cooling
Noctua NF-A8 PWM
Cooling
Noctua NF-A8 PWM
Cooling
Noctua NH-D9DX i4 3U
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Cooling
Noctua NH-D9DX i4 3U
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Cooling
Noctua NF-A6x25 PWM
Case
Silverstone GD08
Operating System
Windows 10 Pro - VM
Operating System
Proxmox
Operating System
Ubuntu 16.04 - LXC
Other
Powervar ABCE1440-11IECR
▲ hide details ▲


mbmumford is offline  
post #737 of 739 (permalink) Old 05-25-2020, 11:54 PM
New to Overclock.net
 
Ghoxt's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Somewhere in SC
Posts: 2,878
Rep: 159 (Unique: 128)
I bought this board years ago and never used it lol. I thought I was going to mine with it... I might pick up a couple CPU's and go to town setting up a home media server, and maybe also using it for some deep learning.

"Everyone is entitled to their own Opinions, but not their own Facts!" cigar.gif

Ghoxt is offline  
post #738 of 739 (permalink) Old 05-26-2020, 05:40 AM
New to Overclock.net
 
retrogamer999's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: East London
Posts: 263
Rep: 14 (Unique: 14)
I just flogged mine on eBay for £350

Moved to Ryzen.
retrogamer999 is offline  
post #739 of 739 (permalink) Old 05-26-2020, 09:45 AM
New to Overclock.net
 
Black6spdZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 23
Rep: 0
Quote: Originally Posted by mbmumford View Post
This is all listed in the manual.

The RAM configurations are on page 35, and there is a PCIe map on page 194.

I recommend that you read the entire manual to better understand the features of this board.
I'm guessing a GPU SLI PCIe arrangement should be kept on a single CPU and not split across CPU's to avoid unnecessary traffic across the QPI?
Black6spdZ is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off