Asus uefi bios not installing ? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Asus uefi bios not installing ?

 
Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 07-15-2016, 02:37 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
SauronTheGreat's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Mordor
Posts: 507
Rep: 5 (Unique: 5)
so i bought a new system i7-6700k, asus maximus viii extreme(not rog) , so i have installed a new windows and everything but apparently sometimes it gets stuck at restart at the bios screen asus logo and when i reset it says Overclock error although my oc settings are fine @4.5ghz and 1.3V but when i try to update my motherboards bios from asus suite or even from the bios at start it gives the error that this file is not a uefi bios file although it is a cap file which download from the official support page of my motherboard .. please help im so frustrated and my motherboards bios version is almost a year old

Corsair Obsidian 900D
ROG Rampage V Edition 10
Intel i7 - 6950x @ 4.4GHz 1.31v
Gigabyte RTX 2080 Aorus Xtreme
ROG Swift PG27AQ 4K G - Sync / Samsung s27d590
G.Skill Trident Z RGB 32GB 3200Mhz
Corsair AX1200i
SauronTheGreat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-15-2016, 07:21 AM
Not new to Overclock.net
 
TwoCables's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Minnesota
Posts: 77,804
Rep: 6214 (Unique: 3521)

There's nothing wrong with it being that old unless a new version has an update that you need. I'm still using a UEFI version that came out in the Summer of 2011 and it's not hurting anything.

 

Can you reset your settings back to stock and then try again? The stability of your system cannot be judged by your settings alone; thorough stability testing needs to be done. So reset to stock and see if anything changes.



Loneliness is a good thing to share with someone.

The virtuous spirit has no need for thankful approval, owning a certain conviction that what has been done is right.
CPU
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage)
Motherboard
ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850)
GPU
MSI GTX 1070 Ti Gaming Titanium 8G
RAM
G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9
Hard Drive
250 GB Samsung 840 EVO (OS)
Hard Drive
3 TB Toshiba P300 (D: drive)
Optical Drive
Samsung SH-S243N 24x DVD Burner
Optical Drive
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner
Power Supply
Corsair RM550x
Cooling
Thermaltake Frio
Case
CM 690
Operating System
Windows 10 Home
Monitor
AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC)
Keyboard
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO
Mouse
Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate
Mousepad
It's just a mousepad
Audio
X-Fi Titanium HD
Audio
Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable speaker wires)
▲ hide details ▲
TwoCables is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off