fail to install OS POST - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

fail to install OS POST

 
Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 02-01-2019, 09:47 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
fra z's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 482
Rep: 2 (Unique: 2)
fail to install OS POST

Hi,

I've installed quite a number of operating systems of late on a test bench with a Cooler Master Silent Pro 850 PSU - Many boards have been dealt with successfully without any problems.

There is one exception:

Gigabyte X99 SOC CHAMPION - I got 2 of these boards, used (possibly)_and I can't get the system to POST to install the operating system. The CPU was the 5820 K which as far as I know will work on ANY BIOS for the motherboard.

The difference with this board is there are 3 switches which other boards don't have as this is an OC centric board.

What is the most probable cause of the problem?

The fans would start up, spin for a few seconds and then the system would stop - connected via 8 pin and 4 pin though I tried both

I've speculated that previous owners may have wrecked the socket but it looks totally un-damaged - I just can't believe I've had this problem but not on any other board - Helpful comments please !!!
fra z is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off