Official ASUS ROG Maximus XII Formula Z490 board thread!!! - Page 64 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Official ASUS ROG Maximus XII Formula Z490 board thread!!!

Reply
 
Thread Tools
post #631 of 659 (permalink) Old 07-28-2020, 10:54 PM
New to Overclock.net
 
warbucks's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Canada
Posts: 131
Rep: 3 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by cstkl1 View Post
yup. literally just copy those basic timings.

https://www.overclock.net/forum/5-in...l#post28546358

bdies need to be tighten in alot of timings to get good training. theres three timings trdwr there at 15 is to solve the fft112 if you use default mem algo and skews on auto. to do 11.. and pass fft112 needs alot of work on skews and algo.
@owikh84 already down to [email protected] on formula with those timings.
use the trdwr 15 screenshots..

did a test using a stable 2dimm [email protected] . using those skews tested for 4dimm 4266 was vdimm stable at the same voltage.

4266c17 2dimm needs 1.4v which 4dimm only can run 4133cl17.

so 4dimm is losing arnd 133mhz or needs 0.05v more.

bios 0606 bug on write. technically to lower down latency.. gain bandwidth in aida.. u only need to lower down dimm D1 rtl/iol.

gigabyte loose rtl= asus tweaked rtl in latency.
so something up. maybe 4dimm dont need to tighten all the rtl/iol.
this bug only on 10900k. 10700k behaves normally. 0704 solves it but its terrible. i cant pass fft112 even @4k consistently.
Dude, ***. I took your EXACT memory timing settings from the link you posted(where trdwr is set to 15). Used LLC8, adjusted my vcore slightly higher than yours in that post and ran 112fft. Ran stable for over four hours before one thread error'd out.

Are you running LLC8 in your daily config? Did you need LLC8 to get it stable or did other LLC levels work?

BEAST
(14 items)
CPU
i9-9900KS @ 5.2Ghz - 4.8Ghz Cache 1.33Vcore/1.28SA/1.23IO - Delided/Direct Die Frame
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
GPU
Nvidia RTX 2080 TI FE 2115Mhz Core/8000Mhz Memory
RAM
G.SKILL Trident Z Royal Series 32GB (4 x 8GB) DDR4 4266 15-16-16-33-2T @ 3900Mhz
Hard Drive
Samsung 960 Pro 1TB M.2
Power Supply
Corsair AX1200
Cooling
EKWB Supremacy EVO
Cooling
Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper X-Flow 360mm & Thermochill PA120.3
Cooling
EK-Vector RTX 2080 TI Nickel +Acetal & Backplate
Case
Caselabs Mercury S8
Monitor
Asus MG348Q 34" 3440x1440
Monitor
LG 32GK850G-B
Mouse
Logitech G703
Audio
Sound BlasterX AE-5 + DT990 Headphones
▲ hide details ▲

Last edited by warbucks; 07-28-2020 at 10:58 PM.
warbucks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #632 of 659 (permalink) Old 07-28-2020, 11:15 PM
Not New to Overclock.net
 
cstkl1's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3,131
Rep: 83 (Unique: 62)
Quote: Originally Posted by warbucks View Post
Dude, ***. I took your EXACT memory timing settings from the link you posted(where trdwr is set to 15). Used LLC8, adjusted my vcore slightly higher than yours in that post and ran 112fft. Ran stable for over four hours before one thread error'd out.

Are you running LLC8 in your daily config? Did you need LLC8 to get it stable or did other LLC levels work?
llc 8 was just to keep cpu constant.
it works now on all LL

daily u be shocked.
i run per usage
53-2 core
52-3
52-5
51-10
LL6
cpu didnt touch any voltages
enabled intel limits
if disabled that 5.1 can pass AVX2/linpack @ vmin1.17-1.18
simce its gaming.. it will nvr throttle.
cache i left it auto

the 4133 timings work. no idea why.
cstkl1 is offline  
post #633 of 659 (permalink) Old 07-30-2020, 12:09 AM
New to Overclock.net
 
Esenel's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: GER
Posts: 338
Rep: 5 (Unique: 4)
So after all this time now nobody managed 4x8 4300+?

Sad 😞

i9-9900K @ 5.2(5.0)/4.8 GHz (H2O) | 4x8GB 4133 CL17-17-17-37-300-T2 | ASUS Maximus XI Hero | FE 2080Ti (H2O) | Seasonic Platinum 1000W | ASUS PG279Q, 27" 165Hz WQHD

H2O: 2x 360 60mm (Push/Pull) + 360 45mm (Pull) + MoRA 420 (Push)
Esenel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #634 of 659 (permalink) Old 07-30-2020, 03:45 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 106
Rep: 24 (Unique: 15)
sorry edit wrong bios

Last edited by shamino1978; 07-30-2020 at 05:36 AM.
shamino1978 is offline  
post #635 of 659 (permalink) Old 07-30-2020, 05:04 AM
Not New to Overclock.net
 
cstkl1's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3,131
Rep: 83 (Unique: 62)
edited

Last edited by cstkl1; 07-30-2020 at 05:51 AM.
cstkl1 is offline  
post #636 of 659 (permalink) Old 07-30-2020, 05:40 AM
New to Overclock.net
 
Esenel's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: GER
Posts: 338
Rep: 5 (Unique: 4)
Edit.

i9-9900K @ 5.2(5.0)/4.8 GHz (H2O) | 4x8GB 4133 CL17-17-17-37-300-T2 | ASUS Maximus XI Hero | FE 2080Ti (H2O) | Seasonic Platinum 1000W | ASUS PG279Q, 27" 165Hz WQHD

H2O: 2x 360 60mm (Push/Pull) + 360 45mm (Pull) + MoRA 420 (Push)

Last edited by Esenel; 07-30-2020 at 06:10 AM.
Esenel is offline  
post #637 of 659 (permalink) Old 07-30-2020, 06:16 AM
New to Overclock.net
 
Nizzen's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Norway
Posts: 2,208
Rep: 142 (Unique: 62)
Quote: Originally Posted by shamino1978 View Post
sorry edit wrong bios
Wrong bios? WOOT!

CPU24/7) 7980xe - 7900xMOBO: ASUS Rampage Apex x299 / Asrock Taichi x299RAM: 4x 3600c15 / 4x4266c19/ 4x4000 c17 GPU: 2x MSI tri X 2080ti / 1060tiSTORAGE: Areca 1883i HDD R6 + Samsung 850PROs R0 - 3x SM961 nvme 1TB - 3x Intel Optane 900p 480GBCASE: LD cooling V8 R/B / ld cooling reverse R/BMonitor: Acer x34 /Asus 27 AQ 4k g-sync / Asrock x570 Taichi / 3900x
Nizzen is offline  
post #638 of 659 (permalink) Old 08-01-2020, 03:22 AM
New to Overclock.net
 
Nizzen's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Norway
Posts: 2,208
Rep: 142 (Unique: 62)
So is there coming any other new bios like "0097" that was "wrong" ?

CPU24/7) 7980xe - 7900xMOBO: ASUS Rampage Apex x299 / Asrock Taichi x299RAM: 4x 3600c15 / 4x4266c19/ 4x4000 c17 GPU: 2x MSI tri X 2080ti / 1060tiSTORAGE: Areca 1883i HDD R6 + Samsung 850PROs R0 - 3x SM961 nvme 1TB - 3x Intel Optane 900p 480GBCASE: LD cooling V8 R/B / ld cooling reverse R/BMonitor: Acer x34 /Asus 27 AQ 4k g-sync / Asrock x570 Taichi / 3900x
Nizzen is offline  
post #639 of 659 (permalink) Old 08-01-2020, 04:32 AM
New to Overclock.net
 
toncij's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Europe
Posts: 1,791
Rep: 60 (Unique: 41)
Anyone managed to fix the 1GbE NIC?

My GPUsWarning: Spoiler! (Click to show)
3dfx Voodoo, 2x3dfx Voodoo 2, Voodoo 3, Creative Riva TNT 2 Ultra, GeForce 256, ATi Radeon 3D Rage Fury MAXX, GeForce 2 Ultra, ATi Radeon DDR 7500, ATi Radeon 8500, ATi Radeon 9000 Pro, ATi Radeon 9800 XT, ATi Radeon X600 XT, ATi Radeon X850 XT, GeForce 8800GTX, ATi Radeon X1650 XT, GeForce GTX 280, ATi Radeon HD 2900XT, ATi Radeon HD 3870 X2, GeForce GTX 480, ATi Radeon HD 7970 (x2), GeForce GTX 780Ti, GeForce Titan Black (x4), GeForce 970 (x2), GeForce Titan X (x19), AMD RadeonProDuo (x2), GeForce 1080 (x2), Titan X (Pascal) (x2), EVGA FTW 1080 (x2), Quadro P6000 (x2), 1080Ti FE (x2), Titan Xp (x2), TITAN V+ 1080Ti (x2)
toncij is offline  
post #640 of 659 (permalink) Old 08-01-2020, 11:18 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
newls1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Atlanta GA
Posts: 1,807
Rep: 46 (Unique: 34)
I noticed I lost a tiny bit of memory performance since flashing to 0606 bios. I have read here in the past that this is a common issue with this bios and i have to go in and adjust a setting or 2, what are those settings? I was hitting 62k for i think read/copy/write with 0041 now im @ 59-60k for those 3. Any assistance would be greatly appreciated.

**Intel System** Asus Z390E Strix / 8700k @ 4.85Ghz / 32GB BDie @ 3200 CL14 / PowerColor 5700XT / eVGA 850w PSU / Sammy 960 EVO m.2 / MX500 250gb games SSD / 49" Samsung UltraWide 144Hz

**Games Only** Asus Maximus Formula XII / i9 10900k @ 5.3GHz / 32gb 4x8GB Patriot Viper DDR4 4400 @ 4133 / 2080Ti / Everything watercooled using Dual Loops and many 420mm rads


newls1 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off