OCN Aquaero Owners Club - Page 1349 - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

OCN Aquaero Owners Club

Reply
 
Thread Tools
post #13481 of 13947 (permalink) Old 03-27-2020, 06:40 PM
New to Overclock.net
 
GTXJackBauer's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: USA
Posts: 559
Rep: 22 (Unique: 21)
DDCs were always known to be more audible than D5s. I've had both and it's a night and day difference. I can barely hear my D5s atm @ 90% PWM while the DDCs were surely audible @ 40% PWM, let alone 100%.

Also, you have to be careful with some of these 'lite' pumps. They could be equivalent to AIO pumps which are very weak compared to premium pumps.

ll Corsair 900D ll Intel Core i7-5930K @ 4500.0MHz on HWBOT ll EVGA X99 Classified ll Crucial Ballistix Sport 2400MHz 16GB ll Aquaero 6 XT ll EVGA GTX 780 Classified 3GB Hydro Copper (x2 in SLI) ll Samsung XP941 512GB PCI-E 2.0 x4 M.2 SSD ll WD VelociRaptor 10k RPM 300GB - x2 ll WD Black 1.5TB - x2 ll Toshiba 3TB ll Corsair AX1200i ll ASUS VS248H-P 24" 2ms LED - x3 - Nvidia Surround ll Bose Companion 5 ll
ll Custom Swiftech XL ll Black Ice SR-1 240mm+360mm+480mm ll Helix120 (PWM) ll Swiftech Maelstrom-35X2 ll Aqua Computer High Flow Sensor ll Phobya Temp Sensor Coupler ll Bitspower Compression Fittings (1/2 ID 3/4 OD) ll PrimoChill Advanced LRT 1/2 ID 3/4 OD (Bloodshed Red) ll
GTXJackBauer is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #13482 of 13947 (permalink) Old 03-27-2020, 11:46 PM
Old crazy guy
 
ManniX-ITA's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Germany
Posts: 598
Rep: 8 (Unique: 8)
I guess we are talking about different models, this is the one I got:

https://www.alphacool.com/shop/pumps...us-pwm?c=20561

And there's no way that this one could be quiet even with a perfect mounting.
In comparison the Phobya DC2-400 PWM, the half an hour which lasted, was almost inaudible at full speed.
Shaking like a kitchen mixer but very quiet.

Pandorum
(12 items)
CPU
Ryzen 3800x
Motherboard
GigaByte X570 AORUS Master
GPU
MSI GTX 1070 Armor OC
RAM
G.Skill DDR4 F4-3600C16-GTZNC 16-18-19-32-48-1T
Hard Drive
Samsung M.2 970 PRO 1TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
beQuiet Dark Rock Pro 4
Case
Corsair 750D Airflow
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248 144MHz
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech G502 Lightspeed
▲ hide details ▲
ManniX-ITA is offline  
post #13483 of 13947 (permalink) Old 03-28-2020, 10:36 AM
Food Editor
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 24,538
Rep: 720 (Unique: 378)
well, that top doesn't help things one bit. whatever the output is, it'll be better with a good top.

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
Best R0ach Quote of all time : TLDR: Haswell might be the last legit gaming platform unless mice get their own non-USB interface on some newer architecture.
skupples is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #13484 of 13947 (permalink) Old 03-28-2020, 06:21 PM
New to Overclock.net
 
zGunBLADEz's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Chicago
Posts: 3,904
Rep: 103 (Unique: 76)
its easy to add external source of power if needed with a split +/- straight from psu

zGunBLADEz is offline  
post #13485 of 13947 (permalink) Old 03-28-2020, 11:29 PM
Old crazy guy
 
ManniX-ITA's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Germany
Posts: 598
Rep: 8 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by skupples View Post
well, that top doesn't help things one bit. whatever the output is, it'll be better with a good top.
I don't think I can change the top, it's fitted on this 5,25" reservoir bay:

https://www.alphacool.com/shop/reser...tation?c=20615

PS: 5,25" bay slots forever

Pandorum
(12 items)
CPU
Ryzen 3800x
Motherboard
GigaByte X570 AORUS Master
GPU
MSI GTX 1070 Armor OC
RAM
G.Skill DDR4 F4-3600C16-GTZNC 16-18-19-32-48-1T
Hard Drive
Samsung M.2 970 PRO 1TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
beQuiet Dark Rock Pro 4
Case
Corsair 750D Airflow
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248 144MHz
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech G502 Lightspeed
▲ hide details ▲
ManniX-ITA is offline  
post #13486 of 13947 (permalink) Old 03-29-2020, 08:25 AM
Food Editor
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Bradentucky
Posts: 24,538
Rep: 720 (Unique: 378)
classic! yeah, the top is integrated into the reservoir somehow.

there's actually good news here - your pump is so weak it'll likely never cause gulping or vortexing in that res

Add me on Steam, same name
R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
Best R0ach Quote of all time : TLDR: Haswell might be the last legit gaming platform unless mice get their own non-USB interface on some newer architecture.
skupples is offline  
post #13487 of 13947 (permalink) Old 03-29-2020, 08:35 AM
Old crazy guy
 
ManniX-ITA's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Germany
Posts: 598
Rep: 8 (Unique: 8)
Quote: Originally Posted by skupples View Post
classic! yeah, the top is integrated into the reservoir somehow.

there's actually good news here - your pump is so weak it'll likely never cause gulping or vortexing in that res
eheheh very likely! seems even at the lowest speed is already doing well enough so shouldn't be an issue

Pandorum
(12 items)
CPU
Ryzen 3800x
Motherboard
GigaByte X570 AORUS Master
GPU
MSI GTX 1070 Armor OC
RAM
G.Skill DDR4 F4-3600C16-GTZNC 16-18-19-32-48-1T
Hard Drive
Samsung M.2 970 PRO 1TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
beQuiet Dark Rock Pro 4
Case
Corsair 750D Airflow
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
Asus VG248 144MHz
Keyboard
Logitech G15
Mouse
Logitech G502 Lightspeed
▲ hide details ▲
ManniX-ITA is offline  
post #13488 of 13947 (permalink) Old 03-29-2020, 09:03 AM
Aqua Computer Staff
 
Shoggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Germany
Posts: 1,163
Rep: 133 (Unique: 100)
Quote: Originally Posted by Streetdragon View Post
When i only one header to pwm, all header go into overcurrent. For example i enable it on header 4(all pwm fans) it triggers 1+2+3+4.
I will have to talk to our electronic technician but I already assume that the voltage/current monitoring chip on your aquaero is damaged. If you have some good soldering skills or know someone, you could replace it yourself. Otherwise you would have to send in the device.

Quote: Originally Posted by zGunBLADEz View Post
Still my question remains the 20x fans per channel video specs. Kind of missleading for [email protected] x channel..
No good on the long run to run constant max amp or above even if is active cooled.
Not sure what you are asking for. The aquaero 6 can handle 2.5A per fan output and can do 3.0A per fan output when using the passive heatsink.
The fans in the video were our airstream fans that are not available anymore since quite a long time now. Their official rating was 0.18A.

Quote: Originally Posted by jura11 View Post
Its started to happening after updating to new Aquasuite, been for while using Aquasuite 2016 or 2018 and no issues but after updating to X, Aquasuite is crashing etc and now this issue
When you came from a very old firmware version it could explain your problem. Old versions were not monitoring huge loads correctly and were way too tolerant. It was fixed a while ago and when you updated lately your aquaero also has this fix now. So the problem was very likely already there before but the older firmware interpreted it as OK while it was supposed to be not OK.

Quote: Originally Posted by ManniX-ITA View Post
Also I wonder if it's normal the flow meter, the Aqua n. 53061, does not report anything at 8V with the DC-LT 2600.
I don't know the flow rate of this pump at low voltage but the flow meter with the smaller diameter is pretty accurate even at low flow rates. It should easily work with flow rates of only 20 l/h.

Quote: Originally Posted by indyjones View Post
Bit of a random question, but has anybody tried or known of anyone who has run their Aquaero screen via a wired extension from the main unit please? Where I am thinking of mounting the screen, it does not have the clearance for the assembled unit, and where it's a standard 24pin connector I was thinking of wiring an extension lead on my 6 XT. It does not need to very long.
It is possible but not recommend. We use an extension cable in the GIGANT radiator since there is not enough space available to install a completely assembled aquaero. The cable is something about 20 cm and should not be much longer because otherwise the communication between the controller and display will fail.
The extension is no regular article for sale but you can get a quotation for it on request.

Got a question or having trouble with your Aqua Computer product?
Contact us via PM or E-Mail.
Shoggy is offline  
post #13489 of 13947 (permalink) Old 03-29-2020, 09:55 AM
Manual breath enabled
 
Streetdragon's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: In my celler
Posts: 1,242
Rep: 27 (Unique: 22)
a damaged chip. Can you provide some screens wich chip is the problem?
Its now running for 875Days. And without a controller i cant use my rig^^

Gameingcube
(18 items)
CPU
Ryzen 3900X
Motherboard
Aorus X570 Master
GPU
1080 TI Founders Edition
GPU
1080 TI Founders Edition
RAM
F4-3600C16Q-32GTZR
Hard Drive
2000GB Seagate Barracuda Compute ST2000DM008 256MB
Hard Drive
2000GB Seagate Barracuda Compute ST2000DM008 256MB
Hard Drive
samsung m2 970 evo
Power Supply
Leadex 80 Plus Platinum Netzteil, schwarz - 1200 Watt
Cooling
heatkiller IV pro
Cooling
EK-FC1080 GTX Ti - Nickel
Cooling
EK-FC1080 GTX Ti - Nickel
Cooling
Alphacool Eisbecher D5 250mm Plexi
Cooling
Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 480mm
Cooling
XSPC Multiport Radiator EX240
Cooling
Scythe Grand Flex 4Pin PWM
Case
thermaltake core x9
Operating System
Windows 10
▲ hide details ▲
Streetdragon is offline  
post #13490 of 13947 (permalink) Old 03-29-2020, 12:22 PM
Big Radiators!
 
war4peace's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Bucharest, Romania
Posts: 778
Rep: 32 (Unique: 26)
Quote: Originally Posted by Shoggy View Post
We use an extension cable in the GIGANT radiator
BTW... do you still make the GIGANT?

My Rig Temps in Real Time
Box of Horrors
(16 items)
CPU
Intel Core i7 6800K
Motherboard
Asus X99-A II
GPU
Gigabyte 1080 Ti Waterforce Extreme Edition 11Gbps
GPU
Gigabyte 1080 Ti Waterforce Extreme Edition 11Gbps
RAM
Kingston HyperX 2x 16GB DDR4 3000MHz
Hard Drive
SSD Samsung 850 EVO 1TB
Hard Drive
SSD ADATA 512 GB
Hard Drive
Patriot Hellfire 240 GB M.2 SSD nVME
Power Supply
Super Flower Leadex Gold 750W
Power Supply
Corsair AX860
Cooling
Custom Loop, EKWB, CPU+GPU, soft tubing
Case
Thermaltake Core X5
Operating System
Windows 10 Professional X64
Monitor
Dell 2407WFP
Keyboard
Logitech G510
Mouse
Logitech G700S
▲ hide details ▲
war4peace is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off