OCN Aquaero Owners Club - Page 214 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

OCN Aquaero Owners Club

Reply
 
Thread Tools
post #2131 of 13066 (permalink) Old 09-29-2014, 02:48 AM
Linux Lobbyist
 
massimo40mq's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Italia Roma
Posts: 29
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Shoggy View Post

If you use two poweradjust with the aquaero you have to make sure that they use different aquabus ID numbers. This value can be only changed when the controller is connected via USB. It should be enough the change the ID of the correctly working controller since the faulty one should still use its default ID number. I have no idea why one controller does not work via USB - maybe it is damaged.
There are currently no plans to offer an aquaero 6 LT.
As the big sticker on his box says: "Sonderanfertigung" means it is a custom-made product and not a regular one. An no, not anyone can order it like that. It was just made this way because of his mod.
No, it has no effect on the fans or a pump. The aquaero 6 has nothing but advantage over all its predecessor.
We are not aware of any problems here. Do you also use Open Hardware Monitor at the same time? Maybe you should install the aquasuite again and select a to perform a new installation so the config and database files will be reset. You can also do the manually by deleting the folder C:\ProgramData\aquasuite-data.

I'm trying to change the id number Aquabus via the controller 6 aquareo but I can not find in the menu 'aq6. Could you indicate in which section menu can I find? Thanks.
massimo40mq is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2132 of 13066 (permalink) Old 09-29-2014, 03:03 AM
Aqua Computer Staff
 
Shoggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Germany
Posts: 1,133
Rep: 126 (Unique: 96)
You have to change this setting in the poweradjust menu; not in the aquaero menu:



This menu is only visible when the poweradjust is connected via USB and has power from the power supply unit.

Got a question or having trouble with your Aqua Computer product?
Contact us via PM or E-Mail.
Shoggy is offline  
post #2133 of 13066 (permalink) Old 09-29-2014, 03:15 AM
Linux Lobbyist
 
massimo40mq's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Italia Roma
Posts: 29
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Shoggy View Post

You have to change this setting in the poweradjust menu; not in the aquaero menu:



This menu is only visible when the poweradjust is connected via USB and has power from the power supply unit.

That's why I thought it was not smile.gif. Thanks anyway but already know how to usb does not recognize it and then I'll need a signature for this pa3 .. Thank you very much for your help, Have a nice day.
massimo40mq is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2134 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 04:10 PM
New to Overclock.net
 
Captaincaveman's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 102
Rep: 5 (Unique: 5)
I cannot seem to be able to setup a curve controller for my dual mcp-655 pumps.
Pumps get their power from molex and are connected to fan header number 4 of the AQ6 with a splitter (4 pin all the way). I have RPM reading on that fan header.
In aquasuite I got to Fans, select Fan 4, click advanced setting and select PWM controlled.
Then I go to controllers, click the big plus sign at the top to add another one and select curve as its type.
I select one of the sensors as data source for the controller and fan 4 as output.
If minimum power (in fans) for fan 4 is set to anything below 100, the pumps stop completely.

Any tips?

Captaincaveman is offline  
post #2135 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 04:31 PM
VSG
Call me VSG
 
VSG's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, TX, USA
Posts: 12,840
Rep: 795 (Unique: 445)
Isn't the MCP655 just a D5 Vario? It is controlled via the knob on the back, not by changing PWM signal.

Does anyone know if it is possible to mute the AQ6 touch screen, especially the Up and Down buttons?

<div class="post-sig post-sig-limit shazam usersig-click"><div class="reparse-sig-lineheight"><div style="text-align:center;"><b>Reviews</b><span>: </span><a href="https://www.overclock.net/t/1638379/ocn-labs-acer-xr382cqk-bmijqphuzx-38-freesync-monitor/0_50">Acer XR382CQK Monitor</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1632881/ocn-labs-netgear-nighthawk-s8000-gaming-streaming-switch/0_50">Neatgear Nighthawk S8000 Switch</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1509787/my-review-of-the-ek-supremacy-evo">EK Supremacy Evo</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1510189/my-review-of-the-corsair-graphite-380t/0_50">Corsair Graphite 380T</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1516369/my-review-of-the-swiftech-mcp50x-pump/0_50">Swiftech MCP50X</a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1520512/the-quad-rad-roundup/0_50">Quad Rad Roundup</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1526779/user-review-of-the-swiftech-h220-x/0_50">Swiftech H220-X</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1530984/user-review-of-the-phanteks-ph-tc14pe/0_50">Phanteks PH-TC14PE<br></a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1551158/sponsored-review-of-the-ek-fc-asus-x99-rve-monoblock/0_50">EK Asus x99 R5E Monoblock</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/tesoro-gram-spectrum/reviews/7424">Tesoro Gram Spectrum Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/cherry-mx-6-0-keyboard/reviews/7436">Cherry MX 6.0 Keyboard</a><span> |</span><a href="https://www.overclock.net/t/1604461/user-review-of-the-gigabyte-x99-phoenix-sli-motherboard/0_50">Gigabyte x99-Phoenix SLI motherboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1613371/sponsored-corsair-k70-rgb-rapidfire-keyboard-review/0_50">Corsair K70 RGB RAPIDFIRE Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1531984/user-review-of-the-hwlabs-black-ice-sr2/0_50">Black Ice SR2 360</a><br></div></div></div>
VSG is offline  
post #2136 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 05:20 PM
Missing friends
 
Mega Man's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Littleton, CO USA
Posts: 15,996
Rep: 700 (Unique: 431)
Yes you can but I am not at home to tell you how

Rigbuilder and how to put it in your sig post-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gif budget components = budget resultsPearls before swine! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

Also rma wise, regardless of what vendor used it's always like getting a tooth pulled imo.
Quote:
Originally Posted by szeged go_quote.gif

I facepalmed when trying to explain cpu and gpu overclocking to him after he got his 4930k. It was like teaching trigonometry to a rock.
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

That's like wrapping your car around a pole then asking for warranty service.
Dont be hard on yourself, we all break stuff sooner or later.
Quote:
Originally Posted by TwoCables go_quote.gif

I don't appreciate your judgment here. I am just stating facts. That's all I'm doing. If you are taking offense to it or something, then that's not my problem, so don't put it on me. Ok?...Good god man. You would know that if you would actually carefully read...
Mega Man is offline  
post #2137 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 05:29 PM
VSG
Call me VSG
 
VSG's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, TX, USA
Posts: 12,840
Rep: 795 (Unique: 445)
Thanks for the tease tongue.gif

<div class="post-sig post-sig-limit shazam usersig-click"><div class="reparse-sig-lineheight"><div style="text-align:center;"><b>Reviews</b><span>: </span><a href="https://www.overclock.net/t/1638379/ocn-labs-acer-xr382cqk-bmijqphuzx-38-freesync-monitor/0_50">Acer XR382CQK Monitor</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1632881/ocn-labs-netgear-nighthawk-s8000-gaming-streaming-switch/0_50">Neatgear Nighthawk S8000 Switch</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1509787/my-review-of-the-ek-supremacy-evo">EK Supremacy Evo</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1510189/my-review-of-the-corsair-graphite-380t/0_50">Corsair Graphite 380T</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1516369/my-review-of-the-swiftech-mcp50x-pump/0_50">Swiftech MCP50X</a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1520512/the-quad-rad-roundup/0_50">Quad Rad Roundup</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1526779/user-review-of-the-swiftech-h220-x/0_50">Swiftech H220-X</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1530984/user-review-of-the-phanteks-ph-tc14pe/0_50">Phanteks PH-TC14PE<br></a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1551158/sponsored-review-of-the-ek-fc-asus-x99-rve-monoblock/0_50">EK Asus x99 R5E Monoblock</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/tesoro-gram-spectrum/reviews/7424">Tesoro Gram Spectrum Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/cherry-mx-6-0-keyboard/reviews/7436">Cherry MX 6.0 Keyboard</a><span> |</span><a href="https://www.overclock.net/t/1604461/user-review-of-the-gigabyte-x99-phoenix-sli-motherboard/0_50">Gigabyte x99-Phoenix SLI motherboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1613371/sponsored-corsair-k70-rgb-rapidfire-keyboard-review/0_50">Corsair K70 RGB RAPIDFIRE Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1531984/user-review-of-the-hwlabs-black-ice-sr2/0_50">Black Ice SR2 360</a><br></div></div></div>
VSG is offline  
post #2138 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 05:45 PM
New to Overclock.net
 
Unicr0nhunter's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: MiddleofNowhere
Posts: 4,222
Rep: 523 (Unique: 351)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Isn't the MCP655 just a D5 Vario? It is controlled via the knob on the back, not by changing PWM signal.

Swiftech definitely sells a PWM version of the MCP655.
https://www.google.com/search?q=Swiftech+MCP655-PWM
Not sure if that's what Captaincaveman has or not, but if it came with a 4-pin fan connector and a 4-pin molex then that's what it sounds like.
Unicr0nhunter is offline  
post #2139 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 05:51 PM
VSG
Call me VSG
 
VSG's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, TX, USA
Posts: 12,840
Rep: 795 (Unique: 445)
Looks to be a FCPU/Swiftech exclusive, but good to know. I was aware of PWM D5s but wasn't aware of the MCP655 variant of it thumb.gif

<div class="post-sig post-sig-limit shazam usersig-click"><div class="reparse-sig-lineheight"><div style="text-align:center;"><b>Reviews</b><span>: </span><a href="https://www.overclock.net/t/1638379/ocn-labs-acer-xr382cqk-bmijqphuzx-38-freesync-monitor/0_50">Acer XR382CQK Monitor</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1632881/ocn-labs-netgear-nighthawk-s8000-gaming-streaming-switch/0_50">Neatgear Nighthawk S8000 Switch</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1509787/my-review-of-the-ek-supremacy-evo">EK Supremacy Evo</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1510189/my-review-of-the-corsair-graphite-380t/0_50">Corsair Graphite 380T</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1516369/my-review-of-the-swiftech-mcp50x-pump/0_50">Swiftech MCP50X</a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1520512/the-quad-rad-roundup/0_50">Quad Rad Roundup</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1526779/user-review-of-the-swiftech-h220-x/0_50">Swiftech H220-X</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1530984/user-review-of-the-phanteks-ph-tc14pe/0_50">Phanteks PH-TC14PE<br></a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1551158/sponsored-review-of-the-ek-fc-asus-x99-rve-monoblock/0_50">EK Asus x99 R5E Monoblock</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/tesoro-gram-spectrum/reviews/7424">Tesoro Gram Spectrum Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/cherry-mx-6-0-keyboard/reviews/7436">Cherry MX 6.0 Keyboard</a><span> |</span><a href="https://www.overclock.net/t/1604461/user-review-of-the-gigabyte-x99-phoenix-sli-motherboard/0_50">Gigabyte x99-Phoenix SLI motherboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1613371/sponsored-corsair-k70-rgb-rapidfire-keyboard-review/0_50">Corsair K70 RGB RAPIDFIRE Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1531984/user-review-of-the-hwlabs-black-ice-sr2/0_50">Black Ice SR2 360</a><br></div></div></div>
VSG is offline  
post #2140 of 13066 (permalink) Old 10-01-2014, 06:31 PM
New to Overclock.net
 
Gabrielzm's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: São Paulo
Posts: 4,063
Rep: 399 (Unique: 201)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Looks to be a FCPU/Swiftech exclusive, but good to know. I was aware of PWM D5s but wasn't aware of the MCP655 variant of it thumb.gif

XSPC, EK, Alphacool all of them offer now the D5 PWM variant:

http://www.performance-pcs.com/catalogsearch/result/?q=d5+pwm

btw I should known about the mute thing since I did that....Let's see if I can recall. Ok, go to user interface, keys, keys tone and then "off". thumb.gif
Gabrielzm is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off