OCN Aquaero Owners Club - Page 215 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

OCN Aquaero Owners Club

Reply
 
Thread Tools
post #2141 of 13134 (permalink) Old 10-01-2014, 06:35 PM
Missing friends
 
Mega Man's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Littleton, CO USA
Posts: 15,996
Rep: 700 (Unique: 431)
swiftech was the first for pwm d5s though iirc


Rigbuilder and how to put it in your sig post-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gif budget components = budget resultsPearls before swine! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

Also rma wise, regardless of what vendor used it's always like getting a tooth pulled imo.
Quote:
Originally Posted by szeged go_quote.gif

I facepalmed when trying to explain cpu and gpu overclocking to him after he got his 4930k. It was like teaching trigonometry to a rock.
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

That's like wrapping your car around a pole then asking for warranty service.
Dont be hard on yourself, we all break stuff sooner or later.
Quote:
Originally Posted by TwoCables go_quote.gif

I don't appreciate your judgment here. I am just stating facts. That's all I'm doing. If you are taking offense to it or something, then that's not my problem, so don't put it on me. Ok?...Good god man. You would know that if you would actually carefully read...
Mega Man is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2142 of 13134 (permalink) Old 10-01-2014, 06:43 PM
VSG
Call me VSG
 
VSG's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Houston, TX, USA
Posts: 12,840
Rep: 795 (Unique: 445)
Thanks a lot, I don't have aquasuite to use since this is all on a test loop but I got the gist. +1 for the replies!

<div class="post-sig post-sig-limit shazam usersig-click"><div class="reparse-sig-lineheight"><div style="text-align:center;"><b>Reviews</b><span>: </span><a href="https://www.overclock.net/t/1638379/ocn-labs-acer-xr382cqk-bmijqphuzx-38-freesync-monitor/0_50">Acer XR382CQK Monitor</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1632881/ocn-labs-netgear-nighthawk-s8000-gaming-streaming-switch/0_50">Neatgear Nighthawk S8000 Switch</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1509787/my-review-of-the-ek-supremacy-evo">EK Supremacy Evo</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1510189/my-review-of-the-corsair-graphite-380t/0_50">Corsair Graphite 380T</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1516369/my-review-of-the-swiftech-mcp50x-pump/0_50">Swiftech MCP50X</a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1520512/the-quad-rad-roundup/0_50">Quad Rad Roundup</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1526779/user-review-of-the-swiftech-h220-x/0_50">Swiftech H220-X</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1530984/user-review-of-the-phanteks-ph-tc14pe/0_50">Phanteks PH-TC14PE<br></a><span> </span><a href="https://www.overclock.net/t/1551158/sponsored-review-of-the-ek-fc-asus-x99-rve-monoblock/0_50">EK Asus x99 R5E Monoblock</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/tesoro-gram-spectrum/reviews/7424">Tesoro Gram Spectrum Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/products/cherry-mx-6-0-keyboard/reviews/7436">Cherry MX 6.0 Keyboard</a><span> |</span><a href="https://www.overclock.net/t/1604461/user-review-of-the-gigabyte-x99-phoenix-sli-motherboard/0_50">Gigabyte x99-Phoenix SLI motherboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1613371/sponsored-corsair-k70-rgb-rapidfire-keyboard-review/0_50">Corsair K70 RGB RAPIDFIRE Keyboard</a><span> | </span><a href="https://www.overclock.net/t/1531984/user-review-of-the-hwlabs-black-ice-sr2/0_50">Black Ice SR2 360</a><br></div></div></div>
VSG is offline  
post #2143 of 13134 (permalink) Old 10-01-2014, 10:56 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 216
Rep: 10 (Unique: 9)
Quote:
Originally Posted by Captaincaveman View Post

I cannot seem to be able to setup a curve controller for my dual mcp-655 pumps.
Pumps get their power from molex and are connected to fan header number 4 of the AQ6 with a splitter (4 pin all the way). I have RPM reading on that fan header.
In aquasuite I got to Fans, select Fan 4, click advanced setting and select PWM controlled.
Then I go to controllers, click the big plus sign at the top to add another one and select curve as its type.
I select one of the sensors as data source for the controller and fan 4 as output.
If minimum power (in fans) for fan 4 is set to anything below 100, the pumps stop completely.

Any tips?

Every PWM D5 pump on the market required a pullup mod to function normally

Check Darlene's post for details of the mod
https://www.overclock.net/t/1474470/ocn-aquaero-owners-club/50#post_21956203
WHIMington is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2144 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 01:13 AM
Aqua Computer Staff
 
Shoggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Germany
Posts: 1,133
Rep: 126 (Unique: 96)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Thanks a lot, I don't have aquasuite to use since this is all on a test loop but I got the gist. +1 for the replies!
Can be also done directly at the device. Main menu tree -> user interface -> keys -> key tone.

Got a question or having trouble with your Aqua Computer product?
Contact us via PM or E-Mail.
Shoggy is offline  
post #2145 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 02:23 AM
New to Overclock.net
 
Captaincaveman's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 103
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by WHIMington View Post

Every PWM D5 pump on the market required a pullup mod to function normally

Check Darlene's post for details of the mod
https://www.overclock.net/t/1474470/ocn-aquaero-owners-club/50#post_21956203

Doh... don't really have the equipment or skills to do that.
Is there any pre-made cabe/pcb I can buy?

Captaincaveman is offline  
post #2146 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 02:57 AM
New to Overclock.net
 
yesdoitmorelike's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 48
Rep: 0
i would like one too, i asked darlene if she would do one for me and charge me but she said the post was more than the parts and passed.
yesdoitmorelike is offline  
post #2147 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 03:06 AM
Missing friends
 
Mega Man's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Littleton, CO USA
Posts: 15,996
Rep: 700 (Unique: 431)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Thanks a lot, I don't have aquasuite to use since this is all on a test loop but I got the gist. +1 for the replies!

Quote:
Originally Posted by Shoggy View Post

Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Thanks a lot, I don't have aquasuite to use since this is all on a test loop but I got the gist. +1 for the replies!
Can be also done directly at the device. Main menu tree -> user interface -> keys -> key tone.
teaching.gif

Rigbuilder and how to put it in your sig post-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gifpost-flame-small.gif budget components = budget resultsPearls before swine! (Click to show)
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

Also rma wise, regardless of what vendor used it's always like getting a tooth pulled imo.
Quote:
Originally Posted by szeged go_quote.gif

I facepalmed when trying to explain cpu and gpu overclocking to him after he got his 4930k. It was like teaching trigonometry to a rock.
Quote:
Originally Posted by tsm106 go_quote.gif

That's like wrapping your car around a pole then asking for warranty service.
Dont be hard on yourself, we all break stuff sooner or later.
Quote:
Originally Posted by TwoCables go_quote.gif

I don't appreciate your judgment here. I am just stating facts. That's all I'm doing. If you are taking offense to it or something, then that's not my problem, so don't put it on me. Ok?...Good god man. You would know that if you would actually carefully read...
Mega Man is offline  
post #2148 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 04:32 AM
New to Overclock.net
 
Captaincaveman's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 103
Rep: 5 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by yesdoitmorelike View Post

i would like one too, i asked darlene if she would do one for me and charge me but she said the post was more than the parts and passed.

That's too bad frown.gif

Captaincaveman is offline  
post #2149 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 05:47 AM - Thread Starter
Old, Senile, and Happy
 
IT Diva's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4,923
Rep: 681 (Unique: 350)
Quote:
Originally Posted by Captaincaveman View Post

Quote:
Originally Posted by yesdoitmorelike View Post

i would like one too, i asked darlene if she would do one for me and charge me but she said the post was more than the parts and passed.

That's too bad frown.gif


Maybe if there's enough of you guys that need these, you could persuade Swiftech to make them available . . . it would certainly help them sell more pumps as well, so it should be a win / win for everyone.

For them, they'd have the economy of scale, in place production facilities, and so on . . .

For me, I'd have to order wire, a number of components, pay the Priority Mail shipping, make each one individually, and then package it and ship it out Priority Mail,

There'd be about $15 in postage, $5 in parts and wire, $10 labor at min wage, per unit . . . .

If I made them here, I'd have to sell what should be a $5 to $8 cable for $35+, just to break even . . . and I didn't figure in time and gas to pick up stuff at the post office or drop it off to ship it out. . . . . not to mention sleeving . . . .

You can see why we don't have much manufacturing in the Virgin Islands, well except for Rum.


Darlene


Edit to add . . .

If I do pictorial step by step . . . . do you think it would help . . .

I can give a parts list for Jameco Electronics that sells in smaller quantities to hobbyists for wire and components.

I'll have to check if they have the connector pins and shells . . . . would be nice to source everything from one supplier . . . maybe I'll have to check Digikey.

Maybe you guys in major cities like Houston, with electronics schools like ITT, could approach the school and get a skilled student to make a bunch of these things up affordably?
IT Diva is offline  
post #2150 of 13134 (permalink) Old 10-02-2014, 06:00 AM
New to Overclock.net
 
pathfindercod's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Spartanburg, SC
Posts: 480
Rep: 21 (Unique: 18)
Quote:
Originally Posted by geggeg View Post

Thanks a lot, I don't have aquasuite to use since this is all on a test loop but I got the gist. +1 for the replies!


I bought one of these to hook my 6xt up to my laptop to test and play with aquasuite. It also helped me get everything tested and pre-setup and make sure it all worked before finalizing my wire management and tie downs. So I didn't run the risk of having to tear it all back down afterwards for fans not working right, flow meter or temp probes etc.

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B000V6WD8A/ref=redir_mdp_mobile?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o04_s00

EVOC P870DM3 - Intel Skylake i7-6700K | 32 GB DDR4 3000 MHz RAM | 2x GeForce GTX 1080 SLI | 2x Sandisk x400 1TB SSD + 2x Samsung Spinpoint 5400 RPM 2 TB HDD | Killer 1535 WIFI | AUO B173QTN01.0 17.3" 3K Screen

Corsair Air 740 | ASUS Rampage V Edtion 10 | 6950x | 128gb Vengeance White LED DDR4-3000 | 2x Strix 1080 OC | 2x Intel 730 480gb RAID 0 | Asus PG348Q | SB X7 LE/E-MU Speakers
pathfindercod is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off