Skyrim = Screen turns off. - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Skyrim = Screen turns off.

 
Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 11-15-2011, 09:22 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
age_ruler1's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Mexico
Posts: 1,220
Rep: 33 (Unique: 31)
Sup guys...

I've got a problem and is getting quite annoying to say the least.

Everytime I'm playing Skyrim my display turns off. It just turns off without an error. Everytime I need to restart my pc. It happens randomly, Sometimes as soon as I load the game, Sometimes it takes 30 mins, sometimes even a fe hours.

I've so far tried to install my GPU on diferent PCI slots, Tried diferent PCI power cables, Tweaked PCI power managment, Made sure it was not getting over heated, Installed 11.9, 11.10 and 11.11 Drivers. Changed the DVI cable for VGA, add more voltage the to STOCK settings, Overclock the GPU, Underclock the GPU... Nothing has worked so far.

I'm using HDMI to DVI cable right now. I tried VGA to VGA with DVI adaptor as well.
Please HELP! D:

Thanks a freaking lot!

Origin/Battlefield ID: Alpha0427x . Alpha0427x



"Fold for the cause, Fold for OCNpost-flame-small.gif" thumb.gif


age_ruler1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 11-15-2011, 11:02 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Dec 2009
Location: Freedom
Posts: 2,667
Rep: 108 (Unique: 102)
I have been reading about this too ... it is a problem and i have the same issue as u as well! i have a 6950 1gb XFX and a 2500k IT IS KILLING ME!
Jackeduphard is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 01:58 AM
New to Overclock.net
 
unity100's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 577
Rep: 30 (Unique: 21)
and i have stuttering with 6950. despite it runs EVERYthing at max (and then some more - i added extra stuff into skyrimprefini) and then some ultra, while running, it stutters occasionally.

i read skyrim forums and saw that this was an issue affecting many cards, not just 6950 or ati - nvidia people too.

so its something related to skyrim. someone said that a patch regarding graphics was going to come out soon. probably this.

unity100 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 02:05 AM
Linux Lobbyist
 
Sheira's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 748
Rep: 16 (Unique: 15)
Hey,

I am having a very similar issue. The screen goes off, pc shuts down and it requires me to restart (or it restarts automatically). There is also a thread about this here. From the nfo i gathered so far, this seems to be a problem with the game itself, so best we can do is wait for a patch.

Sheira is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 03:29 AM
New to Overclock.net
 
unity100's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 577
Rep: 30 (Unique: 21)
all you people having this issue turn on 'vpu recover' or something in catalyst. it should allow you to fall back to desktop without crashing.

unity100 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 07:54 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
age_ruler1's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Mexico
Posts: 1,220
Rep: 33 (Unique: 31)
Thanks god... I mean, having this problem is bad. But atleast is not my GPU or something. biggrin.gif I was worry iit could be my gpu LOL.

Thanks for the info guys!

Origin/Battlefield ID: Alpha0427x . Alpha0427x



"Fold for the cause, Fold for OCNpost-flame-small.gif" thumb.gif


age_ruler1 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 08:58 AM
New to Overclock.net
 
NateST's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,354
Rep: 66 (Unique: 61)
I had crashing issues with Skyrim as well, I would save your current OC settings in the BIOS and run stock just to see if it does the same thing as doing that fixed my issues. My OC was stabled after 13 hours or Prime 95 and 20 intel burn tests.
NateST is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 11-16-2011, 09:29 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
age_ruler1's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Mexico
Posts: 1,220
Rep: 33 (Unique: 31)
Gpu or Cpur OC?

Origin/Battlefield ID: Alpha0427x . Alpha0427x



"Fold for the cause, Fold for OCNpost-flame-small.gif" thumb.gif


age_ruler1 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 11-22-2011, 10:37 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jan 2010
Location: US
Posts: 752
Rep: 92 (Unique: 84)
Shamelessly bumping an old thread, but does anyone have any further info on this? I just started getting this crash as well, very consistently near one spot where I have to ride by on my horse to get to the quest objective... you can see why this would be annoying. I get a "DVI signal lost" message and have to restart.



Penecks is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 10-24-2013, 08:58 AM
New to Overclock.net
 
Commandermint's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Rep: 0
Alright dude. I found out how to fix it. Go into your settings > Gameplay > Turn OFF Save on rest, wait, travel, and disable the auto save for character menu. I found out it was a problem with the AutoSave Loop conflicting with something causing an overhaul and shut down of your GPU. Turn all those off, manually or quick save often and you will be GOLDEN!
Commandermint is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off