Hawaii Bios Editing ( 290 / 290X / 295X2 / 390 / 390X ) - Page 425 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Hawaii Bios Editing ( 290 / 290X / 295X2 / 390 / 390X )

Reply
 
Thread Tools
post #4241 of 4278 (permalink) Old 06-07-2019, 07:32 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 14
Rep: 0
Well... unfortunately, also the ROM provided by generaleramon from above is still causing black screens in 2D mode... today, I had 2 of them :-(
Mister Floppy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4242 of 4278 (permalink) Old 06-07-2019, 08:09 PM
Mr. ÜberMix
 
generaleramon's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Upplands-Väsby [Sweden]
Posts: 280
Rep: 40 (Unique: 31)
Quote: Originally Posted by Mister Floppy View Post
Well... unfortunately, also the ROM provided by generaleramon from above is still causing black screens in 2D mode... today, I had 2 of them :-(
same bios but 1000mv (+100mv) idle voltage. We'll see what happen
Attached Files
File Type: zip Asus.R9390X_mod2.zip (99.6 KB, 7 views)
generaleramon is offline  
post #4243 of 4278 (permalink) Old 06-10-2019, 09:36 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 14
Rep: 0
@generaleramon:


Thank you for your patience and support: but I had just a black screen again with your new mod when starting a video stream... I've attached a log file I recorded with GPU-Z when this happened at about 18:21:59.


Do you have any idea what I could try next?
Attached Files
File Type: txt GPU-Z Sensor Log.txt (8.6 KB, 4 views)
Mister Floppy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4244 of 4278 (permalink) Old 06-10-2019, 10:57 AM
Mr. ÜberMix
 
generaleramon's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Upplands-Väsby [Sweden]
Posts: 280
Rep: 40 (Unique: 31)
Quote: Originally Posted by Mister Floppy View Post
@generaleramon:


Thank you for your patience and support: but I had just a black screen again with your new mod when starting a video stream... I've attached a log file I recorded with GPU-Z when this happened at about 18:21:59.


Do you have any idea what I could try next?
can you try with the PowerTarget set to -20%?
generaleramon is offline  
post #4245 of 4278 (permalink) Old 06-11-2019, 10:52 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 14
Rep: 0
@generaleramon:


I followed your suggestion and set "Power Limit -20%" - and got the next black screen several minutes later, this time when using the browser...
Mister Floppy is offline  
post #4246 of 4278 (permalink) Old 06-11-2019, 11:22 AM
Mr. ÜberMix
 
generaleramon's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Upplands-Väsby [Sweden]
Posts: 280
Rep: 40 (Unique: 31)
Quote: Originally Posted by Mister Floppy View Post
@generaleramon:


I followed your suggestion and set "Power Limit -20%" - and got the next black screen several minutes later, this time when using the browser...
//Test 3
GPU Clock 2 = 543Mhz (GPU DPM 1)
MEM clock 2 = 1000Mhz
VDDC VRM Freq = 400Mhz (300Mhz Stock)
VDDCI VRM Freq = 400Mhz (300Mhz Stock)

Let's see if something happen
Attached Files
File Type: zip Asus.R9390X_mod3.zip (99.6 KB, 6 views)
generaleramon is offline  
post #4247 of 4278 (permalink) Old 06-11-2019, 11:43 PM
New to Overclock.net
 
Talon720's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 323
Rep: 6 (Unique: 6)
@Mister Floppy
I don't know what resolution you use but I had tons of black screen issues I tried all the different fixes that are around well except the 1.8v rail volt mod. Over DisplayPort not 1 of my 3 gpu's will consistently run at 1440p or higher at 60-144hz without eventually black screening. hdmi though is fine to bad my monitor doesn't have hdmi freesync

Case Labs s8 w/ped| 5820k | RVE10 | Gskill Trident z 3200cl14 | 3x 290x ref | Evga P2 1600w | custom loop; 3x d5 pumps w/ek revo dual + ek x-top csq tops| Heatkiller 150mm tube res | EK rve10 monoblock + 3x Ek gpu blocks | Radiators; 2 Ek XE 360mm, 1 BlackIce 360 gtx + 240mm gts, Alphacool 360mm st30 w/ vardar fans | Aquaero 6 XT
Talon720 is offline  
post #4248 of 4278 (permalink) Old 06-12-2019, 07:50 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 14
Rep: 0
@generaleramon:


With mod v3, I got a black screen when starting a video game (Just Cause 4), I attached the GPU-Z log file, the crash happened about 16:38:34



The lesson I learned: Never ever again a GPU from AMD :-(
Attached Files
File Type: txt GPU-Z Sensor Log.txt (27.7 KB, 3 views)
Mister Floppy is offline  
post #4249 of 4278 (permalink) Old 06-12-2019, 10:20 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 14
Rep: 0
Quote: Originally Posted by Talon720 View Post
@Mister Floppy
I don't know what resolution you use but I had tons of black screen issues I tried all the different fixes that are around well except the 1.8v rail volt mod. Over DisplayPort not 1 of my 3 gpu's will consistently run at 1440p or higher at 60-144hz without eventually black screening. hdmi though is fine to bad my monitor doesn't have hdmi freesync

Resolution: 1920x1080
Connection: DVI
Mister Floppy is offline  
post #4250 of 4278 (permalink) Old 06-12-2019, 12:16 PM
New to Overclock.net
 
Talon720's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 323
Rep: 6 (Unique: 6)
Quote: Originally Posted by Mister Floppy View Post
Resolution: 1920x1080
Connection: DVI
Oh the only time I had issues with dvi was benchmarking at higher clocks and voltage. Have you tried the other outputs? Do the 390x bios your using have the lower memory timings? Btw Nvidia get black screen issues too

Case Labs s8 w/ped| 5820k | RVE10 | Gskill Trident z 3200cl14 | 3x 290x ref | Evga P2 1600w | custom loop; 3x d5 pumps w/ek revo dual + ek x-top csq tops| Heatkiller 150mm tube res | EK rve10 monoblock + 3x Ek gpu blocks | Radiators; 2 Ek XE 360mm, 1 BlackIce 360 gtx + 240mm gts, Alphacool 360mm st30 w/ vardar fans | Aquaero 6 XT

Last edited by Talon720; 06-12-2019 at 12:26 PM.
Talon720 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off