Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 376 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )

Reply
 
Thread Tools
post #3751 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 04:53 AM
Top kek
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria , Sofia
Posts: 3,415
Rep: 114 (Unique: 67)
Quote:
Originally Posted by erase View Post

How is atikmdag patcher going to solve a blank and black screen during post, not talking about Windows. There is no screen output to enter motherboard UEFI BIOS.

Stuck at 10.5 Mh/s with ETH, thinking is more limitation of the card build design, vendor cut corners with this particular model, sucks for gaming too.

I just looking to get to 13.5 Mh/s with this RX 560, pretty bad card to game on (choppy and stuttering) so using it for mining as has good size 4GB vRAM, before I dump it.

The RX460/560 are only limitted to 75W from PCI_E slot, mind that.

Also, i asked which BIOS you used to flash onto your card. What did you modify, etc....

Previous Hardware:
Spoiler!
Desktop PC
(19 items)
CPU
AMD FX-8320
Motherboard
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
GPU
Sapphire Nitro+ RX480
GPU
XFX RX470 Singlefan
GPU
MSI RX580 GamingX 4GB
RAM
Mushkin Redline 996996 2x4GB 2133Mhz
Hard Drive
Western Digital 160GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Maxtor 250GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Corsair Force LS
Hard Drive
WesternDigital Blue 500GB 7200RPM 16MB
Power Supply
Corsair TX850M
Cooling
ThermalTake Frio Silent 14
Case
ThermalTake View 27
Operating System
Windows 10 Enterprise 1607
Operating System
Linux Mint 17.3 Rosa
Monitor
AOC i2267FWH
Keyboard
Logitech K120
Mouse
Bloody V5
Audio
Corsair HS30 Raptor
▲ hide details ▲
ku4eto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3752 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 04:54 AM
New to Overclock.net
 
aGeoM's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Portugal
Posts: 91
Rep: 8 (Unique: 5)
Quote:
Originally Posted by erase View Post

How is atikmdag patcher going to solve a blank and black screen during post, not talking about Windows. There is no screen output to enter motherboard UEFI BIOS.

Stuck at 10.5 Mh/s with ETH, thinking is more limitation of the card build design, vendor cut corners with this particular model, sucks for gaming too.

I just looking to get to 13.5 Mh/s with this RX 560, pretty bad card to game on (choppy and stuttering) so using it for mining as has good size 4GB vRAM, before I dump it.

Hi

Once you mod an vBIOS, you can't have CSM=Disable on your motherboard BIOS, unless you mod the GOP section of your vBIOS.

Check my post..

skull.gif [Official]AMD RX 480/ 470/ 460 Owners Club skull.gif
aGeoM is offline  
post #3753 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 04:56 AM
New to Overclock.net
 
vswr's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by ku4eto View Post

The RX460/560 are only limitted to 75W from PCI_E slot, mind that.

Also, i asked which BIOS you used to flash onto your card. What did you modify, etc....

Many have PCIE-6pin power socket, they are not limited to slot only
vswr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3754 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 07:38 AM
New to Overclock.net
 
afaque's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 51
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by afaque View Post

hello guys i need some help here. I am running an rx 480 reference 8GB on ethereum mining and im currently getting 29.2 mh/s . I have already copied and pasted 1750 timings to 2000 timings and i can overclock my memory to about 2115 and this results in the 29.5 mh/s. So i wanna ask that can i get more performance out of the gpu by using the ubertimings 3.1 for my gpu or that wont do me any favour?
And also those ubertimings need to go only to 2000 strap?

can somebody answer me?
afaque is offline  
post #3755 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 07:39 AM
New to Overclock.net
 
Screemi's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 58
Rep: 4 (Unique: 4)
Hi Guys

I have a "little" problem. Yesterday i wanted to flash a modified rom with better ram timings onto my Asus Strix 480 and afterwards i decided to "reflash" it to a 580 Strix.

I used the 580 Strix Bios provided by Hellm and something went terribly wrong.

After i rebooted my PC doesn't even Post anymore and i had to organize an other pci-e gpu. So today i switched my strix to Slot 3 and inserted an old g92 to slot 1.

I had bad flashes before starting with atis 9500 but never got stuck the way i am now.

All i can get atiflash to tell me is the following:





Don't know what to do else. Tried multiple Bios-Files. Starting with: https://www.techpowerup.com/vgabios/185508/asus-rx480-8192-160628

and some official Asus files:



But nothing worked.

Maybe someone can help me getting my card working again.

Thx a lot!
Screemi is offline  
post #3756 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 07:51 AM
Top kek
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria , Sofia
Posts: 3,415
Rep: 114 (Unique: 67)
Quote:
Originally Posted by Screemi View Post

Hi Guys

I have a "little" problem. Yesterday i wanted to flash a modified rom with better ram timings onto my Asus Strix 480 and afterwards i decided to "reflash" it to a 580 Strix.

I used the 580 Strix Bios provided by Hellm and something went terribly wrong.

After i rebooted my PC doesn't even Post anymore and i had to organize an other pci-e gpu. So today i switched my strix to Slot 3 and inserted an old g92 to slot 1.

I had bad flashes before starting with atis 9500 but never got stuck the way i am now.

All i can get atiflash to tell me is the following:



Don't know what to do else. Tried multiple Bios-Files. Starting with: https://www.techpowerup.com/vgabios/185508/asus-rx480-8192-160628

and some official Asus files:



But nothing worked.

Maybe someone can help me getting my card working again.

Thx a lot!

Seems like bad flash, totally bricked. Hopefully you did not corrupt it too much. Try the 1/8 bypass method. This way, you will can try to avoid any attempts on BIOS start for GPU checkup. It can probably get flagged and disabled. Also, the Strix 480 didn't had Dual BIOS Switch? If no, and the 1/8 doesn't work - i hope you have warranty, or Wolf knows how to help you biggrin.gif

Previous Hardware:
Spoiler!
Desktop PC
(19 items)
CPU
AMD FX-8320
Motherboard
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
GPU
Sapphire Nitro+ RX480
GPU
XFX RX470 Singlefan
GPU
MSI RX580 GamingX 4GB
RAM
Mushkin Redline 996996 2x4GB 2133Mhz
Hard Drive
Western Digital 160GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Maxtor 250GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Corsair Force LS
Hard Drive
WesternDigital Blue 500GB 7200RPM 16MB
Power Supply
Corsair TX850M
Cooling
ThermalTake Frio Silent 14
Case
ThermalTake View 27
Operating System
Windows 10 Enterprise 1607
Operating System
Linux Mint 17.3 Rosa
Monitor
AOC i2267FWH
Keyboard
Logitech K120
Mouse
Bloody V5
Audio
Corsair HS30 Raptor
▲ hide details ▲
ku4eto is offline  
post #3757 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 08:27 AM
New to Overclock.net
 
afaque's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 51
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by Screemi View Post

Hi Guys

I have a "little" problem. Yesterday i wanted to flash a modified rom with better ram timings onto my Asus Strix 480 and afterwards i decided to "reflash" it to a 580 Strix.

I used the 580 Strix Bios provided by Hellm and something went terribly wrong.

After i rebooted my PC doesn't even Post anymore and i had to organize an other pci-e gpu. So today i switched my strix to Slot 3 and inserted an old g92 to slot 1.

I had bad flashes before starting with atis 9500 but never got stuck the way i am now.

All i can get atiflash to tell me is the following:



Don't know what to do else. Tried multiple Bios-Files. Starting with: https://www.techpowerup.com/vgabios/185508/asus-rx480-8192-160628

and some official Asus files:



But nothing worked.

Maybe someone can help me getting my card working again.

Thx a lot!

ok so a few months back, i had this issue with my reference rx 480. after a system reboot i got with intel hd graphics, i was able to flash the gpu back to original bios.
afaque is offline  
post #3758 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 12:35 PM
New to Overclock.net
 
oll74's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 4
Rep: 0
Hello guys,i have powercolor rx480 8gb red dragon card and want flash it to 580,I'm looking for 580 red dragon original bios,can someone help with this?smile.gif
oll74 is offline  
post #3759 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 01:54 PM
AMD BIOS Alchemist
 
Vento041's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Italy
Posts: 404
Rep: 52 (Unique: 32)
Quote:
Originally Posted by oll74 View Post

Hello guys,i have powercolor rx480 8gb red dragon card and want flash it to 580,I'm looking for 580 red dragon original bios,can someone help with this?smile.gif

Read:
  • first post
  • second section "RX480 > RX580 Conversion"
  • first link
  • apply filters
  • learn that search function within this forum exist

Zephyr R.B.R.T. (Red BIOS Rebellion Team)
(*) ATOMTableResize (*) R_Timings - Encode/Decode RX/R9 Memory Straps
(*) Sapphire RX 480 Nitro+ OC - Better Custom BIOS (*) SimpleBiosDiff
(*) Extremely short guide on EDC errors (*) jYABE - Yet Another Bios Editor (early stage of development)
Bought a XFX RX 590 Fatboy! Looking for IR 35217 datasheet! Selling my Hybrid RX 480 Nitro+ OC 8GB.


Vento041 is offline  
post #3760 of 5347 (permalink) Old 06-19-2017, 02:35 PM
New to Overclock.net
 
oll74's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 4
Rep: 0
On techpowerup.com for Red Devil only!For Red Dragon is missing.I knew it.So,red dragon owners please send me original bios.Thank you for earlier
oll74 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off