Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 379 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )

Reply
 
Thread Tools
post #3781 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 05:22 AM
New to Overclock.net
 
atheer91iq's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 7
Rep: 0
:oHi, Guys

recently i bought Asus RX480 DUAL OC 8GB ..

Default factory

Core:1305mhz
Mem:2000mhz

when i ran valley benchmark or bf1 or any other heavy game title .. it's crash and turn into green/yellow/grey screen some thing like that

i tried to increase the power limit but the same issue .. increase mV same issue ..

try to edit bios through Polaris Editor

When i reset the pc it's not read the GPU

when i back to original bios without editing it's work but still crash

so i underclock the gpu

core:1295mhz
mem:1845mhz

stable and not crash .. but i lose about 20GB/s from memory bandwidth

any help here please:o:o:o
atheer91iq is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3782 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 05:57 AM
New to Overclock.net
 
Screemi's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 58
Rep: 4 (Unique: 4)
btw. my card is back up and running biggrin.gif

Screemi is offline  
post #3783 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 05:59 AM
Daisy Chained Dumb Switch
 
navjack27's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Bath, New York
Posts: 1,227
Rep: 50 (Unique: 39)
i screwed up my red devil 480 8gb card last night. i tried flashing possibly stupidly a red devil 580 bios onto it. with the card installed along with my 980ti as the main display card i can get into windows for a couple secs before i get a blue screen. i removed the 480 for now and i'll fix it some other time, no big deal really. i think i can use the dip switch and use the other bios if that is what that dip is. i'm on no sleep anyway so i couldn't diagnose it further correctly.

8700k
(10 items)
CPU
Intel Core i7 8700k
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
GPU
EVGA GeForce GTX 1080 Ti 11GB FTW3 GAMING iCX
RAM
Corsair Vengeance LPX 32GB CMK32GX4M4A2666C15
Hard Drive
SanDisk Ultra II 480GB 2.5"
Hard Drive
PNY CS1311 960GB 2.5"
Power Supply
SeaSonic PRIME Titanium 850W 80+ Titanium Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Cooling
Noctua NH-D15
Case
Fractal Design Define S ATX Mid Tower Case
Operating System
Windows 10 Pro
▲ hide details ▲


navjack27 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3784 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 06:21 AM
Top kek
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria , Sofia
Posts: 3,420
Rep: 114 (Unique: 67)
Quote:
Originally Posted by navjack27 View Post

i screwed up my red devil 480 8gb card last night. i tried flashing possibly stupidly a red devil 580 bios onto it. with the card installed along with my 980ti as the main display card i can get into windows for a couple secs before i get a blue screen. i removed the 480 for now and i'll fix it some other time, no big deal really. i think i can use the dip switch and use the other bios if that is what that dip is. i'm on no sleep anyway so i couldn't diagnose it further correctly.

Did you install the atikmdag patcher?

Previous Hardware:
Spoiler!
Desktop PC
(19 items)
CPU
AMD FX-8320
Motherboard
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
GPU
Sapphire Nitro+ RX480
GPU
XFX RX470 Singlefan
GPU
MSI RX580 GamingX 4GB
RAM
Mushkin Redline 996996 2x4GB 2133Mhz
Hard Drive
Western Digital 160GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Maxtor 250GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Corsair Force LS
Hard Drive
WesternDigital Blue 500GB 7200RPM 16MB
Power Supply
Corsair TX850M
Cooling
ThermalTake Frio Silent 14
Case
ThermalTake View 27
Operating System
Windows 10 Enterprise 1607
Operating System
Linux Mint 17.3 Rosa
Monitor
AOC i2267FWH
Keyboard
Logitech K120
Mouse
Bloody V5
Audio
Corsair HS30 Raptor
▲ hide details ▲
ku4eto is offline  
post #3785 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 07:44 AM
New to Overclock.net
 
Screemi's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 58
Rep: 4 (Unique: 4)
since i got my card back up and working i tried to get the voltages and powerlimits i had with my original setup working.

with my 480 bios i used watttool to force some different values compared to the bios.

i got my card working nice and stable at the following values:





now i modded hellms 480->580 bios to match those:



i edited tdp, tdc and max power limit (w) to match the +15% PT of watttool.

but it doesn't seem to work as expected. the voltage still shoots up over 1,175v and for that reason the chips sucks up more juice than ever before. the 0.75v idle voltage work fine but all other voltages are way over the set values.

a funny sidenote is that i get 5Mh/s less than with the screwed up bios yesterday.

i attached the bios i flashed to my card. maybe someone can take at look at it and compare it to the watttool settings from the screenshot above.

Ellesmere.zip 109k .zip file
Attached Files
File Type: zip Ellesmere.zip (108.9 KB, 4 views)
Screemi is offline  
post #3786 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 09:36 AM
hex junkie
 
hellm's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Germany
Posts: 804
Rep: 135 (Unique: 78)
Quote:
Originally Posted by Screemi View Post

[..]but it doesn't seem to work as expected. the voltage still shoots up over 1,175v [..]

since 17.4.1 it doesn't work anymore to change the pointer of the vcore to a precise value. At least not with w10, and there are no 580 drivers for the other versions.

unfortunately, i don't know if the ASP1300 also uses the 8D register for offset. If so, i could add those bytes, but for now, u have to change voltage with software.

Comandante R.B.R.T. (Red BIOS Rebellion Team)
Polaris BIOS Mod | Vega PowerPlay Mod | MorePowerTool
hellm is offline  
post #3787 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 12:17 PM
New to Overclock.net
 
Screemi's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 58
Rep: 4 (Unique: 4)
Well. Then i'll modify a 480 BIOS and use toastyxs patch.

As soon as offset is possible i'll switch.
Screemi is offline  
post #3788 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 12:55 PM
hex junkie
 
hellm's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Germany
Posts: 804
Rep: 135 (Unique: 78)
Quote:
Originally Posted by Screemi View Post

Well. Then i'll modify a 480 BIOS and use toastyxs patch.

As soon as offset is possible i'll switch.

find the info for offset with ASP1300; or a tool that can set an offset for ur card, and then check i2c; or just check 8d register, might be the same as with the IR3567B; adding the bytes would be the easy part.

it's the same with a 480 bios, you can't change the pointer. for undervolting, watttool is still capable, even wattman gets this job done.

Comandante R.B.R.T. (Red BIOS Rebellion Team)
Polaris BIOS Mod | Vega PowerPlay Mod | MorePowerTool
hellm is offline  
post #3789 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 01:09 PM
Daisy Chained Dumb Switch
 
navjack27's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Bath, New York
Posts: 1,227
Rep: 50 (Unique: 39)
Quote:
Originally Posted by ku4eto View Post

Did you install the atikmdag patcher?

yeah i had that on and all that. usually not having it patched just makes it so i don't get gpu accel, no crashes.

8700k
(10 items)
CPU
Intel Core i7 8700k
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7
GPU
EVGA GeForce GTX 1080 Ti 11GB FTW3 GAMING iCX
RAM
Corsair Vengeance LPX 32GB CMK32GX4M4A2666C15
Hard Drive
SanDisk Ultra II 480GB 2.5"
Hard Drive
PNY CS1311 960GB 2.5"
Power Supply
SeaSonic PRIME Titanium 850W 80+ Titanium Certified Fully-Modular ATX Power Supply
Cooling
Noctua NH-D15
Case
Fractal Design Define S ATX Mid Tower Case
Operating System
Windows 10 Pro
▲ hide details ▲


navjack27 is offline  
post #3790 of 5348 (permalink) Old 06-20-2017, 01:16 PM
Top kek
 
Join Date: Oct 2013
Location: Bulgaria , Sofia
Posts: 3,420
Rep: 114 (Unique: 67)
Quote:
Originally Posted by navjack27 View Post

yeah i had that on and all that. usually not having it patched just makes it so i don't get gpu accel, no crashes.
Did you by any chances, replaces some .sys files and installing drivers that way?

Previous Hardware:
Spoiler!
Desktop PC
(19 items)
CPU
AMD FX-8320
Motherboard
ASRock Fatal1ty 990FX Killer
GPU
Sapphire Nitro+ RX480
GPU
XFX RX470 Singlefan
GPU
MSI RX580 GamingX 4GB
RAM
Mushkin Redline 996996 2x4GB 2133Mhz
Hard Drive
Western Digital 160GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Maxtor 250GB 7200RPM 8MB
Hard Drive
Corsair Force LS
Hard Drive
WesternDigital Blue 500GB 7200RPM 16MB
Power Supply
Corsair TX850M
Cooling
ThermalTake Frio Silent 14
Case
ThermalTake View 27
Operating System
Windows 10 Enterprise 1607
Operating System
Linux Mint 17.3 Rosa
Monitor
AOC i2267FWH
Keyboard
Logitech K120
Mouse
Bloody V5
Audio
Corsair HS30 Raptor
▲ hide details ▲
ku4eto is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off