AMD R9 Fury ASIC Profiling Info / Voltage Object Info - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

AMD R9 Fury ASIC Profiling Info / Voltage Object Info

 
Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 01-29-2018, 04:19 AM - Thread Starter
Extreme AIR Overclocker
 
rootmoto's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Australia
Posts: 139
Rep: 10 (Unique: 10)
AMD R9 Fury ASIC Profiling Info / Voltage Object Info

Hello, I would like to know how to change the ASIC Profiling Voltage and change voltage offsets to undervolt / overvolt. I've used ATOM BIOS reader to locate the offsets of the variables I'm looking for. I have experience doing it on a Polaris card but a bit stuck on the Fiji cards. If anyone can give me a hand that would be great. @gupsterg Maybe you can help me out with this?

Main PC:
Intel Core i7 8700K @4.8GHz, Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 (rev 1.0) motherboard, 16GB DDR4-2400 RAM Dual Channel, Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming 4GB (flashed with Gigabyte RX 580 Gaming BIOS) @1360MHz core/2000MHz GDDR5 RAM, Pioneer BDR-209DBK Blu-Ray Drive , Seagate 2TB SSHD @7200RPM, Enermax Revolution 87+ 850W PSU, Cooler Master K350 Case

HTPC System:
Intel Xeon X3450 @4.0GHz, Gigabyte GA-P55-USB3 (rev 2.0) motherboard, 8GB DDR3-1600 RAM Dual Channel, Gigabyte GTX 750 Ti Windforce OC 2GB @1437.5MHz core/1602.5MHz GDDR5 RAM, ASUS,Pioneer and TSST-Corp DVD-DL Drive, Seagate 500GB HDD @7200RPM, Antec NEO ECO 450W PSU, Huntkey Case
rootmoto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 01-29-2018, 05:18 AM
Linux Lobbyist
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,077
Rep: 45 (Unique: 39)
It's literally the same as the Polaris cards.

GPU speed vs hex value for voltages, or you can change it to a MV value.
whitrzac is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 01-29-2018, 05:47 AM - Thread Starter
Extreme AIR Overclocker
 
rootmoto's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Australia
Posts: 139
Rep: 10 (Unique: 10)
Quote: Originally Posted by whitrzac View Post
It's literally the same as the Polaris cards.

GPU speed vs hex value for voltages, or you can change it to a MV value.
If you're talking about the DPM voltages, that method no longer works as newer AMD drivers read the ASIC Profiling Info on Polaris, so does the AMD Drivers still read DPM voltages on Fiji cause I'm trying to help a friend out.

Main PC:
Intel Core i7 8700K @4.8GHz, Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 (rev 1.0) motherboard, 16GB DDR4-2400 RAM Dual Channel, Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming 4GB (flashed with Gigabyte RX 580 Gaming BIOS) @1360MHz core/2000MHz GDDR5 RAM, Pioneer BDR-209DBK Blu-Ray Drive , Seagate 2TB SSHD @7200RPM, Enermax Revolution 87+ 850W PSU, Cooler Master K350 Case

HTPC System:
Intel Xeon X3450 @4.0GHz, Gigabyte GA-P55-USB3 (rev 2.0) motherboard, 8GB DDR3-1600 RAM Dual Channel, Gigabyte GTX 750 Ti Windforce OC 2GB @1437.5MHz core/1602.5MHz GDDR5 RAM, ASUS,Pioneer and TSST-Corp DVD-DL Drive, Seagate 500GB HDD @7200RPM, Antec NEO ECO 450W PSU, Huntkey Case
rootmoto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 01-29-2018, 06:12 AM
Linux Lobbyist
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1,077
Rep: 45 (Unique: 39)
I'll have to check when I get home. With my polaris cards I've always undervolted via the DPM values, useing #4 for all the power states rather than a set voltage. I haven't experimented with my fury cards that much, they were more of an overclock/overvolt as much as allowed for max performance.
whitrzac is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-01-2018, 02:33 AM
Meddling user
 
gupsterg's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Lurking over a keyboard
Posts: 7,052
Rep: 764 (Unique: 349)
gupsterg is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-02-2018, 04:21 AM
New to Overclock.net
 
mynm's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 617
Rep: 54 (Unique: 20)
Hi, I don't have a fury but I have tested to change the ASIC Profiling Voltage in my 380 like you can see here:https://www.overclock.net/forum/67-am...l#post26478187

And I see that the fury have the same ASIC Profiling Voltage Info table as the 380 but duplicated. It should be more or less like this in the fury:

https://www.overclock.net/forum/attac...1&d=1517571853

The problem is that there are two tables so I see two max voltages, the red highlighted values ones, and two min voltages, the blue highlighted values ones. So I don't know if you have to change the first one, the second one or both.

The max voltage at the image is 8813 --> 1388 -->/4= 4E2 --> 1.250v , so to chage it for example to 1.21875v is like 121875x4= 487500 --> 4875-->to HEX= 130B

The min voltage is 100E --> E10-->/4= 900mv

The grey highlighted values acording to my test with the 380 are doing this:

The first one is lowering in littel increases the voltages from DPM 1 to 6 in big increase is lowering DPM 1 to 7 voltages. And increasing the voltage if is lowered.

The second ones are lowering DPM 1 to 7 voltages if are lowerd and incrasing them if are increased.

I think that is better to don't to test to change this values if your gpu don't have a dual bios. And as far as I know no body have tesded to change that values on a fury.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fury asic prof.png
Views:	22
Size:	40.4 KB
ID:	69185  

mynm is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-02-2018, 07:04 AM
RadeonMOD Author
 
Ne01 OnnA's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: HolyWater Village
Posts: 647
Rep: 22 (Unique: 15)
Just flash some custom w/tMOD by Gupsterg
And then use this tool to set 1-7 States

Overdriventool for ATI Radeons
-> https://forums.guru3d.com/threads/ov...d-gpus.416116/
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	overdrv.jpg
Views:	22
Size:	84.6 KB
ID:	69617  


Fat Ne01 ZEN RiG
(24 items)
CPU
ryZEN 1700 k17
Motherboard
ASUS ROG Crosshair VI Hero X370
GPU
Radeon Vega 64 XTX LiquiD Limited Edition 1800/1200 1.137v
RAM
HyperX Predator 4x8GB DDR4-4133 CL19-21-21-41
Hard Drive
Samsung 850 Evo
Hard Drive
Samsung 850 Pro
Hard Drive
Seagate New Baracuda 128MB
Hard Drive
Samsung 960Pro M.2 PCIe
Optical Drive
LiteOn DVD Burner
Power Supply
Seasonic/XFX 780tW Black Ed. Platinum
Cooling
Cooler Master AiO WC Nepton 280L with Cold-Water MOD + Side Fan (Copper Solid™ Base & Radiator with HRSI™ )
Case
BIG Tower Corsair 750D SilentO MoD, Brushed Aluminium, 5 fans/dust free
Operating System
Win_X PRO x64 Custom Build
Monitor
iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 1440p 74Hz 10Bit with FreeSync™
Keyboard
Razer DeathStalker LED, 1000Hz Ultra Pooling 0.01ms Pro Gamer ED
Mouse
ROCCAT Nyth Modular MMO 1000Hz Ultra Pooling 0.01ms 12000 CPI XtreME Gamer ED
Mousepad
ROCCAT Taito – Shiny Black Medium w/Silver Nano Fibre Matrix surface
Audio
Audio-Technica ATH-AD1000X w/ATMOs™
Audio
SB-Zx Gamer ED, PCIe Gold Plated with Nichicon “Fine Gold” Japan-Plati Capacitors Mod (Hardware DTS™ & DolbyDigital™ )
Audio
Custom PyramiD™ 5.1 Woofer & Amplituner >300W + SB-Zx
Audio
Magnat Vector 2 - POW: 80W / 120W
Audio
Magnat Monitor Supreme 102 - POW: 60W / 120W
Audio
Jamo Pj 6000b - POW: 70W / 100W
Audio
Cables: Ultra Hi EFI PlaTinuum (B&R Pure Copper CU w/Silver 3.5mm)
▲ hide details ▲
Ne01 OnnA is offline  
Reply

Tags
bios , Gpu , hex edit , Mod , Overclock

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off