[Official] AMD Radeon VII Owner's Club - Page 148 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] AMD Radeon VII Owner's Club

Reply
 
Thread Tools
post #1471 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 07:34 AM
New to Overclock.net
 
serave's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 71
Rep: 0
Quote: Originally Posted by bigjdubb View Post
I think I'm going to finally pop the cooler off my VII and put the morpheus on. Has everyone been using a pad or just loading up the paste when they reinstall a heatsink on this card?
Havent tried yet, cant tell if the mounting pressure issue exists on Vega10, i did the X over the gpu and hbm die and it works pretty good on my V56.

Sadly my Morpheus lost one of the mounting standoff and its literally unseable now (lol ik im just lazy) and now you cant even find the damn thing anywhere. would done the same otherwise to my VII

think im going with the G12 + AIO method as i have to wait for 2 months to get a bykski block.

i7 6700K
Some random top down cooler.
2x8Gigs stick
Zotac GTX 1080Ti AMP
500 + 256GB SSD
RM750X White Ed
(other stuff)
serave is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1472 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 10:18 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 96
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote: Originally Posted by bigjdubb View Post
I think I'm going to finally pop the cooler off my VII and put the morpheus on. Has everyone been using a pad or just loading up the paste when they reinstall a heatsink on this card?
Regular amount of paste worked fine on mine.
Radeon VII with the Mopheus II (regular version, not the vega-version).

Just used the largest hole mounting pattern, I think 64mmx64mm, matching the r9 fury. Didn't use the included washers, just installed the stuff included in the kit.

Last edited by BeeDeeEff; 07-23-2019 at 11:33 AM.
BeeDeeEff is offline  
post #1473 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 12:33 PM
New to Overclock.net
 
majestynl's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Amsterdam
Posts: 1,366
Rep: 98 (Unique: 48)
Quote: Originally Posted by WannaBeOCer View Post
How far can you undervolt it at 1900Mhz?
Benchstable? Gamestable ?

majestynl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1474 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 12:36 PM
sudo apt install sl
 
WannaBeOCer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5,362
Rep: 176 (Unique: 123)
Quote: Originally Posted by majestynl View Post
Quote: Originally Posted by WannaBeOCer View Post
How far can you undervolt it at 1900Mhz?
Benchstable? Gamestable ?
Game stable

Silent
(20 items)
CPU
Core i9 9900K... CoffeeTime! @ 4.2Ghz w/ 1v
Motherboard
Maximus VIII Formula
GPU
Radeon VII @ 1900Mhz/1250Mhz w/ 1v
RAM
TeamGroup Xtreem 16GB 3866Mhz CL15
Hard Drive
Samsung 850 Evo 1TB
Hard Drive
Samsung 850 Evo 1TB
Hard Drive
Samsung 850 Evo 500GB
Power Supply
EVGA SuperNova 1200w P2
Cooling
EK Supremacy Full Copper Clean
Cooling
XSPC D5 Photon v2
Cooling
Black Ice Gen 2 GTX360 x2
Cooling
EK-Vector Radeon VII - Copper + Plexi
Case
Thermaltake Core X5 Tempered Glass Edition
Operating System
Clear Linux
Monitor
Acer XF270HUA
Keyboard
Cherry MX Board 6.0
Mouse
Logitech G600
Mouse
Alugraphics GamerArt
Audio
Definitive Technology Incline
Audio
SMSL M8A
▲ hide details ▲
WannaBeOCer is offline  
post #1475 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 12:51 PM
Old dog, likes new tricks
 
Bart's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,288
Rep: 77 (Unique: 64)
Hey, didn't even know there was a club for this! I guess I should have known, on OCN there's a club for everything! Got my VII running under an EK Vector water block, all is well at 2100 core / 1200HBM. My Gigabyte card appears to need around 1300mv to be stable, dropping down to 1250mv causes failures in 3dmark stress tests.

Bart is offline  
post #1476 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 06:50 PM
sudo apt install sl
 
WannaBeOCer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5,362
Rep: 176 (Unique: 123)
Quote: Originally Posted by Bart View Post
Hey, didn't even know there was a club for this! I guess I should have known, on OCN there's a club for everything! Got my VII running under an EK Vector water block, all is well at 2100 core / 1200HBM. My Gigabyte card appears to need around 1300mv to be stable, dropping down to 1250mv causes failures in 3dmark stress tests.
Welcome to the club!

That's a ton of voltage, what do you score in FireStrike? What's the PL set to? That seems as though that would easily power throttle.

Mine is game stable at 2100/1250Mhz w/ 1.150mV. I undervolted it since I no longer wanted to hear my fans.

Silent
(20 items)
CPU
Core i9 9900K... CoffeeTime! @ 4.2Ghz w/ 1v
Motherboard
Maximus VIII Formula
GPU
Radeon VII @ 1900Mhz/1250Mhz w/ 1v
RAM
TeamGroup Xtreem 16GB 3866Mhz CL15
Hard Drive
Samsung 850 Evo 1TB
Hard Drive
Samsung 850 Evo 1TB
Hard Drive
Samsung 850 Evo 500GB
Power Supply
EVGA SuperNova 1200w P2
Cooling
EK Supremacy Full Copper Clean
Cooling
XSPC D5 Photon v2
Cooling
Black Ice Gen 2 GTX360 x2
Cooling
EK-Vector Radeon VII - Copper + Plexi
Case
Thermaltake Core X5 Tempered Glass Edition
Operating System
Clear Linux
Monitor
Acer XF270HUA
Keyboard
Cherry MX Board 6.0
Mouse
Logitech G600
Mouse
Alugraphics GamerArt
Audio
Definitive Technology Incline
Audio
SMSL M8A
▲ hide details ▲
WannaBeOCer is offline  
post #1477 of 1579 (permalink) Old 07-23-2019, 07:20 PM
Old dog, likes new tricks
 
Bart's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,288
Rep: 77 (Unique: 64)
Quote: Originally Posted by WannaBeOCer View Post
Welcome to the club!

That's a ton of voltage, what do you score in FireStrike? What's the PL set to? That seems as though that would easily power throttle.

Mine is game stable at 2100/1250Mhz w/ 1.150mV. I undervolted it since I no longer wanted to hear my fans.
PL is maxed out at 120% (or is it 125?), but I haven't done any power table mods or anything like that. Just Wattman, unlock power limit, unlock HBM and max it out at 1200 (left timings on auto), set core to 2100, voltage to 1300mv. I could try scaling that back, but 1250mv wouldn't survive Time Spy stress tests. I did more stress testing than benching just to see how much heat I could dump into a loop, but the only benchmark number I remember is about 9900-something in Time Spy (with a Ryzen 2700X). I remember being mad it wouldn't break 10,000.

Bart is offline  
post #1478 of 1579 (permalink) Old 07-24-2019, 02:30 PM
New to Overclock.net
 
majestynl's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Amsterdam
Posts: 1,366
Rep: 98 (Unique: 48)
Quote: Originally Posted by WannaBeOCer View Post
Game stable
Honestly i didn't play long Game session on this new card. I just ran a lot of benchmarks (in-game and non game). I do have a list of voltages vs clocks what i need to successfully run benchmarks constantly!

1800mhz @ 960mv
1900mhz @ 1008mv
2000mhz @ 1050mv
2100mhz @ 1134mv
2150mhz @ 1160mv

From my experience from my first VII and other Vega cards. For game stable i need to ad approx ~20-30mv. So probably same here.
Ps: Keep in mind, for clocks above 2100mhz i need to tweak my voltage curve (states) to get it stable!

majestynl is offline  
post #1479 of 1579 (permalink) Old 07-26-2019, 09:51 AM
Portgas D. Ace
 
keikei's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 9,912
Rep: 311 (Unique: 238)
Anyone tryout new driver? I attempted to do an auto undervolt and game crashed/black screened like a few members here. I wondered if the new driver fixed anything related to it.

PCMR
(18 items)
CPU
AMD RYZEN 7 1700
Motherboard
ASROCK TAICHI X370
GPU
ASROCK RX 570
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200
Hard Drive
WD Red 4TB NAS HDD (x2)
Hard Drive
8TB Seagate Barracuda HDD (x2)
Hard Drive
SAMSUNG 860 EVO SSD 1TB
Hard Drive
WD Blue SSD 2TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
Noctua NH-U14S (CPU COOLER)
Cooling
Cooler Master JetFlo 120mm Blue LED Fan (X6)
Case
LIAN LI PC-V760B
Operating System
WINDOWS 10 64
Monitor
Dell UltraSharp UP2718Q - LED monitor - 4K - 27"
Keyboard
VORTEX POK3R WHITE EDITION
Mouse
LOGITECH G305 WIRELESS GAMING MOUSE
Audio
Sennheiser HD 598 Cs Headphones
Other
Real Arcade Pro. 4 Kai Joystick modded
▲ hide details ▲
keikei is offline  
post #1480 of 1579 (permalink) Old 07-28-2019, 03:23 PM
New to Overclock.net
 
majestynl's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Amsterdam
Posts: 1,366
Rep: 98 (Unique: 48)
You guys never believe it. Second card died!!
Now I now for 100% it wasnt me. It dies after a crash and doesnt recover anymore. Exact same.

I'm really pissed of... Can't believe it's something with the EK block. Must be something with these cards. This time I paid extra attention when installing because of the first card that died...

Hopefully they accepts the RMA again. Need to contact AMD and EK about this.

majestynl is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off