R3870x2 1440p? - Page 3 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

R3870x2 1440p?

Reply
 
Thread Tools
post #21 of 24 (permalink) Old 02-05-2019, 03:08 PM
New to Overclock.net
 
white owl's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: The land of Nod
Posts: 5,374
Rep: 136 (Unique: 103)
If your monitor is really that bad it might be better to do it first and just run it at 1080p. Same performance, huge improvement on IQ.
Finding a good 1440p/144hz sample is also a problem. Unless you want to RMA a panel with IPS glow, try to get one from a brick and mortar store. If you don't have one I'd get a cheaper one with Adaptive Sync as the more pricy ones tend to have the worst binned panels somehow.

Quote: Originally Posted by SpeedyVT
If you're not doing extreme things to parts for the sake of extreme things regardless of the part you're not a real overclocker.
Quote: Originally Posted by doyll View Post
The key is generally not which brands are good but which specific products are. Motherboards and GPUs are perfect examples of companies having everything from golden to garbage function/quality.
Hot n Bothered
(12 items)
CPU
4790k 4.7Ghz
Motherboard
Asus Sabertooth Z97 MkII 2
GPU
EVGA GTX 1080 SC
RAM
16gb G.Skill Sniper 2400Mhz
Hard Drive
2x Kingston v300 120gb RAID 0
Hard Drive
WD Blue
Power Supply
Seasonic 620w M12 II EVO
Cooling
Cooler Master 212 Evo
Case
Corsair 450D
Operating System
Windows 10
Monitor
Nixeus EDG27
Other
I have pretty lights.
▲ hide details ▲
white owl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 24 (permalink) Old 02-06-2019, 06:25 AM
H₂O Aficionado
 
Slaughtahouse's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3,582
Rep: 117 (Unique: 94)
Quote: Originally Posted by iNanox View Post
my monitor is trash its old and outdated in all possible ways, washed out completely thats why im seeking for a new monitor and i wanted to go a little bit higher ill try to get a new monitor and see if it will run or not and maybe upgrade the gpu if it fails
and also my rig:
CPU: Phenom II X4 B45
MOBO: M3A77ODE
RAM:16gb kingston dual channel (4x4gb)
and gpu as u know r3870x2
psu is bequiet 650w
What monitor do you own?

Of course you can still output to the new monitor but your GPU will be limiting the potential of that monitor. As long as you're aware of that, then by all means, get rid of that crap ASAP!

Agreed with the comment above. I still recommend you try super sampling to 1440p, if possible. It will give you the results of how much performance loss you will incur if you run native on the new 1440p display.

Here is a quick guide https://www.howtogeek.com/316682/how...supersampling/

-=]░▒▓███ [Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club ███▓▒░[=-

Stridsfordon 90
(20 items)
M1 Abrams
(18 items)
Asus G53
(0 items)
CPU
Intel 3930K
Motherboard
Asus Sabertooth X79
GPU
GTX 780 SC
RAM
Patriot Black Viper
Hard Drive
Samsung 840 SSD
Hard Drive
WD Black 7200 RPM
Power Supply
Corsair AX 850
Cooling
XSPC EX 360 Radiator
Cooling
XSPC Raystorm CPU Block
Cooling
XSPC Titan/780 GPU Block
Cooling
EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal
Cooling
XSPC D5 Pump
Case
Fractal Design Meshify C
Operating System
Windows 10
Monitor
QNIX 27"
Keyboard
Logitech G710+
Mouse
Razer Death Adder 2013
Mousepad
Mouse Rug
Audio
Sennheiser HD 6XX
Audio
Bose Companion III's
CPU
i7 3930K
Motherboard
Asus Sabertooth X79
GPU
Geforce GTX 780 EVGA SC 3GB + XSPC Waterblock
RAM
Patriot Viper 3 16GB (4 x 4GB) DDR3 2133
Hard Drive
SAMSUNG 840 Series 250GB
Power Supply
Corsair AX850
Cooling
XIGMATEK Dark Knight II Night Hawk Edition
Cooling
XSPC 360mm radiator, Raystorm CPU block, D5 pump
Case
Corsair Vengeance Series C70 Military Green (Custom paint)
Operating System
Windows 10
Monitor
QNIX QX2710 27" 100hz
Monitor
Samsung 2233RZ 22" 120hz
Keyboard
Logitech g710+
Mouse
Razer DeathAdder 3.5G
Mouse
Mouse Rug
Audio
Bose Companion III's Speakers
Audio
Sennheiser HD 558 Headphones
Audio
Sennheiser HD 6XX Headphones
▲ hide details ▲
Slaughtahouse is offline  
post #23 of 24 (permalink) Old 02-06-2019, 01:38 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
iNanox's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Croatia
Posts: 12
Rep: 0
my monitor is an old lg flatron m237wdp
iNanox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 24 (permalink) Old 03-03-2019, 02:18 AM
Wacky Clocks
 
BTViolence's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 60
Rep: 0
Buy the monitor and attempt 1440p and you'll see just how rough 512 MB of VRAM is going to be. You're going to want a completely new rig if you go that route. A used 1080p display can be had for very cheap and then you should get an RX 580 8 GB or something similar to hold you over for a bit until you can upgrade CPU, RAM and motherboard.

Hot and Bothered
(19 items)
CPU
Core i7 8700k
Motherboard
Asus Maximus X Hero
GPU
XFX Radeon VII
RAM
G.Skill Ripjaws V
Hard Drive
Samsung 850 EVO
Hard Drive
Western Digital Black
Hard Drive
Seagate Barracuda
Power Supply
Corsair RM850
Cooling
Corsair H115i
Case
NZXT H440
Operating System
Windows 10 x64
Monitor
Asus VP28U (4k)
Monitor
Asus MG248 (1080p)
Keyboard
Fnatic Streak
Mouse
Fnatic Flick 2
Audio
Audioengine D1 DAC
Audio
Sennheiser HD 558 Headphones
Audio
Audio-Technica AT-2020 XLR
Audio
Behringer U-Phoria UM2 Interface
▲ hide details ▲
BTViolence is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off