Battlefield 3 fixes for NVIDIA users. - Page 7 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Battlefield 3 fixes for NVIDIA users.

Reply
 
Thread Tools
post #61 of 63 (permalink) Old 01-15-2012, 11:04 AM
New to Overclock.net
 
Spider-Abu's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 51
Rep: 0
Guyz, I got a Q6600 OCed to 3.2GHz with a Gigabyte GTX 560 Ti, and I was struggling with this aweful stutter trying all drivers and whatnot. And today I fixed my problem. For the singleplayer turning TEXTURES to HIGH from ULTRA stopped my stutter. For Multiplayer turning off AA reduces LAG ALOT! (Deferred AA, 2x, 4x etc) and putting my desktop's Power settings to MAXIMUM PERFORMANCE in the control panel removed the stuttering fully!!! I now don't stutter at all!! Try it and see if it works out for you guyz, good luck.

Spider-Abu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 63 (permalink) Old 03-05-2013, 05:50 AM
New to Overclock.net
 
lowc's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Rep: 0
Hello there.
I have question regarding graphic card (my is Gigabyte Nvidia GTX 660 OC 2GB non-ti) and performance with Battlefield 3 (other games like Crysis 2, Max payne 3, black ops 2 performance is quite good). Far Cry 3 is getting me some headackes also with fps between 40-60 on med-high settings.
I don't understand why everyone with this graphic card (watched on youtube) have better performance on ULTRA settings when playing multiplayer then me on 1920x1080 and everything set on LOW and OFF.
With this settings I can barely keep +60 fps in certain maps, but my graphic card should run this on Ultra with 60fps+.
Is it problem with my PC (other hw components) perhaps?
It surely must be.. maybe CPU or RAM in degrading my performance, dunno that's why I'm asking you guys.
I tried almost everyting.. Overclocking the card even more (10+ Power, 70MHz+ to core gpu and 350MHz+ to memory) but I couldn't tell any major difference perhaps few FPS. And I must mention then sometimes overclock works well and sometimes it crashes my video driver the second I go into game (when map loading starts) so I have to reset my OC settings and play on stock ones.
The interesting thing is that Geforce Experience program wants to optimize my Battlefield 3 settings to ULTRA (then i'm getting 20-50fps-depends on map) from my current LOW settings. And for example on the other hand it also says that my computer doesn't meet minimum requirements for Far Cry 3 and Crysis 3 and want's to optimize everything to low and 1024x768 which is very strange because I can play both on MED settings and 1080p "quite good".
My system specs are:
HP Workstation xw4600
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHz,12 MB L2
8GB DDR2 (4x2GB) 800MHz ECC
1TB WD Caviar BLACK SATA III
Gigabyte Geforce GTX 660 OC 2GB
650W Power supply unit

Because it is HP workstation motherboard it does not allow me to install/plug my GTX graphic card to 16x PCI-E slot and I have it in 4x PCI-E slot to be able to boot up (bottleneck because of this is as far as I read on forums is barely visible maybe 2-3FPS -> I checked test&reviews).

What/where do you think my problem is? CPU or RAM too slow for this game, or perhaps something else?
What would u suggest replacing/modifying?
Perhaps new motherboard like Asus Rampage Formula 775 and manual overclock q9550 to higher frequency - which I read isn't simple by far.
2 Youtube videos with great performance of my graphic card:
http://www.youtube.com/watch?v=5bO5n5nE4qE&noredirect=1
http://www.youtube.com/watch?v=b8l9U9sXRxM
I only wish that I would have this kind of performance :\
Sorry for this long post but I tried to explain my problem detailed.

Thanks for any help/advise you can provide to me.
Best regards,
lowc
lowc is offline  
post #63 of 63 (permalink) Old 03-06-2013, 06:21 AM
New to Overclock.net
 
lowc's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Rep: 0
[Solved my issue]
---> with replacing motherboard, CPU and RAM smile.gif
Now it works brilliant! Around 100fps on Ultra and HIGH.
I replaced q9550 with intel i5 and ddr2 800 with ddr3 1333mhz which was bottlenecking my gtx 660 performance smile.gif
Good that it didn't cost me nothing because I had this other PC on stand by.
lowc is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off