Battlefield 3 fixes for NVIDIA users. - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Battlefield 3 fixes for NVIDIA users.

Reply
 
Thread Tools
post #1 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:08 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
wint0nic's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 961
Rep: 60 (Unique: 56)
Battlefield 3 fixes - Wint

1) I have an NVIDIA card and I get mouse lag and delayed input lag, how do I fix it?
In NVIDIA control panel, select max pre rendered frames and select 0.

2) Punkbuster keeps kicking me, what do I do?
Do not use the punk buster from even balance! Use the one that came with the game, and if having issues, click repair, it will replace files that are corrupt and attempt to fix the game, this fixed the you have been kicked by an administrator for me.

3) My game doesn't connect at times and it keeps me out.
Please make sure to forward the proper ports or enable UPNP/DMZ to fix the issue, sometimes router's NAT firewall or windows firewall blocks battlelog/punkbuster from establishing a proper connection causing an issue.

4) My overclock used to be stable but now I crash every 5 minutes? What do I do?
Install the 280.26 drivers, these drivers are rock solid in battlefield and I have no issue with my overclocks whatsoever with these, I had more crashes with the new drivers and they went away with these ones.

5) I have 1.5gb gpu or 3gb gpu but when I am in a vehicle sometimes it keeps me out and the error message says I don't have enough ram, what do I do?
Increase your pagefile 2048 of your system ram, so if you have 6 gygs of ram then select 8096, this seems to fix the issue of not enough ram for the game when exiting some vehicles.

6) Game sometimes crashes without reason, what do I do?
Disable NVIDIA 3D vision, you may also uninstall it if you have no use for it, this fixed the issue for random exits.

7) I disabled 3D vision, and I am still getting random exist, what gives?
If you have MSI afterburner with the OSD ( on screen display), make sure you select stealth mode so it doesn't exit by itself.

8) I have a sandy bridge system and I get a lot of frame spikes, what do I do?
Disable HT in BIOS, NVIDIA is aware of the issue and are working to fix it. Please make sure to disable threaded optimization on nvidia control panel as well for battlefield. Vredit to eduardmc for the HT tweak. You may also try the 280.26 drivers and see if that fixes your issue.

I will be updating this thrwad if I find more issues with the game, but so far this has made my game 100% stable. I hope you guys all benefit from this and if your still having issues post the problem and I will help you figure out what might be causing your game to exist as long as it's not the game itself, most of the time is a simple configuration that we have that are causing issues.
wint0nic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:12 PM
New to Overclock.net
 
Explicit528's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 347
Rep: 2 (Unique: 2)
Good thread smile.gif

Explicit528 is offline  
post #3 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:20 PM
Comic Book Enthusiast
 
Ovrclck's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: CA
Posts: 3,564
Rep: 135 (Unique: 106)
Ill try step 4 tonight. Hopefully it fixes my hard lockups and stutter. Thanks!

Sent from my ADR6400L using Tapatalk

Dark Shadow
(20 items)
CPU
i7 4790k @ 4.8GHz
Motherboard
Asus Maximus VI Extreme
GPU
EVGA 780 Ti Classified
GPU
EVGA 780 Ti Classified
RAM
G.SKILL Trident X 16GB 2400MHz
Hard Drive
Samsung 840 Pro 256GB Raid 0
Hard Drive
WD 1TB Black 64MB Raid 0
Power Supply
EVGA 1300 G2
Cooling
Alphacool NexXxoS Monsta 360
Cooling
Alphacool NexXxoS Monsta 360
Cooling
Alphacool NexXxos Monsta 240
Cooling
Swiftech MCP35X2
Cooling
EK Supremacy EVO
Case
CaseLabs S8 + Pedastal - Black/White
Operating System
Windows 7 Ultimate
Monitor
QNIX QX2710 Evolution Ⅱ 27" 2560x1440 @ 110Hz
Keyboard
HHKB
Mouse
SteelSeries QcK Heavy
Mouse
Logitech G Pro
Audio
Titanium HD
▲ hide details ▲
Ovrclck is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:26 PM
New to Overclock.net
 
eduardmc's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,062
Rep: 54 (Unique: 47)
Quote:
Originally Posted by BGKris;15476334 
Ill try step 4 tonight. Hopefully it fixes my hard lockups and stutter. Thanks!

Sent from my ADR6400L using Tapatalk

for stutter disable hyperthreading in bios. Nvidia officially are aware of this problem and the stutter will be fix in next driver apart from some shadow problems. For now HT Off is the only solution.
eduardmc is offline  
post #5 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:33 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
wint0nic's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 961
Rep: 60 (Unique: 56)
@eduardmc, seems the only ones having HT issues are SB users, I disabled it and saw no difference. Although, once I disabled threaded optimization in control panel of nvidia it did stop some stuttering.
wint0nic is offline  
post #6 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:36 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Aug 2007
Location: West LA, CA
Posts: 6,173
Rep: 323 (Unique: 295)
No problems for me whatsoever. And like, almost half of that stuff in the OP's post doesn't even concern Nvidia exclusively.

Internet badass:
Quote:
Originally Posted by Kauke go_quote.gif

To everyone who is going to pirate this game, and get banned, i'll make sure i find out what your new account is and report you to mods. And if you move forum, guess what? i'll find out what forum you've moved to, I'll build my reputation there, and report you for life there as well.
The Mad Mule is offline  
post #7 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:38 PM
the one whos many
 
Join Date: Jul 2011
Location: Hungary
Posts: 1,290
Rep: 37 (Unique: 35)
I have 280.26 since the beta, and get the exact same random crashes as there. I cant play 10 minutes... even in SP campaign the same. However, i can play metro rush, and seine crossing SQDM without ANY crashes all the time...

No overclock here, also no 3d vision.

Btw, i have NO stuttering. Getting rock stable 75-85 fps on all high (cq64), 1920x1200. As long as it doesnt crash...

CPU
3700X
Motherboard
ASRock X470 Taichi Ultimate
GPU
Geforce GTX 1070FE
RAM
Crucial 2x16GB Ballistix LT White 3200
Hard Drive
Samsung 970EVOPlus
Hard Drive
Samsung 850Pro
Hard Drive
Samsung 860EVO
Power Supply
Seasonic Prime Titanium
Cooling
NH-D15S
Case
Fractal Meshify C white TG
Operating System
Win10
Monitor
LG OLED 55B8
Keyboard
Fnatic Streak Pro
Mouse
Logitech G-Pro Wireless
Mousepad
Func 1030XL
Audio
ASUS Xonar Essence STU DAC/AMP (optical connection)
Audio
Mackie MR5+MR10S
Audio
Sennheiser HD598
▲ hide details ▲
LocutusH is offline  
post #8 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:40 PM
New to Overclock.net
 
Tipless's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Fort Pierce FL
Posts: 1,787
Rep: 104 (Unique: 71)
question about #6...
does disabling that also disable nvidia surround? probably a dumb question lol
Tipless is offline  
post #9 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:45 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
wint0nic's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 961
Rep: 60 (Unique: 56)
@Mule, your right but since I only have NVIDIA I didn't want to bring in ATI users only to find nothing worked for them, that's why I stated only NVIDIA, but in any case some of them would work for AMD/ATi.
wint0nic is offline  
post #10 of 63 (permalink) Old 10-27-2011, 12:47 PM
New to Overclock.net
 
Coach Mcguirk's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ca, USA
Posts: 926
Rep: 20 (Unique: 17)
BF3 uses Hyper-threading?? I thought that was just a joke.

Sent from my SAMSUNG Galaxy S using Tapatalk while driving under the influence.
Coach Mcguirk is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off