[Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club - Page 1381 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

[Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club

Reply
 
Thread Tools
post #13801 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 04:36 PM
New to Overclock.net
 
Loktar Ogar's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Prison Planet
Posts: 279
Rep: 7 (Unique: 7)
Quote:
Originally Posted by Jamaican Reaper View Post

Just downloaded nvidia inspector just to check what mem i had,must say i'm pretty please to say both my cards have samsung....thumb.gif

What's your GTX 780s?
Loktar Ogar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #13802 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 04:37 PM
New to Overclock.net
 
Jamaican Reaper's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: NSW,Australia
Posts: 3,283
Rep: 122 (Unique: 98)
Quote:
Originally Posted by Loktar Ogar View Post

What's your GTX 780s?
Both are reference cards,one is a gainward and the other a galaxy....


Currently Playing...Titanfall...Watch Dogs...Skyrim...Murdered~Soul Suspect...DayZ...BF4...

Up Next...Enemy Front...Sniper Elite 3...Middle-Earth Shadow of Mordor...The Division...The Crew...

''When you're drawing up your list of life's miracles,you might place near the top,the very first moment your baby smiled at you''
Jamaican Reaper is offline  
post #13803 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 04:52 PM
New to Overclock.net
 
Jabba1977's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 258
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote:
Originally Posted by OccamRazor View Post

Did you try to reset the motherboard bios? in clear cmos button?



And the debug led what code does it show?

You could try to flash back the bios too: http://event.asus.com/2012/mb/USB_BIOS_Flashback_GUIDE/

Quote:
Originally Posted by FtW 420 View Post


The rIVe can be a weird board at times, I was benching mine about a year ago & when I went to restart, same issue, fans spin for a sec but no boot. Tested the cpu & everything with a different board, worked fine. Back in the rIVe, still no boot.
I thought the board was dead & left it sitting until I could get time to clean it up & RMA it, went to do that a few month ago & put in a cpu to try it first, fired right up & worked fine since. I didn't do anything besides leave it in the shelf, no idea what the actual issue was.
Can't hurt to try the cmos clear, or try a new bios in flashback if it lets you. But might not hurt to just walk away from it for a bit & try it again later. They can be like zombie boards & return from the dead with some time.

Quote:
Originally Posted by OccamRazor View Post

Yeah! This ^ ^! Just unplug the PSU power leads from the motherboard and let her rest a bit! thumb.gif

Yes, I clear the Cmos by the rear button on I/O shield....no LED post , is like a short-circuit (only the buttons on the RIVE are on, BIOS led, etc, etc).

I am reading about many users with this problem and seems that it solved by itsel by a magician art... (strange CMOS battery, weather...). Is the first time that I have this problem and I´m very frustated.

The system are actually "Dead"...I´ll probe tomorrow if by "art of magic" power on.... If not I´ll RMAit / change the motherboard I don´t want a motherboard with this problems...NEVER!!!.

Have anyone if this strange problem are correct in newer batchs of RIVE?.

What motherboard should I choose over the RIVE?.

Thanks!!!.

THERMALTAKE LEVEL 10 GT BATTLE EDITION || MSI X79A-GD45 PLUS|| 3970X || 4X8GB KINGSTON HYPERX BEAST 1866 ||OCZ VERTEX 4 512GB || OCZ MKIII SILENCER 1200W PLATINUM] || redface.gif ????rolleyes.gif GTZ TITAN-Z rolleyes.gif???? redface.gif||HP ZR30W|| LOGITECH G13 ||CM QUICKFIRE RAPID RED || CM STORM RECON || X-FI HD USB || SENNHEISER HD 380PRO
Jabba1977 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #13804 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 05:08 PM
New to Overclock.net
 
Thoth420's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albany, New York
Posts: 3,562
Rep: 102 (Unique: 80)
Don't underestimate the power of magic. oneeyedsmiley02.png

Thoth420 is online now  
post #13805 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 05:18 PM
What is old is new
 
OccamRazor's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Germantown MD
Posts: 4,447
Rep: 631 (Unique: 322)
Quote:
Originally Posted by Jabba1977 View Post



Yes, I clear the Cmos by the rear button on I/O shield....no LED post , is like a short-circuit (only the buttons on the RIVE are on, BIOS led, etc, etc).

I am reading about many users with this problem and seems that it solved by itsel by a magician art... (strange CMOS battery, weather...). Is the first time that I have this problem and I´m very frustated.

The system are actually "Dead"...I´ll probe tomorrow if by "art of magic" power on.... If not I´ll RMAit / change the motherboard I don´t want a motherboard with this problems...NEVER!!!.

Have anyone if this strange problem are correct in newer batchs of RIVE?.

What motherboard should I choose over the RIVE?.

Thanks!!!.

Here are two threads related to your problem:

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?28038-Rampage-iv-Extreme-boot-problem

http://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?115-Rampage-Series-Motherboards

Well replacing the RIVE only with the new RIVE black coming next week? thumb.gif
OccamRazor is offline  
post #13806 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 05:37 PM
New to Overclock.net
 
solaufein's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
Rep: 1 (Unique: 1)
Quote:
Originally Posted by yenclas View Post

Thank you solaifein.

Which bios can i flash ?

What benefit can I get ?

Whoa, i'm not the right person to ask what to flash. Better take a look at front page and/or wait for someone more responsible to respond.

As for the gains its up to you to decide.
you won't get anything running in aircoolers those bioses in e.g. games because you don't wan't that torture in your card for an 5-7% extra performance. Then again if you have water in GPU maybe some gains can be good.
but if you are pleased to bench and find limits in your hardware, keep looking around, ppl here are good. smile.gif

@Jabba1977
Tough luck that RIVE ... seems quite dead. Did you pushed it hard or it was just luck?
As far as i know you ppl with RIVEs feel a kind of religious bond with your mobo's and SB-Es ... get the new "black" rive tongue.gif

solaufein is offline  
post #13807 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 05:56 PM
New to Overclock.net
 
ice445's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: United States
Posts: 484
Rep: 18 (Unique: 16)
Quote:
Originally Posted by Jamaican Reaper View Post

Just downloaded nvidia inspector just to check what mem i had,must say i'm pretty please to say both my cards have samsung....thumb.gif

Nice! Mine has Elpida memory so it doesn't clock too hotly, but I'm happy enough with 6500. My 680 with Samsung chips hit 7GHz quite easily with room to spare.

ice445 is offline  
post #13808 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 06:00 PM
Linux Lobbyist
 
sonarctica's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,883
Rep: 8 (Unique: 8)
Do someone know how i can clock my 780 to be accepted in 3dmark 11? cause no matter if i do a +20 or +150MHZ clock, the gpu driver is going to crash.
Or is this more of a driver problem?

sonarctica is offline  
post #13809 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 06:01 PM
New to Overclock.net
 
Jabba1977's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 258
Rep: 2 (Unique: 2)
Not...all are ok.


The CPU was in a max voltage of [email protected] with offset , and Vtta / VTssa at aprox. 1.11, volts and temps are "OK".

Is from amazon.es and the RIVE black edition is "not listed"...I need an urgent replacement and I don´t want another RIVE. (I think we couldn´t admint this kind of problems in a high-end product that cost about 360€).

Wich motherboard should I choose?. I put my eyes on "MSI BIG BANG XPOWER II" -about same price-...what is our recomendation?.

Thanks!!!.

THERMALTAKE LEVEL 10 GT BATTLE EDITION || MSI X79A-GD45 PLUS|| 3970X || 4X8GB KINGSTON HYPERX BEAST 1866 ||OCZ VERTEX 4 512GB || OCZ MKIII SILENCER 1200W PLATINUM] || redface.gif ????rolleyes.gif GTZ TITAN-Z rolleyes.gif???? redface.gif||HP ZR30W|| LOGITECH G13 ||CM QUICKFIRE RAPID RED || CM STORM RECON || X-FI HD USB || SENNHEISER HD 380PRO
Jabba1977 is offline  
post #13810 of 24971 (permalink) Old 11-15-2013, 06:01 PM
New to Overclock.net
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort Lauderdale
Posts: 17,054
Rep: 521 (Unique: 293)
Quote:
Originally Posted by OccamRazor View Post

Here are two threads related to your problem:

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?28038-Rampage-iv-Extreme-boot-problem

http://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?115-Rampage-Series-Motherboards

Well replacing the RIVE only with the new RIVE black coming next week? thumb.gif


woah now. They only confirmed the 19th, it hasn't actually happened yet...

oct 29th, 31st, nov 5th, 12th, 15th, 19th... Taking bets on next date...
skupples is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off