Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Owner's Thread - Page 4 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Owner's Thread

Reply
 
Thread Tools
post #31 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 12:21 PM
New to Overclock.net
 
jootn2kx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
Rep: 2 (Unique: 2)
Quote:
Originally Posted by nonnac7 View Post

Go into afterburner settings. In the General tab, check unlock voltage control and the drop down to the right set to third party.

If that doesn't allow you to manipulate the voltage bar in afterburner, check How To Get Voltage Slider In Afterburner Working On a 1080 Ti thread out.

Thx for replying smile.gif that didn't help for unlocking the voltage slider
jootn2kx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 12:23 PM
New to Overclock.net
 
nonnac7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: TX
Posts: 159
Rep: 9 (Unique: 8)
Quote:
Originally Posted by jootn2kx View Post

Thx for replying smile.gif that didn't help for unlocking the voltage slider

Try checking the link I put into it, it's what I did to unlock the voltage control in afterburner.

Alternatively,
  1. go into your msi afterburner folder
  2. right click and edit MSIAfterburner.oem2
  3. add "[VEN_10DE&DEV_1B06&SUBSYS_????????&REV_??]
    VDDC_Generic_Detection = 1" to the bottom of the file and save.
  4. Restart MSI Afterburner

OIF 3/5 Vet - 3ID - Infantry Mortarman
nonnac7 is offline  
post #33 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 01:50 PM
New to Overclock.net
 
jootn2kx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
Rep: 2 (Unique: 2)
This unlocked the slider thanks! smile.gif
jootn2kx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #34 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 05:29 PM
New to Overclock.net
 
braddocksp's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 15
Rep: 0
Can someone respond please, these aorus extreme, are oc without touch? In my case two card no respond or no correspond to suposed Mhz. The cards in full charge go to 1900 or 2000Mhz.
braddocksp is offline  
post #35 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 06:15 PM
New to Overclock.net
 
nonnac7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: TX
Posts: 159
Rep: 9 (Unique: 8)
Quote:
Originally Posted by braddocksp View Post

Can someone respond please, these aorus extreme, are oc without touch? In my case two card no respond or no correspond to suposed Mhz. The cards in full charge go to 1900 or 2000Mhz.

Nvidia cards have been like this for a while now, the auto boost much much higher than what is listed on the specs sheet. My Xtreme boosts to 2025 under gpu load without me touching a thing.

OIF 3/5 Vet - 3ID - Infantry Mortarman
nonnac7 is offline  
post #36 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 11:09 PM
New to Overclock.net
 
jootn2kx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 40
Rep: 2 (Unique: 2)
Im gona give a small update about the voltage slider that seems to be unlocked now in MSI afterburner

I think my non extreme AORUS card is voltage (hardware) locked
Increasing the voltage of the card doesn't seem have any effect strangely (+15 or +100 doesn't matter) cant higher my core clock compared to stock voltage.

Increasing the powerlimit does from 125 to 150% I saw an improvement in more stable clock speeds on higher temperatures, so this works.

Can someone double check this if the non extreme reacts on the voltage slider?
jootn2kx is offline  
post #37 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 11:15 PM
New to Overclock.net
 
KJZ87's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 193
Rep: 3 (Unique: 3)
Got mine today. How do I deactivate the leds? i have a z170 mb so i cannot use rgb fusion.

KJZ87 is offline  
post #38 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 11:19 PM
New to Overclock.net
 
nonnac7's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: TX
Posts: 159
Rep: 9 (Unique: 8)
You will need to install the aorus application that came with your card, should be on the dvd, just find the folder in the dvd and hit the install file. Bottom right of the program will have something you can click on to bring up the rgb stuff. I turned mine off as well as I couldn't get the breathing to be in sync with my motherboard. After you turn it off you don't need to have the program come back on again.

OIF 3/5 Vet - 3ID - Infantry Mortarman
nonnac7 is offline  
post #39 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 11:23 PM
New to Overclock.net
 
KJZ87's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 193
Rep: 3 (Unique: 3)
oh ok i do not have a drive in my pc but i do have a portable one. i will try it now.

KJZ87 is offline  
post #40 of 2799 (permalink) Old 04-11-2017, 11:44 PM
New to Overclock.net
 
KJZ87's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 193
Rep: 3 (Unique: 3)
i cannot find it; the aorus graphics engine has no led option.

KJZ87 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off