Right side of monitor has red pixels - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Right side of monitor has red pixels

 
Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:03 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
_^MeRcY's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 526
Rep: 16 (Unique: 10)
Hey guys I have a new setup and the graphics card I am using is a eVGA GTX 295 with all of the same drivers. After the first hour of play it seems like there are red pixels all over the right portion of the screen. It is completely the right half side. I am using a samsung syncmaster 2233rz lcd monitor. Is it a monitor issue or graphics card or what exactly? I have checked the cables and everything.

.:.XBOX Live.:.Last.fm.:.
Gr33n Machine
post-flame-small.gifFunding for Project Reclus3 post-flame-small.gif
[$1670] ||||||||||||||||||||||||||| [$3500]
_^MeRcY is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:07 PM
New to Overclock.net
 
Blackout51's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Granite Falls, Washington
Posts: 198
Rep: 24 (Unique: 19)
Have you tried a different monitor with the same video card?

Have you tried the monitor on a different video card?

Blackout51 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:08 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
_^MeRcY's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 526
Rep: 16 (Unique: 10)
I dont have a different monitor. It was working fine in the beginning as well. Only way you can tell is in games with dark areas.

.:.XBOX Live.:.Last.fm.:.
Gr33n Machine
post-flame-small.gifFunding for Project Reclus3 post-flame-small.gif
[$1670] ||||||||||||||||||||||||||| [$3500]
_^MeRcY is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:09 PM
Senior Moderators
 
pioneerisloud's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Centralia, WA
Posts: 32,813
Sounds like your GPU is going bad.

CPU
Intel Core i7 2600k @ 3.4GHz
Motherboard
MSI B75MA-E33
GPU
MSI RX550 4GB
RAM
8GB GSkill Sniper DDR3-1600 @ 667, 9-9-9-24
Hard Drive
Intel 330 128GB SSD
Hard Drive
Crucial MX100 256GB SSD
Hard Drive
Toshiba 3TB HDD
Power Supply
Antec VP450
Cooling
No fans except GPU and PSU
Case
Dell Beige Box (mATX)
Operating System
Windows 10 Pro x64
Monitor
Hanns G 23"
Keyboard
Redragon 10keyless
Mouse
Logitech USB Optical Mouse
Mousepad
Onn Mousepad
Audio
Diamond Edison 2.0
CPU
Intel Xeon E3-1245 @ 3.4GHz
Motherboard
Gigabyte Z68AP-D3
GPU
Nvidia GeForce GT310
RAM
4x8GB Corsair Dominator DDR3-1600
Hard Drive
Sandisk Ultra 128GB SSD
Hard Drive
320GB Seagate 7200.10
Hard Drive
Toshiba 3TB x8 RAID6
Power Supply
Rosewill Green 630w
Cooling
CoolerMaster Hyper 212+ Evo
Case
NZXT Source 210
Operating System
Windows 10 Pro x64 / Hyper-V
Other
Adaptec 5805 SAS RAID Controller
▲ hide details ▲


pioneerisloud is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:14 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
_^MeRcY's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 526
Rep: 16 (Unique: 10)
Any other tests or suggestions to isolate what the exact issue is?

.:.XBOX Live.:.Last.fm.:.
Gr33n Machine
post-flame-small.gifFunding for Project Reclus3 post-flame-small.gif
[$1670] ||||||||||||||||||||||||||| [$3500]
_^MeRcY is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 08:18 PM
New to Overclock.net
 
Blackout51's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Granite Falls, Washington
Posts: 198
Rep: 24 (Unique: 19)
Try a different video card, try a different monitor, or (maybe, not sure, just an idea) stress test the crap out of the gpu (like artifact scanner and the memory error checker)

Blackout51 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 02-03-2011, 10:16 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
_^MeRcY's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Texas
Posts: 526
Rep: 16 (Unique: 10)
Solved it as a monitor issue. Went ahead and did a service request with Samsung and they are going to send me a new one. Thanks guys.

.:.XBOX Live.:.Last.fm.:.
Gr33n Machine
post-flame-small.gifFunding for Project Reclus3 post-flame-small.gif
[$1670] ||||||||||||||||||||||||||| [$3500]
_^MeRcY is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off