How unlucky am I? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

How unlucky am I?

Reply
 
Thread Tools
post #1 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 10:41 PM - Thread Starter
Radical Sanity
 
Behemoth777's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,168
Rep: 432 (Unique: 346)
Hey guys, I just got my gtx 560 a couple days ago, and I'm loving it so far. However, it is a terrible overclocker. The stock vid for my 900mhz pre-overclock is 1.075v, and I can only take it up to about 940mhz before it starts becoming unstable.

Is this common or did I get a bum card?

The Final ROGtier: CPU - AMD Ryzen 5 1600 (3.8GHz) | Motherboard - ASUS ROG Strix B350-F | GPU - ASUS ROG Strix RX 580 8GB | RAM - GeIL RGB 4x4GB (2400MHz) | Hard Drive - SanDisk X400 512GB | Power Supply - EVGA SuperNova P2 650w | CPU Cooling - Deepcool Captain 240 RGB | Case - NZXT S340 Elite (Matte Black) | Operating System - Windows 10 Pro | Monitor - ViewSonic XG2701 | Keyboard - Turbot Mechanical Keyboard | Mouse - ASUS ROG Gladius II | Mouse Pad - Glorious PC Gaming Race | Speakers - Logitech Z623 2.1 | Headset - Cougar Immersa


Behemoth777 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 10:44 PM
New to Overclock.net
 
nagle3092's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: 'Merica
Posts: 6,039
Rep: 386 (Unique: 312)
Whats the voltage cap with the 560s in afterburner?



nagle3092 is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 10:45 PM
New to Overclock.net
 
Ikthus's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Toronto, Canada
Posts: 391
Rep: 13 (Unique: 12)
You're a little bit unlucky I guess but my 580 can't even do 900 core with max voltage. Stock VID is 1082mV as well frown.gif

I wouldn't worry about it though, just grab another 560 later on if you want more performance.

Ikthus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 11:33 PM
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colorado Springs
Posts: 1,950
Pretty unlucky, my 460 does 1GHz core.
Anthraxinsoup is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 11:39 PM
 
Join Date: May 2010
Posts: 9,168
Pretty lucky you don't have a 460.
BallaTheFeared is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 11:42 PM
New to Overclock.net
 
Blacklac's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 817
Rep: 16 (Unique: 13)
Don't feel bad about a 560 @ 940MHz. smile.gif
Blacklac is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 11:44 PM
 
Join Date: Apr 2010
Location: Diamond Bar, California
Posts: 3,102
I don't suppose it's too bad. I've seen people who can hit 1000MHz core with 1.087v, while I can't get it stable for the life of me with 1.1v.


Ipwnnubletz is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 04-16-2011, 11:59 PM
New to Overclock.net
 
venomblade's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2,027
Rep: 23 (Unique: 22)
Wow i thought mine was bad...i couldn't get 960/1920/2200 stable until 1.1v but i didn't like the temps so i'm stable with 950/1900/2150 @ 1.075v.

KuRuPt
(14 items)
CPU
Ryzen r5 3600
Motherboard
MSI B450 Tomahawk
GPU
EVGA GTX1070
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3200
Hard Drive
Samsung 860 EVO 1TB
Hard Drive
Crucial M4 256gb
Hard Drive
WD Blue 1TB
Power Supply
Corsair AX750
Cooling
Coolermaster Hyper 212 EVO
Case
Cooler Master CM 690 II Advanced
Operating System
Windows 10 Pro x64
Monitor
Dell S2716DG
Keyboard
Generic
Mouse
DreamMachines DM1 Pro
▲ hide details ▲


venomblade is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 04-17-2011, 12:03 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2010
Location: Salinas,CA
Posts: 1,878
Rep: 66 (Unique: 56)
Outch, I have to say you got the bad egg. *just don't look at my sig rig* tongue.gif

Hes sad cause I'm going Intel.

Quote:
Quote:
Originally Posted by l1o2l go_quote.gif
Intel won't let AMD fail. AMD helps Intel by keeping the government off Intel's ass.
Enfluenza: CRY
Enfluenza: then imma buy some dozers and mow ur bridge
Coolio831 is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 04-17-2011, 12:07 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Diego
Posts: 238
Rep: 17 (Unique: 16)
If misery loves company, well then I am in the same boat as you. My card can OC(and not OC'ed) worth squat without crashing in Bad Company 2
lukex is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off