Kepler Bios Tweaker 1.27 basics for those previous users who want to know what it means. - Page 3 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Kepler Bios Tweaker 1.27 basics for those previous users who want to know what it means.

Reply
 
Thread Tools
post #21 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 08:57 AM
New to Overclock.net
 
farshad07's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

here you go. the modded one is newmod.rom GK1101.zip 135k .zip file

tanx djthrottleboi , But why Power Limit in 100% Target
This is best setting?
Voltage is down!!!

farshad07 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 09:02 AM - Thread Starter
voltage controller daemon
 
djthrottleboi's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,919
Rep: 294 (Unique: 196)
Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

here you go. the modded one is newmod.rom GK1101.zip 135k .zip file

tanx djthrottleboi , But why Power Limit in 100% Target
This is best setting?
Voltage is down!!!

because the percentage 1-100% is only a percentage. i set 350w in the bios and the card will use 1-100% for that number. so i set it as a definite because you cant use more than 350w or whatever a cards max is. When set like this the card will use what is available to it and try its best to draw around 350w when not idle. this way there is no need to move a slider. all thats left for you to do is oc. also regarding that voltage. you voltage was not as high as it said it was on the right as the value on the left was way lower. if the voltage was more than 1.212v in the bios you would bsod because the nvidia driver prevents you from going higher and the only thing that can pass this limit is afterburner modded and the classified tool. your voltages were really in the mid 11's like 1.137v and i upped them to 1.212. your tdp and power target have been set to 350w as well i have also edited a rail or 2.

"To be an expert is to know more and more about less and less." Albert Einstein

Club List (Click to show)Proper Thread Etiquette! (Click to show)
People when you come to a thread asking for help you should follow these steps in this order:
1. Know exactly what you looking for as this helps us help you.
2. Check the first page to see necessary steps and requirements and even rules/guidelines if there are any.
3. Read the last 5-10 pages of a thread to check for mistakes that others have made so that you will know what mistakes not to make.
djthrottleboi is offline  
post #23 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 09:06 AM
New to Overclock.net
 
farshad07's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

because the percentage 1-100% is only a percentage. i set 350w in the bios and the card will use 1-100% for that number. so i set it as a definite because you cant use more than 350w or whatever a cards max is. When set like this the card will use what is available to it and try its best to draw around 350w when not idle. this way there is no need to move a slider. all thats left for you to do is oc.

No Problem , I understand
So Tanx Friend
farshad07 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 11:27 AM - Thread Starter
voltage controller daemon
 
djthrottleboi's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,919
Rep: 294 (Unique: 196)
Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

because the percentage 1-100% is only a percentage. i set 350w in the bios and the card will use 1-100% for that number. so i set it as a definite because you cant use more than 350w or whatever a cards max is. When set like this the card will use what is available to it and try its best to draw around 350w when not idle. this way there is no need to move a slider. all thats left for you to do is oc.

No Problem , I understand
So Tanx Friend
let me know how high you get with that bios.

"To be an expert is to know more and more about less and less." Albert Einstein

Club List (Click to show)Proper Thread Etiquette! (Click to show)
People when you come to a thread asking for help you should follow these steps in this order:
1. Know exactly what you looking for as this helps us help you.
2. Check the first page to see necessary steps and requirements and even rules/guidelines if there are any.
3. Read the last 5-10 pages of a thread to check for mistakes that others have made so that you will know what mistakes not to make.
djthrottleboi is offline  
post #25 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 02:18 PM
New to Overclock.net
 
farshad07's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

let me know how high you get with that bios.

Nothing !!!
is now when overclocking with 100% voltage and ferq in 1300Mhz AND memroy set in 1850Mhz .... Blue Screen!!!!
but latest Bios not any Problem !!!!
When Msi Set in power Target 109% must be a reason.
However, some changes to the BIOS settings did you give that you've got to sustainability.
TDP set 450mW
Power Target Set in 131%
and Voltage in 13XX
farshad07 is offline  
post #26 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 10:44 PM - Thread Starter
voltage controller daemon
 
djthrottleboi's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,919
Rep: 294 (Unique: 196)
Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

let me know how high you get with that bios.

Nothing !!!
is now when overclocking with 100% voltage and ferq in 1300Mhz AND memroy set in 1850Mhz .... Blue Screen!!!!
but latest Bios not any Problem !!!!
When Msi Set in power Target 109% must be a reason.
However, some changes to the BIOS settings did you give that you've got to sustainability.
TDP set 450mW
Power Target Set in 131%
and Voltage in 13XX
dude you should not be raising the the power target. leav that at the 100% value as it is 450w in the gpu bios. though with af6terburner you can mod it to allow you to use voltage over 1.212 but the reason you are bsod'ing and going crazy is because your boost table ends at 1306MHz which is a give or take 10MHz issue. GK1101.zip 135k .zip file I however made a slight adjustment to bring power levels down so your vrm's are a bit cooler only brought them down to 350W. this is if you would like to take a bit safer mod approach.
Attached Files
File Type: zip GK1101.zip (135.0 KB, 29 views)

"To be an expert is to know more and more about less and less." Albert Einstein

Club List (Click to show)Proper Thread Etiquette! (Click to show)
People when you come to a thread asking for help you should follow these steps in this order:
1. Know exactly what you looking for as this helps us help you.
2. Check the first page to see necessary steps and requirements and even rules/guidelines if there are any.
3. Read the last 5-10 pages of a thread to check for mistakes that others have made so that you will know what mistakes not to make.
djthrottleboi is offline  
post #27 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 10:45 PM
New to Overclock.net
 
Bride's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 309
Rep: 11 (Unique: 9)
Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Hi Bride and djthrottleboi , This is my GTX 780 Lightning Bios

Thank you very much For required settings On BIOS

Try this thumb.gif

GK110B.zip 65k .zip file
Attached Files
File Type: zip GK110B.zip (64.6 KB, 41 views)

Bride is offline  
post #28 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 10:50 PM - Thread Starter
voltage controller daemon
 
djthrottleboi's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,919
Rep: 294 (Unique: 196)
Quote:
Originally Posted by Bride View Post

Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Hi Bride and djthrottleboi , This is my GTX 780 Lightning Bios

Thank you very much For required settings On BIOS

Try this thumb.gif
hunh? well that and confused as its modded already.

"To be an expert is to know more and more about less and less." Albert Einstein

Club List (Click to show)Proper Thread Etiquette! (Click to show)
People when you come to a thread asking for help you should follow these steps in this order:
1. Know exactly what you looking for as this helps us help you.
2. Check the first page to see necessary steps and requirements and even rules/guidelines if there are any.
3. Read the last 5-10 pages of a thread to check for mistakes that others have made so that you will know what mistakes not to make.
djthrottleboi is offline  
post #29 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 11:28 PM
New to Overclock.net
 
farshad07's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
Rep: 0
Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

dude you should not be raising the the power target. leav that at the 100% value as it is 450w in the gpu bios. though with af6terburner you can mod it to allow you to use voltage over 1.212 but the reason you are bsod'ing and going crazy is because your boost table ends at 1306MHz which is a give or take 10MHz issue. GK1101.zip 135k .zip file I however made a slight adjustment to bring power levels down so your vrm's are a bit cooler only brought them down to 350W. this is if you would like to take a bit safer mod approach.


I am very grateful to a dear friend, I know what you're talking about, but there is always a better adjustment thumb.gif
farshad07 is offline  
post #30 of 541 (permalink) Old 06-03-2014, 11:32 PM - Thread Starter
voltage controller daemon
 
djthrottleboi's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5,919
Rep: 294 (Unique: 196)
Quote:
Originally Posted by farshad07 View Post

Quote:
Originally Posted by djthrottleboi View Post

dude you should not be raising the the power target. leav that at the 100% value as it is 450w in the gpu bios. though with af6terburner you can mod it to allow you to use voltage over 1.212 but the reason you are bsod'ing and going crazy is because your boost table ends at 1306MHz which is a give or take 10MHz issue. GK1101.zip 135k .zip file I however made a slight adjustment to bring power levels down so your vrm's are a bit cooler only brought them down to 350W. this is if you would like to take a bit safer mod approach.


I am very grateful to a dear friend, I know what you're talking about, but there is always a better adjustment thumb.gif
sadly you may have to disable the boost and attempt to oc higher then 1306 to see if it runs better but the problem is i dont see anyway to adjust your boost table so you still might not be able to go over 1306MHz when i disable boost.

"To be an expert is to know more and more about less and less." Albert Einstein

Club List (Click to show)Proper Thread Etiquette! (Click to show)
People when you come to a thread asking for help you should follow these steps in this order:
1. Know exactly what you looking for as this helps us help you.
2. Check the first page to see necessary steps and requirements and even rules/guidelines if there are any.
3. Read the last 5-10 pages of a thread to check for mistakes that others have made so that you will know what mistakes not to make.
djthrottleboi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off