Afterburner is not forcing 3D clocks when i have set it to. - Overclock.net - An Overclocking Community
Forum Jump: 

Afterburner is not forcing 3D clocks when i have set it to.

 
Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 10-13-2010, 11:50 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)
Can anyone help me, I need a program that will set 3D clocks and keep them there, MSI Afterburner isn't doing it, even when set to. It's a pain in the arse as my card crashes when returning to 2D clocks after exiting games. Pissing me off.

If someone could help me get afterburner to do it that would be great also.


The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 10-14-2010, 12:23 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)
50 views and no response? I am dissapoint

The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 10-14-2010, 12:28 PM
New to Overclock.net
 
Dtrain's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Phenix City, Alabama
Posts: 701
Rep: 47 (Unique: 41)
You could try RivaTuner, but have you tried completely unistalling and then re-installing Afterburner?

thumb.gif
Dtrain is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 10-14-2010, 03:31 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)
Yes, I have. it's so frustrating because 3d clocks/gaming for 8 hours or more is perfectly stable... and it crashes just in the desktop.

It starts some afterburner server or something but it doesn't appear to be doing anything!

The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 10-17-2010, 06:04 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)
Please help, i have done a full reformat and this problem is still happening

I am in the process of getting an RMA # but I need something to force 3d clocks. Afterburner isn't. I have set the 2D and 3D profiles but it lowers to 401mhz, then 51mhz and also lowers the voltage. Card has been flashed the the latest BIOS

Maybe Afterburner cannot control the 2D clocks. Is the GPU BIOS overriding anything I set in afterburner?

The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 10-17-2010, 03:59 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)

The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 10-18-2010, 08:15 AM
New to Overclock.net
 
kiner's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Rep: 0
there is no way unless you get a modded bios without 2D clock
kiner is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 10-18-2010, 08:23 AM
OG AMD
 
Redwoodz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Silicon Valley
Posts: 8,586
Rep: 595 (Unique: 464)
Surely is a driver issue-since the 460 is so new.Have you tried setting your clocks and closing AB? Also go into the config file in AB and make sure you have the right options enabled.If nothing works,just be patient-AB does a good job of updating and fixing bugs.Send a report to them.Also check if there is an updated bios for your GPU.

As for the server thing,that sounds like the OSD-Onscreen display-go into the AB settings and disable all OSD options.

https://valid.x86.fr/cache/banner/4d8m5e-6.png
https://valid.x86.fr/cache/banner/bs72bx-6.png
AMD Athlon II 450 @4.74GHz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2204588
AMD MaxxMemm Rankings
960T @ 4.6GHz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2171450
RedwoodCustomPC
AM4
(6 items)
Redwoodz
(10 items)
Professional
(13 items)
CPU
Ryzen 5 2600
Motherboard
ASRock X470 Taichi
GPU
MSI RX570 Armor MKII 8GB
RAM
GSKill Trident Z D-die
RAM
TeamGroup Excalibur
Power Supply
GSKill Ripjaws PS850G
CPU
AMD FX Vishera 8350
Motherboard
ASRock Extreme 9 990FX
GPU
HIS X 7970 IceQ
RAM
Gskill Trident
Hard Drive
Samsung 840 Pro
Power Supply
Seasonic SS-760XP
Cooling
TT Water 2.0
Monitor
Samsung Series 9 27"
Keyboard
Mionix Zibal
Mouse
Mionix 5000
CPU
Phenom II X6 1100t
Motherboard
MSI 890FX GD65
GPU
MSI Radeon HD5670
RAM
GSkill RipjawsX DDR3 PC3 12800 2x4GB CL8
Hard Drive
WD Black 1TB SATA III
Optical Drive
Samsung BD
Power Supply
Kingwin Lazer Platinum 500w
Cooling
Zalman 9900MAX
Case
Fractal Design R3
Operating System
Windows 7 64 Professional
Monitor
AOC 22" LED
Keyboard
Logitech
Other
Samsung 470 SSD 128GB
▲ hide details ▲


Redwoodz is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 10-18-2010, 05:31 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
linkin93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 6,189
Rep: 267 (Unique: 236)
GPU BIOS is updated. New WHQL drivers are out today, I will see if they change anything.

The AMD ASRock Extreme Series Motherboard Club
Rkingsmiley.png FLAC > Essence STX > Beyerdynamic DT880 250 Ohm thumbsupsmiley.png
Quote:
Originally Posted by skitzogreg go_quote.gif

Hmm, I don't know of any other company that charges $15 for a kick to the testicles.
linkin93 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off