I got some artifacts and my pc froze - Page 2 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

I got some artifacts and my pc froze

Reply
 
Thread Tools
post #11 of 21 (permalink) Old 11-14-2019, 08:18 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
Rebooted again. When i was trying to update my drivers it just rebooted and wouldn't install drivers. I did the ram test everything is good, hdd is good. It's probably the gpu. What do you think
StefixMaster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 21 (permalink) Old 11-14-2019, 08:21 AM
New to Overclock.net
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort Lauderdale
Posts: 20,379
Rep: 587 (Unique: 329)
i think its that dinky GPU you're using. 1GB vram, wooosh. You're asking a lot of that little bugger.

RMA - request manufacturer assistance, AKA warranty claim.

really though, i'd just pick up a new/used better card.

R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is online now  
post #13 of 21 (permalink) Old 11-14-2019, 11:17 AM
New to Overclock.net
 
wingman99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3,648
Rep: 63 (Unique: 46)
Quote: Originally Posted by StefixMaster View Post
Rebooted again. When i was trying to update my drivers it just rebooted and wouldn't install drivers. I did the ram test everything is good, hdd is good. It's probably the gpu. What do you think
Is Your BIOS set to default and graphics card no overclock? I would also do a memtest86 to check for defective memory Link: https://www.memtest86.com/

i5 8600K OC 5.0GHz
Noctua NH-U14S
Motherboard Gigabyte Z370-HD3
G.SKILL Ripjaws v 16GB F4-3200C14D-16GVK XMP Speed 3200 14-14-14-34
EVGA GeForce RTX 2070 XC ULTRA GAMING
ASUS VG279Q 27" 1920x1080p 144Hz IPS panel G-Sync compatible
wingman99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 21 (permalink) Old 11-15-2019, 11:49 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
I did the ram test everything is fine. I don't have RMA. I'm probably going to buy a new one. Thanks guys.
StefixMaster is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 11-16-2019, 11:33 PM
New to Overclock.net
 
wingman99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3,648
Rep: 63 (Unique: 46)
Buying a GPU looks like your best option. Post back how it turns out.

i5 8600K OC 5.0GHz
Noctua NH-U14S
Motherboard Gigabyte Z370-HD3
G.SKILL Ripjaws v 16GB F4-3200C14D-16GVK XMP Speed 3200 14-14-14-34
EVGA GeForce RTX 2070 XC ULTRA GAMING
ASUS VG279Q 27" 1920x1080p 144Hz IPS panel G-Sync compatible
wingman99 is offline  
post #16 of 21 (permalink) Old 12-04-2019, 04:52 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
Quote: Originally Posted by wingman99 View Post
Buying a GPU looks like your best option. Post back how it turns out.[IMG class=inlineimg]/forum/images/smilies/smile.gif[/IMG]
Guys i sent my pc to computer repair shop and they tested it and say my ssd has problems and i should return it and get a new one. First i thought it's probably not that but i saw that one guy had the same problem and his ssd died and he used his hdd for everything and it worked. I'm going to send my ssd and see if problem still happens.
StefixMaster is offline  
post #17 of 21 (permalink) Old 12-05-2019, 04:01 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
I installed windows 10 on my hdd and everything seems fine. It was that chinese ssd probably. I sent it back. Also i'm going to buy a new gpu probably. Wish me luck that everything works
StefixMaster is offline  
post #18 of 21 (permalink) Old 12-05-2019, 04:11 PM
New to Overclock.net
 
skupples's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort Lauderdale
Posts: 20,379
Rep: 587 (Unique: 329)
luck

R.I.P. Zawarudo, may you OC angels' wings in heaven.
If something appears too good to be true, it probably is.
skupples is online now  
post #19 of 21 (permalink) Old 12-06-2019, 02:36 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
Unfortunately it happened again without my ssd being connected it's probably my hard disk then since its very old and health is at 25%. I am going to get a new hard disk and see if it helps. No luck this time
StefixMaster is offline  
post #20 of 21 (permalink) Old 12-06-2019, 02:37 AM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 11
Rep: 0
Also this time my pc just rebooted without artifacts. And i have a kernel power error 41 in event viewer.
StefixMaster is offline  
Reply

Tags
artifacts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off