How To: Unbrick Your Bricked Graphics Card/Fix a Failed BIOS Flash - Page 27 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

How To: Unbrick Your Bricked Graphics Card/Fix a Failed BIOS Flash

Reply
 
Thread Tools
post #261 of 303 (permalink) Old 09-02-2017, 06:59 PM
New to Overclock.net
 
benikens's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Rep: 0
So I just tried to flash my rx 460 to an unlocked bios and it crashed my PC during the flash. Now I can't boot with the GPU in the PCI-e slot as it gives me 1 long 2 short beeps from the mobo speaker. I have an iGPU and set the default display to that but I can't make it past POST to actually run the bios backup flash. Any ideas?
benikens is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #262 of 303 (permalink) Old 09-02-2017, 09:07 PM
New to Overclock.net
 
HarryCanuck's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Rep: 0
I had a RX 480 flashed with RX 580 BIOS working fine for a few weeks and then I ran a burn-in test and the PC froze. Following that the PC was unwilling to post with the RX 480 installed. I have lots of spare old GPUs I can boot with.

It's a dual-BIOS card, the BIOS selector has no impact on the inability to boot, unless I'm supposed to do more than slide the switch and power up the PC?

What are the odds this fix would help a card that didn't brick during a flash?

I'm thinking the VRM may have cooked from some articles I've read about RX 480 flashing risks, but there was def. no burnt electronics smell.
HarryCanuck is offline  
post #263 of 303 (permalink) Old 09-02-2017, 09:10 PM
 
 
MrTOOSHORT's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location:  Edmonton
Posts: 12,638
Rep: 1503 (Unique: 1045)
If the other bios is selected and it still won't boot, its probably done.

9980XE  •  APEX VI  •  3600CL15  •  KPE 2080TI HC  •  34GK950F-B  •  970 PRO 1TB  •  1600T2  •  800D


MrTOOSHORT is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #264 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 09:49 AM
New to Overclock.net
 
CyCloneTSi's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Rep: 0
I'm sure I have an RX 470 4 gig amour that is bricked,. I have tried the 1+8 method and it follows the steps exactly but when it goes to mine it crashes. I have used the cli reflash method on other cards and been successful but that or the 1+8 method isn't working. It was mining fine when the newest nicehash did a benchmark and hasn't worked since. I have tried for days now with so many different things. It's driving me crazy can some please give me some input or other ideas? I'm not ready to accept it being a bad card for many reasons
CyCloneTSi is offline  
post #265 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 10:51 AM
New to Overclock.net
 
HarryCanuck's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Rep: 0
Do the fans spin on power up? Does anything on the card power up? Was there any 'burnt electronics smell'?

Wouldn't it be nice to find out these boards have a soldered component that gets loose with too much heat and there's a chip bake trick to get the solder to re-seat?

https://www.youtube.com/watch?v=8Xanr4jkmEc (Nice meta video that talks about a guide on this site.. smile.gif )
HarryCanuck is offline  
post #266 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 10:54 AM
New to Overclock.net
 
CyCloneTSi's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Rep: 0
Yes that would be great. Everything works as it should. I also have full control with afterburner. I used the 1+8 flash method and it followed all steps correctly. No other errors to report but when I use any miner it crashes.
CyCloneTSi is offline  
post #267 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 10:56 AM
New to Overclock.net
 
CyCloneTSi's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Rep: 0
Also passes all visual inspection also removed cooling unit and board looks good underneath as well. Always ran at about 120 degrees at 55% fans
CyCloneTSi is offline  
post #268 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 12:23 PM
New to Overclock.net
 
HarryCanuck's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Rep: 0
Oh. That's different. Do you have a tool that will log VRM temps like GPU-z? I'd suspect a component is overheating before the GPU does.
HarryCanuck is offline  
post #269 of 303 (permalink) Old 09-08-2017, 09:38 PM
Linux Lobbyist
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,520
Rep: 84 (Unique: 62)
Quote:
Originally Posted by CyCloneTSi View Post

Also passes all visual inspection also removed cooling unit and board looks good underneath as well. Always ran at about 120 degrees at 55% fans

So your saying the GPU is working still just crashing? Send me .zip your .rom here and attach here via paperclip.

Do you mind some fan RPM? I can get these cards to run real stable.

Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
post #270 of 303 (permalink) Old 09-10-2017, 11:51 AM
New to Overclock.net
 
CyCloneTSi's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 10
Rep: 0
I don't see being able to attach a file
CyCloneTSi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off