How To: Unbrick Your Bricked Graphics Card/Fix a Failed BIOS Flash - Page 30 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

How To: Unbrick Your Bricked Graphics Card/Fix a Failed BIOS Flash

Reply
 
Thread Tools
post #291 of 303 (permalink) Old 01-11-2018, 01:35 PM
New to Overclock.net
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,521
Rep: 84 (Unique: 62)
I think my RX550 is a lost cause.. it doesn't get detected with pin 1-8... ?

Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #292 of 303 (permalink) Old 01-11-2018, 10:48 PM
New to Overclock.net
 
yyfong's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
Rep: 1 (Unique: 1)
I use a tweezer to short the pins.
I use rubber band on the tweezer to fix the distance between the pin 1 and 8.
I have a pci-e riser, and I can do the repair more easier than the card sit on the motherboard.


yyfong is offline  
post #293 of 303 (permalink) Old 01-23-2018, 09:23 PM
New to Overclock.net
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,521
Rep: 84 (Unique: 62)
This is how I originally fixed my rx 550 until i broke the card trying to help someone... rebricked it to show how to fix it but yeah ill never do that again
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20170901_065859.jpg
Views:	339
Size:	302.0 KB
ID:	53489  

Click image for larger version

Name:	MSI-RX550-LP-2GB-BIOS-CHIP.jpg
Views:	363
Size:	175.1 KB
ID:	53497  

Click image for larger version

Name:	rx550-lp-bios-chip-short-pin-1-8.jpg
Views:	494
Size:	207.1 KB
ID:	53505  


Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #294 of 303 (permalink) Old 01-23-2018, 09:40 PM
New to Overclock.net
 
chris89's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,521
Rep: 84 (Unique: 62)
Quote: Originally Posted by yyfong View Post
I use a tweezer to short the pins.
I use rubber band on the tweezer to fix the distance between the pin 1 and 8.
I have a pci-e riser, and I can do the repair more easier than the card sit on the motherboard.


So what's the procedure? connect pin 1-8 & boot & it's okay to disconnect before windows loads? How long to leave jumpered?

Dell Precision T7500 : Dual Xeon X5675 @ 3.536Ghz X 24 Threads : 48 Gigabytes : Cinebench R15 : 1505 : AMD R9 390X 8GB @ 1173Mhz 1350mv 57599 Power Limit @ 1250Mhz memory error free on tight timings / since 1500mhz+ had errors galore
chris89 is offline  
post #295 of 303 (permalink) Old 02-06-2018, 11:38 PM
New to Overclock.net
 
rickyman0319's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Salina, KS
Posts: 2,600
Rep: 15 (Unique: 12)
is there anyway to fix it if i forget to save my orginial bios for my video card?

New Build PC
rickyman0319 is offline  
post #296 of 303 (permalink) Old 02-22-2018, 09:07 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 2
Rep: 0
I tried 1+8 pin method, still, my screen didnt show up, not even mobo bios show up. After i unplug the gpu pcie, the windows boot up.
Anyone experience this?
dxchen is offline  
post #297 of 303 (permalink) Old 02-22-2018, 09:10 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 2
Rep: 0
Quote: Originally Posted by chris89 View Post
So what's the procedure? connect pin 1-8 & boot & it's okay to disconnect before windows loads? How long to leave jumpered?


I tried 1+8 pin method, window doesnt boot up.. after remove bricked gpu pcie, window can boot. Anyone know whats the problem.
I am sure i am connected the right 1+8 pin.
dxchen is offline  
post #298 of 303 (permalink) Old 03-05-2018, 12:53 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
Rep: 0
Unhappy HEEELLLLPPPP!!!

Quote: Originally Posted by ploy View Post
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/240#post_26173301" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Screemi</strong> <a href="/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/240#post_26173301"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Hi<br><br>
i already posted in the polaris bios mod thread but found this one while googling. maybe it's the better place to discuss my problem<br><br>
no i found the following quote in the comments of the 8-1 pin method:<br>
that seems to be the case for my card. does anybody have an idea how to fix it apart of the pin shortening?<br><br>
if not i have to go the pin route. does anybody have an idea where the bioschip of the strix 480 is located? after some googling i found a picture of the back of the pcb but the resolution is not that high. i marked the ic i suspect to be the bios.<br><br><a class="H-lightbox-open" href="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062255/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3062255" data-type="61" src="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062255/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 197px"></a><br><br>
€dit:<br><br>
I tried atiflash 4.17 from 2013 but i get a "adapter not found". any other dos versions i can try?<br><br><br>
€dit: i used every force string available with atiflash and what can i tell you: The freaking Card is up and running again!!!! should have tried that earlier. already got my solder iron ready <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif"><br><br><a class="H-lightbox-open" href="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062329/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3062329" data-type="61" src="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062329/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 177px"></a></div>
</div>
Was that the correct chip? Which is pin 1 and pin 8?
Hey Brooooo Please tell Me How you did it, MY RX 580 IS DEAD, THE TEXT "adapter not found" and cant flash it with ATIFLASH (Windows y CMD),
I'm really desperate.

How did you do it to revive the card?

Should we execute the FORCE (-f) commands all together? or first one and then another?

Please HELP MEEE!!!!
ricardogp17 is offline  
post #299 of 303 (permalink) Old 06-17-2018, 11:15 AM
Linux Lobbyist
 
fearmania's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 8
Rep: 0
Which pins to combine for the GTX series. would it be enough to push the computer boot up with tweezers?

Last edited by fearmania; 06-17-2018 at 11:19 AM.
fearmania is offline  
post #300 of 303 (permalink) Old 08-03-2018, 05:37 AM
Linux Lobbyist
 
amd1361's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 1
Rep: 0
Hi
Please help me which pin is which (which pins must be connected)
My gpu is biostar rx560 4gb
here is the pics:



http://uupload.ir/files/e9zp_img_20180803_111331.jpg

http://uupload.ir/files/uz62_img_20180803_111321.jpg
amd1361 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off