BF2142 Multithreaded? - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

BF2142 Multithreaded?

Reply
 
Thread Tools
post #1 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 05:49 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sacramento
Posts: 1,812
Rep: 84 (Unique: 64)
I was wondering if BF2142 would run better if I designated just one core for it? Thanks.
jcbzhnsr1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 05:52 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2006
Location: in pencil vain yah
Posts: 2,328
Rep: 211 (Unique: 169)
yes it does run much better with less connection losses with one core running the process

"All the true things I am about to tell you are shameless lies"
Kurt Vonnegut

an51r is offline  
post #3 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 05:53 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sacramento
Posts: 1,812
Rep: 84 (Unique: 64)
Quote:
Originally Posted by an51r View Post
yes it does run much better with less connection losses with one core running the process
thank you, rep+
jcbzhnsr1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 05:58 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Mar 2006
Location: Upstate NY
Posts: 796
Rep: 47 (Unique: 35)
Quote:
Originally Posted by jcbzhnsr1 View Post
I was wondering if BF2142 would run better if I designated just one core for it? Thanks.
bf2142 is running off the bf2 engine... has the same requirements and everything...

its more of a mod then a whole new game... they changed the models and created a game mode

so "yes it does run much better with less connection losses with one core running the process"

I'm a former member of OCN's 20 Worst Computers
DaRkLoRd65535 is offline  
post #5 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 05:59 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2006
Location: in pencil vain yah
Posts: 2,328
Rep: 211 (Unique: 169)
Quote:
Originally Posted by DaRkLoRd65535 View Post
bf2142 is running off the bf2 engine... has the same requirements and everything...

its more of a mod then a whole new game... they changed the models and created a game mode
yah its funny in my firewall settings its still listed as bf2

"All the true things I am about to tell you are shameless lies"
Kurt Vonnegut

an51r is offline  
post #6 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 06:02 PM
New to Overclock.net
 
Snerp's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ashalnd, OR
Posts: 4,169
Rep: 385 (Unique: 225)
It's the difference between CS:S & DOD:S. Both run off of Source, but two very different games

FAQ: Teflon Tape...USE IT!
OSAMT: "Member of OCN Songwriter and Musician Thread"

Proud Member of the OCN Mechanical Keyboad Club!
Snerp is offline  
post #7 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 06:06 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Elmira, NY
Posts: 1,822
Rep: 185 (Unique: 144)
So you guys really think the game will run better on a setup such as mine if I designate it to only run on one core?

CWell1337 is offline  
post #8 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 06:08 PM
 
Join Date: Nov 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 3,269
How do you designate one core? Also, won't that one core have to work harder than if you have two or four cores processing that information?

Thanks!
[OCN] Ninja_Boy
Ninja_Boy is offline  
post #9 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 06:08 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: Nov 2006
Location: in pencil vain yah
Posts: 2,328
Rep: 211 (Unique: 169)
well it is made for single core and i actually cannot play online mode unless i have only one core running the game

"All the true things I am about to tell you are shameless lies"
Kurt Vonnegut

an51r is offline  
post #10 of 30 (permalink) Old 01-10-2007, 06:09 PM - Thread Starter
New to Overclock.net
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sacramento
Posts: 1,812
Rep: 84 (Unique: 64)
Quote:
Originally Posted by CWell1337 View Post
So you guys really think the game will run better on a setup such as mine if I designate it to only run on one core?
cwell, you guys toasted me the other night, and yes, I just tried one core affinity, and it is much better. Thanks for the replies guys...
jcbzhnsr1 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off