Tom Clancy's The Division 2 Information & Discussion Thread - Page 10 - Overclock.net - An Overclocking Community

Forum Jump: 

Tom Clancy's The Division 2 Information & Discussion Thread

Reply
 
Thread Tools
post #91 of 113 (permalink) Old 05-23-2019, 12:48 PM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2008
Location: NL
Posts: 446
Rep: 35 (Unique: 28)
Quote: Originally Posted by keikei View Post
@XenoMopH : You try DX12?
Yes I have.
XenoMopH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 113 (permalink) Old 05-23-2019, 01:47 PM
Chobro
 
keikei's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 9,649
Rep: 310 (Unique: 237)
Quote: Originally Posted by XenoMopH View Post
Yes I have.

Is your ram oc'd?

PCMR
(18 items)
CPU
AMD RYZEN 7 1700
Motherboard
ASROCK TAICHI X370
GPU
AMD RADEON VEGA VII
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200
Hard Drive
WD Red 4TB NAS HDD (x2)
Hard Drive
8TB Seagate Barracuda HDD (x2)
Hard Drive
SAMSUNG 860 EVO SSD 1TB
Hard Drive
WD Blue SSD 2TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
Noctua NH-U14S (CPU COOLER)
Cooling
Cooler Master JetFlo 120mm Blue LED Fan (X6)
Case
LIAN LI PC-V760B
Operating System
WINDOWS 10 64
Monitor
Dell UltraSharp UP2718Q - LED monitor - 4K - 27"
Keyboard
VORTEX POK3R WHITE EDITION
Mouse
LOGITECH G305 WIRELESS GAMING MOUSE
Audio
Sennheiser HD 598 Cs Headphones
Other
Real Arcade Pro. 4 Kai Joystick modded
▲ hide details ▲
keikei is offline  
post #93 of 113 (permalink) Old 05-23-2019, 02:23 PM
New to Overclock.net
 
AVATARAT's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 69
Rep: 5 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by XenoMopH View Post
Anyone having problems with the game shutting down the PC completely? Like "pulling out the power cable" kind of shutdown.
Download HWinfo64 and look what happen with your components.
The game cannot turn off your PC, you have other problem.
AVATARAT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #94 of 113 (permalink) Old 05-23-2019, 08:29 PM
New to Overclock.net
 
KCDC's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 881
Rep: 22 (Unique: 19)
Quote: Originally Posted by XenoMopH View Post
Anyone having problems with the game shutting down the PC completely? Like "pulling out the power cable" kind of shutdown.
I can play TC Wildlands non stop, RAGE 2 and any other game, but TD2 crashes randomly...after 15 min or 1h. I tried every "fix" out there, even the pagefile fix, windowed mode, DX11 only, no OC on CPU and GPU.
There is also no temp issue, I'm on water, cpu temps only get 55C and GPU too. My Corsair 750i only gets 35C when cooled actively.
Also ran my windows on different SSD's and TD2 on a different one as I first thought my new Crucial P1 was the culprit.
This game made me check and switch out almost every darn pc component and all without a fix.

Getting nuts here, I like the game, but the only fix is to just uninstall...

Generally, that's a power issue. On my Corsair 1200i, it ended up being my Link dongle causing random hard shutdowns. That wasn't due to a single game, though. Maybe try unplugging that if you have it installed. Worth a shot.

ZMT watercool setup -- Phanteks Enthoo Elite -- hwlabs gtr 420 x 2 -- noctua A14 PWM x8 -- d5 pwm -- 9900x -- x299 TUF Mk1
EK Supremacy RGB-- 64gb 3200 tridentZ Royal CL14 -- AX1500i -- 2x 7600p on hyper m.2 VROC 4TB -- EK ZMT Tubing -- Ek Fittings -- dual 1080ti FE -- EK 1080ti Waterblocks -- asus 25" monitors x3 7680x1440 surround
Bertha 5.0
(21 items)
CPU
i7 9900x
Motherboard
X299 TUF Mk1
GPU
GeForce 1080ti FE
GPU
GeForce 1080ti FE
RAM
G.Skill Trident Z
Hard Drive
7600p
Hard Drive
WD Black
Power Supply
Corsair AX1500i
Cooling
HWLabs GTR 420 Radiators x2
Cooling
EK 1080Ti waterblock x2
Cooling
EXWB Supremacy RGB
Cooling
EK D5 PWM Revo pump res combo
Cooling
EK X3 Res
Cooling
EK ZMT Tubing
Case
Phanteks Enthoo Elite
Operating System
Win 10 Pro
Monitor
Asus pb258q x3
Keyboard
Asus Claymore MX Brown
Mouse
Asus ROG Spatha
Audio
SoundBlasterX AE-5
Other
Asus Hyper M.2
▲ hide details ▲
KCDC is offline  
post #95 of 113 (permalink) Old 05-24-2019, 07:36 AM
New to Overclock.net
 
Join Date: May 2008
Location: NL
Posts: 446
Rep: 35 (Unique: 28)
Quote: Originally Posted by keikei View Post
Is your ram oc'd?
No, XMP is turned off when playing TD2.

Quote: Originally Posted by AVATARAT View Post
Download HWinfo64 and look what happen with your components.
The game cannot turn off your PC, you have other problem.
I ran it during gaming, but there's no difference compared to playing RAGE 2 or Wildlands. I am not the only one having this problem. Have been reading on the Ubisoft forums and Reddit and coming across people having the same *****.

https://www.reddit.com/r/thedivision...he_division_2/
https://www.techpowerup.com/forums/t....254952/page-3


Quote: Originally Posted by KCDC View Post
Generally, that's a power issue. On my Corsair 1200i, it ended up being my Link dongle causing random hard shutdowns. That wasn't due to a single game, though. Maybe try unplugging that if you have it installed. Worth a shot.
I don't use a Link dongle, but I connected my PSU with usb just to see if there was a power fluctuation in the PSU or if the temps were getting too high, but that was not an issue.

Only thing I can do is check if the PSU really is the culprit....but I doubt that.
XenoMopH is offline  
post #96 of 113 (permalink) Old 05-24-2019, 08:01 AM
Chobro
 
keikei's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 9,649
Rep: 310 (Unique: 237)
The psu doesnt sound like an issue, otherwise the other games would have the same occurrence. Have you tried closing all optional background programs? Are your running a sound card?

PCMR
(18 items)
CPU
AMD RYZEN 7 1700
Motherboard
ASROCK TAICHI X370
GPU
AMD RADEON VEGA VII
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200
Hard Drive
WD Red 4TB NAS HDD (x2)
Hard Drive
8TB Seagate Barracuda HDD (x2)
Hard Drive
SAMSUNG 860 EVO SSD 1TB
Hard Drive
WD Blue SSD 2TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
Noctua NH-U14S (CPU COOLER)
Cooling
Cooler Master JetFlo 120mm Blue LED Fan (X6)
Case
LIAN LI PC-V760B
Operating System
WINDOWS 10 64
Monitor
Dell UltraSharp UP2718Q - LED monitor - 4K - 27"
Keyboard
VORTEX POK3R WHITE EDITION
Mouse
LOGITECH G305 WIRELESS GAMING MOUSE
Audio
Sennheiser HD 598 Cs Headphones
Other
Real Arcade Pro. 4 Kai Joystick modded
▲ hide details ▲
keikei is offline  
post #97 of 113 (permalink) Old 05-24-2019, 08:17 AM
I <3 narcissists
 
bigjdubb's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, TX
Posts: 5,287
Rep: 211 (Unique: 133)
Quote: Originally Posted by keikei View Post
How do you guys get the best gear atm? Do you play the main missions or side story stuff or scavenge? There's this tech stuff too? I"m level 3. Had the game for 2 weeks, but only now playing. Lol.

I believe there are 3 episodes regarding DLC. Each containing large single player missions throughout the year. Also hate the fact i cant hear when enemies get close to wack me.
If you mean level three like just the number 3 and not world tier 3, then I wouldn't worry about gear for now. Early in the game you will be constantly replacing gear as you level up so I think the best thing to do is use as many different weapons as you can so you can figure out what you really like. I'm not sure why you can't hear the melee enemies, they are the noisiest ones in the game for me followed closely by the shotgun guys that are always grunting.

El Computer
(15 items)
CPU
AMD Ryzen 7 2700X
Motherboard
Asrock X470 Taichi Ultimate
GPU
Radeon VII
GPU
EVGA 2080ti FTW3 Ultra
RAM
G.SKILL TridentZ RGB
Hard Drive
Samsung 970 EVO
Hard Drive
CRUCIAL 1TB MX500 M.2
Power Supply
EVGA G3
Cooling
CORSAIR H150I PRO
Case
LianLi PC-O11 Dynamic
Operating System
Windows 10 Pro
Monitor
LG 32GK850G
Monitor
50" Vizio 4k TV
Keyboard
Logitech G110
Mouse
G.SKILL RIPJAWS MX780 USB
▲ hide details ▲


bigjdubb is offline  
post #98 of 113 (permalink) Old 05-24-2019, 02:39 PM
New to Overclock.net
 
AVATARAT's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 69
Rep: 5 (Unique: 4)
Quote: Originally Posted by XenoMopH View Post
I ran it during gaming, but there's no difference compared to playing RAGE 2 or Wildlands. I am not the only one having this problem. Have been reading on the Ubisoft forums and Reddit and coming across people having the same *****.
This game get maximum from your hardware, something get too high temp and this make your PC to turn off. It can be everything mobo, CPU, PSU. Download HWinfo64, Prime95 is good direction to try too.
I suppose your mobo's VRM. But just check it.
AVATARAT is offline  
post #99 of 113 (permalink) Old 05-25-2019, 10:48 AM
Chobro
 
keikei's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 9,649
Rep: 310 (Unique: 237)
I'm really starting to hate uplay. Since the new patch i've yet to play this game after several crashes. Also, an anticheat in a single-player game? All sorts of garbage with this launcher. So much so, it'll be huge factor whether i get another Ubi game.

PCMR
(18 items)
CPU
AMD RYZEN 7 1700
Motherboard
ASROCK TAICHI X370
GPU
AMD RADEON VEGA VII
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200
Hard Drive
WD Red 4TB NAS HDD (x2)
Hard Drive
8TB Seagate Barracuda HDD (x2)
Hard Drive
SAMSUNG 860 EVO SSD 1TB
Hard Drive
WD Blue SSD 2TB
Power Supply
EVGA SuperNova 1300 G2
Cooling
Noctua NH-U14S (CPU COOLER)
Cooling
Cooler Master JetFlo 120mm Blue LED Fan (X6)
Case
LIAN LI PC-V760B
Operating System
WINDOWS 10 64
Monitor
Dell UltraSharp UP2718Q - LED monitor - 4K - 27"
Keyboard
VORTEX POK3R WHITE EDITION
Mouse
LOGITECH G305 WIRELESS GAMING MOUSE
Audio
Sennheiser HD 598 Cs Headphones
Other
Real Arcade Pro. 4 Kai Joystick modded
▲ hide details ▲
keikei is offline  
post #100 of 113 (permalink) Old 05-25-2019, 05:55 PM
SpaceStationGaming
 
dmasteR's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 9,394
Rep: 459 (Unique: 350)
Quote: Originally Posted by keikei View Post
I'm really starting to hate uplay. Since the new patch i've yet to play this game after several crashes. Also, an anticheat in a single-player game? All sorts of garbage with this launcher. So much so, it'll be huge factor whether i get another Ubi game.
Why do you keep saying it's a Single Player game? It's not a single player game, it's a online looter shooter. Do not play in DX12, unless you're trying to have game crashes.
dmasteR is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off