Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: [Official] The Qnix/X-Star 1440p Monitor Club Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
04-08-2020 04:56 PM
FurtadoZ9
Quote: Originally Posted by scott2003 View Post
Hi Guys. Any idea how to use a HDMI connection with this monitor? I tried using this:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1

but it isnt working. Perhaps DVI-D and DVI differences?


I have teh X-star and all it has is a DVI port/Power/Headphone Jack.
Check out this calculator :

https://k.kramerav.com/support/bwcalculator.asp

The QNIX at 96hz needs 10.6 Gbps bandwidth.

HDMI 1.4 has a maximum throughput of 10.2 Gbps, whereas HDMI 2.0 has 18 Gbps.

So as long as you are using equipment / a conversion cable that supports those numbers, you should be fine.
04-08-2020 12:34 PM
scott2003
HDMI

Hi Guys. Any idea how to use a HDMI connection with this monitor? I tried using this:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1

but it isnt working. Perhaps DVI-D and DVI differences?

I have teh X-star and all it has is a DVI port/Power/Headphone Jack.
04-07-2020 11:03 PM
Soupie Is it worth buying this monitor still for $130?

It's the single DVI version.

Thank you.

I have a RX 580 8gb. Mainly play league and watch movies.
03-26-2020 03:58 PM
BulletSponge
Quote: Originally Posted by Cindiquil View Post
Not sure how often people check this thread nowadays, but I just switched from an AMD graphics card to a Nvidia one, so I've had to (try to) overclock my monitor again. I have the X-star. The issue is that when I go to install the drivers through the device manager, it tells me that Windows could not install the drivers because "The parameter is incorrect"

I've tried to search for a solution, but I haven't been able to find much that really seems to apply to my situation. I have no idea what to do at this point to make it work.
The drivers are unsigned therefore you need to look in these links to find a method. It's not too awfully hard, but it's been a good 4 years since I did it and I don't recall the exact process
03-26-2020 03:26 PM
mabbsyy Hi all, i know this is a long shot, i've had my trusty X-Star monitor since late 2013 and it has now just given up,
i've had a few issues with the PCB in the past but was always able to get it fixed, however now it looks like its beyond my repair.
One of the pins from the power connector on the pcb has fried the board and it no longer wants to work,
I'm trying to find anyone with a broken panel that would sell me their "DPL-2560LS.REV.01" PCB.

i've looked through this thread a lot and seen people have the same issue trying to get a hold of this PCB,
and like others i have contacted Korean ebay shops that do refurbs in hopes that they have one but alas no luck yet!

I have purchased a new monitor but i have grown attached to this one. Its really done me well and i dont want to see it go just yet.
03-08-2020 12:15 AM
Some Tech Nub
Quote: Originally Posted by Cindiquil View Post
Not sure how often people check this thread nowadays, but I just switched from an AMD graphics card to a Nvidia one, so I've had to (try to) overclock my monitor again. I have the X-star. The issue is that when I go to install the drivers through the device manager, it tells me that Windows could not install the drivers because "The parameter is incorrect"

I've tried to search for a solution, but I haven't been able to find much that really seems to apply to my situation. I have no idea what to do at this point to make it work.
You don't need monitor drivers for nvidia cards iirc You should be able to set a refresh rate in the NVCP and be good to go.
03-03-2020 05:12 PM
Cindiquil Not sure how often people check this thread nowadays, but I just switched from an AMD graphics card to a Nvidia one, so I've had to (try to) overclock my monitor again. I have the X-star. The issue is that when I go to install the drivers through the device manager, it tells me that Windows could not install the drivers because "The parameter is incorrect"

I've tried to search for a solution, but I haven't been able to find much that really seems to apply to my situation. I have no idea what to do at this point to make it work.
12-15-2019 02:06 PM
Sanis
Quote: Originally Posted by TomcatV View Post
David and I solved your problem years ago with Maxwell, can't remember exactly how, I haven't posted in years but the answer is somewhere in here ... https://www.overclock.net/forum/44-m...uide-club.html
If I get the time to refresh my memory, I will look into it, but it may be a problem with Pascal and newer drivers. In any event high mem clocks aren't a problem Unless they're generating loads of heat
Thanks for the reply Tomcat! I will look into this more. So running my mem at this speed won't have any noticeable long lasting damage except heat output from the GPU?

Also do you happen to know why when using the tightened timing for 120Hz I get a purple rectangular haze block on the left side of my screen? It begins from the left edge goes inward about 3 inches and from top to bottom separated from the edges of the screen by 2 inches.
12-15-2019 08:31 AM
TomcatV
Haven't posted in YEARS :O

Quote: Originally Posted by Sanis View Post
Hello,

So first time overclocking my X-star monitor and I'm finding the default options for 96hz, 110hz and tightend timing for 120hz that lawson67 uses, brings my memory clock on my GTX 1080 to 5054MHz. The only time it is able to go down is through reverting back to 60Hz refresh.

Is there something I'm doing wrong? I followed the guide to the best of my knowledge and I understand that using Lawson67's timing won't allow a memory downclock but 5054MHz is kind of worrying. Included is a picture of the timing and the default settings I'm using.

Thanks for the help.
David and I solved your problem years ago with Maxwell, can't remember exactly how, I haven't posted in years but the answer is somewhere in here ... https://www.overclock.net/forum/44-m...uide-club.html
If I get the time to refresh my memory, I will look into it, but it may be a problem with Pascal and newer drivers. In any event high mem clocks aren't a problem Unless they're generating loads of heat
12-15-2019 02:36 AM
Sanis Hello,

So first time overclocking my X-star monitor and I'm finding the default options for 96hz, 110hz and tightend timing for 120hz that lawson67 uses, brings my memory clock on my GTX 1080 to 5054MHz. The only time it is able to go down is through reverting back to 60Hz refresh.

Is there something I'm doing wrong? I followed the guide to the best of my knowledge and I understand that using Lawson67's timing won't allow a memory downclock but 5054MHz is kind of worrying. Included is a picture of the timing and the default settings I'm using.

Thanks for the help.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off