Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: [Official] NVIDIA GTX 780 Owner's Club Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-24-2019 07:28 PM
reliantkcar got a $5 broken 780 Pny blower and heatgunned it lasted a few months. Planning on zip tie AIO after reheat. Will 1.3v bios let 1300mhz happen for a few benches before it goes to sleep forever?
08-03-2019 10:16 AM
Blackops_2 Funny i finally got Green envy set and running as originally intended. A day before i'm about to switch to Vega 56 i decided to flash Skyn3t's' bios again. As my OC on the stock bios with boost had been crashing on my brother. Pumped 1.215vcore, 150% powertarget and managed the highest stable OC to date. 1254/3150 outright. Passed multiple loops of firestrike stress test topping at 47C. Probably a little memory starved but that has been the weak link in my experience with this card. Face palming for having not retried OCing since moving the system to a different PSU and loop on a single card.
10-20-2018 01:37 PM
bbowseroctacore @kithylin - no crashes or bsods - on start-up for first couple of minutes i had severe mouse lag, black screens, signal droupout, serious artifacting and screen fragmentation along with loud audio beeps when touching mouse or keyboard - then back to normal after a couple of minutes. have experienced plenty of bad drivers b4 but nothing this severe - reminded me of the signs a bad gpu display just b4 it pulls the pin
10-20-2018 01:18 PM
kithylin
Quote: Originally Posted by bbowseroctacore View Post
nv latest driver 416.34 gave my 780 sli some awfull issues - back to 411.7 we go....anyone else have issues?
People in the ARK: Survival Evolved community are reporting wide-spread BSOD's / Blue Screen crashes in ARK with 416.34, even on pascal / 1080 Ti cards, and not just limited to the new RTX cards. I'm on 411.7 with my 1080 Ti and have had no issues with ARK and my one friend I play with daily that has a new RTX 2080 Ti and uses 416.34 is getting random ark crashes and BSOD's too.

So apparently it's a bad driver for everyone stability wise. It effects newer cards too.

What are your problems you're experiencing with 416.34? Crashes? Blue screens?
10-20-2018 06:10 AM
bbowseroctacore nv latest driver 416.34 gave my 780 sli some awfull issues - back to 411.7 we go....anyone else have issues?
09-27-2018 11:01 PM
alancsalt So not KingPin...
09-27-2018 04:24 PM
looniam i'll just leave this here, if you have any EVGA 780 card:

https://www.evga.com/articles/01266/...eward-GTX-780/
Quote:
Win a chance to exchange your EVGA Geforce GTX 780 ACX graphics card with a new EVGA GeForce GTX 1080 iCX Technology graphics card. On this edition of EVGA's Rewind Reward, we take a look back at EVGA Active Cooling Xtreme cooling solution for the EVGA 700 series.

GL!
09-21-2018 04:17 AM
kithylin
Quote: Originally Posted by Currency Lad View Post
Well, I'm glad to hear there's nothing wrong with the card physically. Still, better airflow never hurts.

Yeah, I think your chances of finding a waterblock for the Classy today are pretty slim. Maybe post a request in the wanted section of OCN and other forums.

I do vaguely recall Classy owners posting that they had to run the voltage tool to get the voltages to hold. But you'd need the patience to search through this thread to find those posts.

There is a dedicated thread for the Classy (and Kingpin) here on OCN which you probably already know about:

https://www.overclock.net/forum/69-n...er-s-club.html

They appear to have moved on to the newer generations of cards, but maybe one of the older members can help you.

Good luck!
I did not know about that! I thought I'd have to post here. Thank you very much. I'll go check it out in the morning after sleeps.
09-21-2018 04:15 AM
Currency Lad
Quote: Originally Posted by kithylin View Post
Well I have a water loop in the system that could handle that card and I have a credit card. I would -LOVE- to get a block for that card but can't find one anywhere today. And yeah I know about the vrm heating. I forgot to mention that I do have the EVGA Classified Voltage tool stand-alone utility and I can manually set it to 1.287v again, click apply and it will run 1.287v just fine and even run the higher ram clock I had before perfectly fine, stable, no crashing and just hunky dory all day. So there's nothing wrong with the card physically, I even gamed on it in ark evolved with the card @ 100% load for about 8 hours straight last week @ 1.287v and ram back up (via afterburner) at 7804 Mhz again. It didn't give any issues at all. It just.. won't apply via bios and I don't understand it. I must be doing something wrong.
Well, I'm glad to hear there's nothing wrong with the card physically. Still, better airflow never hurts.

Yeah, I think your chances of finding a waterblock for the Classy today are pretty slim. Maybe post a request in the wanted section of OCN and other forums.

I do vaguely recall Classy owners posting that they had to run the voltage tool to get the voltages to hold. But you'd need the patience to search through this thread to find those posts.

There is a dedicated thread for the Classy (and Kingpin) here on OCN which you probably already know about:

https://www.overclock.net/forum/69-nvidia/1411500-official-evga-classified-k-ngp-n-owner-s-club.html

They appear to have moved on to the newer generations of cards, but maybe one of the older members can help you.

Good luck!
09-21-2018 12:52 AM
kithylin
Quote: Originally Posted by Currency Lad View Post
Fair enough. That's certainly a nice card you have. Not sure if skyn3t ever made a BIOS specifically for the Classy (he did for the Galaxy HOF) but in any case, given your possible degradation issues, it probably wouldn't be wise anyway.

Sorry to hear about your possible degradation. Not knowledgeable enough to be able to pinpoint the cause for sure. I do know that on air the VRMs will run 20-30 degrees Celsius hotter than your core even under the best of circumstances. If you're running it in a small case starved of airflow and hitting 84 degrees Celsius on the core during benchmarks, then the VRMs may have been getting stressed.

It probably wouldn't hurt to put it in a case with better airflow for the long-term health of the card.

Still, 7220MHz is still a pretty nice overclock for the memory. Not sure that any higher would be that much noticeable in games.

Were you able to hit higher than 1267MHz on the core when you had the voltage at 1.287V? Remember, my cards were on water with the VRMs additionally cooled by the block and also the water was chilled, which is the only reason I was able to hit 1350MHz.
Well I have a water loop in the system that could handle that card and I have a credit card. I would -LOVE- to get a block for that card but can't find one anywhere today. And yeah I know about the vrm heating. I forgot to mention that I do have the EVGA Classified Voltage tool stand-alone utility and I can manually set it to 1.287v again, click apply and it will run 1.287v just fine and even run the higher ram clock I had before perfectly fine, stable, no crashing and just hunky dory all day. So there's nothing wrong with the card physically, I even gamed on it in ark evolved with the card @ 100% load for about 8 hours straight last week @ 1.287v and ram back up (via afterburner) at 7804 Mhz again. It didn't give any issues at all. It just.. won't apply via bios and I don't understand it. I must be doing something wrong.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off