Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: *Official* Intel DDR4 24/7 Memory Stability Thread Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-21-2020 07:22 AM
truehighroller1
Quote: Originally Posted by ashr View Post
I'll try reinstall 1909 over the weekend and see if it helps. If not I'm going back to 1809. Anyone else on 1909 and an Intel CPU noticed this too?
Everything seems good here honestly.

2018

vs now
02-21-2020 07:12 AM
ashr
Quote: Originally Posted by munternet View Post
Unless you've got something running in the background it does look like you'e taken a hit.
I "upgraded" to the newer patched version of W10 1909 and took a major performance hit so changed back to 1809
I also found that nvidia driver 417.35 and earlier give a much better frame-rate than any later nvidia driver in BFV.
The downside is multitasking suffers a little. Only noticeable if I'm mining with my GPU. It doesn't leave much in the way of resources for other apps. Chrome stutters badly. I changed drivers back and forth to confirm.
Old driver better for gaming
New driver better for multitasking
I'll try reinstall 1909 over the weekend and see if it helps. If not I'm going back to 1809. Anyone else on 1909 and an Intel CPU noticed this too?
02-21-2020 12:06 AM
munternet
Quote: Originally Posted by fleps View Post
Tried with 1.25 1.3 and even 1.35, same results, won't post.

I've also discovered one of the sticks is failing memtest even on stock, but even with only 2x8GB, same results.

I think I'll just accept 4000mhz and try to optimize it.
Is it the same stick failing?
Lifetime warranty
https://www.adata.com/upload/downloa...e_20180426.pdf
02-20-2020 11:52 PM
Antsu Has anyone tested the temperatures of sticks without heatspreaders on 2 DIMM boards? Mine get a little hot even with decent airflow when pushed hard and my gut feeling tells me removing the heatsinks would help clear some space and thus improve airflow and temps. It's just such a pain to remove them I kind of want someone to tell me it doesn't help, lol.
02-20-2020 11:12 PM
fleps
Quote: Originally Posted by Jpmboy View Post

what vsa and vccio voltage ?
Tried with 1.25 1.3 and even 1.35, same results, won't post.

I've also discovered one of the sticks is failing memtest even on stock, but even with only 2x8GB, same results.

I think I'll just accept 4000mhz and try to optimize it.
02-20-2020 09:10 PM
munternet
Quote: Originally Posted by ashr View Post
Is there any reason why I've lost performance over time? Is it due to security patches (9900k)? I've tried all stock/auto settings and I'm getting the same lower performance.
The top result is from 04/2019 and the bottom one is today.
Unless you've got something running in the background it does look like you'e taken a hit.
I "upgraded" to the newer patched version of W10 1909 and took a major performance hit so changed back to 1809
I also found that nvidia driver 417.35 and earlier give a much better frame-rate than any later nvidia driver in BFV.
The downside is multitasking suffers a little. Only noticeable if I'm mining with my GPU. It doesn't leave much in the way of resources for other apps. Chrome stutters badly. I changed drivers back and forth to confirm.
Old driver better for gaming
New driver better for multitasking
02-20-2020 07:23 PM
ashr Is there any reason why I've lost performance over time? Is it due to security patches (9900k)? I've tried all stock/auto settings and I'm getting the same lower performance.
The top result is from 04/2019 and the bottom one is today.
02-20-2020 05:22 PM
Antsu
Quote: Originally Posted by bp7178 View Post
Very nice. I'm looking for a new motherboard and am trying to decide between the Gene and Dark. I see some really impressive memory OC being done with the Gene.
I have no idea how they compare, but in case you want to go Dark don't be afraid. It is no slouch.
02-20-2020 04:31 PM
Jpmboy Here's some z370 ram settings with 3200c14, 3500c15 and 4800c18 sticks (all 2x8GB on the APEX X)
02-20-2020 04:24 PM
Jpmboy
Quote: Originally Posted by fleps View Post
Ty, was just checking that post.



The CPU on the review I mentioned is also a 8700K, but they are on a Z390 Maximus XI Gene board while I'm on a z370. I'm on 4.8Ghz all cores and 4.6 cache.

I've tried ridiculous timings like 20-20-20-47, didn't post even on 4133Mhz

I might try to remove any CPU frequency OC just to see if I can post above 4000mhz, or I'll need to optimize my 4000mhz as best as possible.

Ty
what vsa and vccio voltage ?
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off