Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: How To: Unbrick Your Bricked Graphics Card/Fix a Failed BIOS Flash Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-07-2019 03:02 PM
Screwball I am getting Adapter not found Error: 0FL01
Any help?
05-14-2019 12:55 PM
Saokkei Hello I've a problem, I tried to OC my 980ti with asus gpu tweak 2 and it brokes my GPU, it isnt detected anymore (even if the fans are still working as 100% speed) so I cant use nvflash or anything.


Is there any fix ?


Thanks you guys !
05-06-2019 03:36 PM
frer8833 I have palit (dual fan) gtx 1060 6gb and i flashed it with a bios for Palit (jetstream) gtx 1060 6b, and the display started acting up, flickering and stuff and then i restarted the PC and now the card doesn't post (i write this using iGPU). I reflashed back to correct bios that i found on techpowerup.com but still not problem solved.

Edit: ok, the problem was old bios from 2016 (not compatible with new nvidia drivers and windows 10), i reflashed a new bios from 2018 (unverified from techpowerup) and now gpu works again.
08-03-2018 05:37 AM
amd1361 Hi
Please help me which pin is which (which pins must be connected)
My gpu is biostar rx560 4gb
here is the pics:



http://uupload.ir/files/e9zp_img_20180803_111331.jpg

http://uupload.ir/files/uz62_img_20180803_111321.jpg
06-17-2018 11:15 AM
fearmania Which pins to combine for the GTX series. would it be enough to push the computer boot up with tweezers?
03-05-2018 12:53 PM
ricardogp17
HEEELLLLPPPP!!!

Quote: Originally Posted by ploy View Post
<div class="quote-container" data-huddler-embed="/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/240#post_26173301" data-huddler-embed-placeholder="false"><span>Quote:</span>
<div class="quote-block">Originally Posted by <strong>Screemi</strong> <a href="/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash/240#post_26173301"><img alt="View Post" class="inlineimg" src="/img/forum/go_quote.gif"></a><br><br>
Hi<br><br>
i already posted in the polaris bios mod thread but found this one while googling. maybe it's the better place to discuss my problem<br><br>
no i found the following quote in the comments of the 8-1 pin method:<br>
that seems to be the case for my card. does anybody have an idea how to fix it apart of the pin shortening?<br><br>
if not i have to go the pin route. does anybody have an idea where the bioschip of the strix 480 is located? after some googling i found a picture of the back of the pcb but the resolution is not that high. i marked the ic i suspect to be the bios.<br><br><a class="H-lightbox-open" href="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062255/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3062255" data-type="61" src="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062255/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 197px"></a><br><br>
€dit:<br><br>
I tried atiflash 4.17 from 2013 but i get a "adapter not found". any other dos versions i can try?<br><br><br>
€dit: i used every force string available with atiflash and what can i tell you: The freaking Card is up and running again!!!! should have tried that earlier. already got my solder iron ready <img alt="biggrin.gif" class="bbcode_smiley" src="http://files.overclock.net/images/smilies/biggrin.gif"><br><br><a class="H-lightbox-open" href="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062329/"><img alt="" class="lightbox-enabled" data-id="3062329" data-type="61" src="https://www.overclock.net/content/type/61/id/3062329/width/350/height/700/flags/LL" style="; width: 350px; height: 177px"></a></div>
</div>
Was that the correct chip? Which is pin 1 and pin 8?
Hey Brooooo Please tell Me How you did it, MY RX 580 IS DEAD, THE TEXT "adapter not found" and cant flash it with ATIFLASH (Windows y CMD),
I'm really desperate.

How did you do it to revive the card?

Should we execute the FORCE (-f) commands all together? or first one and then another?

Please HELP MEEE!!!!
02-22-2018 09:10 PM
dxchen
Quote: Originally Posted by chris89 View Post
So what's the procedure? connect pin 1-8 & boot & it's okay to disconnect before windows loads? How long to leave jumpered?


I tried 1+8 pin method, window doesnt boot up.. after remove bricked gpu pcie, window can boot. Anyone know whats the problem.
I am sure i am connected the right 1+8 pin.
02-22-2018 09:07 PM
dxchen I tried 1+8 pin method, still, my screen didnt show up, not even mobo bios show up. After i unplug the gpu pcie, the windows boot up.
Anyone experience this?
02-06-2018 11:38 PM
rickyman0319 is there anyway to fix it if i forget to save my orginial bios for my video card?
01-23-2018 09:40 PM
chris89
Quote: Originally Posted by yyfong View Post
I use a tweezer to short the pins.
I use rubber band on the tweezer to fix the distance between the pin 1 and 8.
I have a pci-e riser, and I can do the repair more easier than the card sit on the motherboard.


So what's the procedure? connect pin 1-8 & boot & it's okay to disconnect before windows loads? How long to leave jumpered?
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off