Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: GTX 1070 tricks - May net more PPD Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-20-2017 01:37 PM
msgclb
Quote:
Originally Posted by hertz9753 View Post

I thought it was client-type fatfanny. nav you are a silly guy. smile.gif
Quote:
Originally Posted by T0MB0 View Post

Update on last post: Tried out the lastest driver 378.66. It was using my GPU boost, but was clocking 550k ppd redface.gif I left it running and went to work. Checked it just now after getting back, and it had went to 630k PPD, but GPU boost wasn't running anymore, so it downclocked it down to 1532 MHz (I believe.) Anyways, I opened up the viewer again, and it jumped up to 650k. I'll test this one out a little bit more before I try a different driver.

I think @msgclb is also trying that driver out.

 

Not yet!

02-20-2017 12:49 PM
navjack27 I thought compute only brings GPU to p2 power state when boost is enabled in BIOS

If you wanna be pedantic. DWM uses GPU. So run a black desktop with minimal things in your sys tray and taskbar and no desktop icons... But just irfanview open with a gif looping so you can see from afar if you froze up
02-20-2017 12:23 PM
hertz9753 I thought it was client-type fatfanny. nav you are a silly guy. smile.gif
Quote:
Originally Posted by T0MB0 View Post

Update on last post: Tried out the lastest driver 378.66. It was using my GPU boost, but was clocking 550k ppd redface.gif I left it running and went to work. Checked it just now after getting back, and it had went to 630k PPD, but GPU boost wasn't running anymore, so it downclocked it down to 1532 MHz (I believe.) Anyways, I opened up the viewer again, and it jumped up to 650k. I'll test this one out a little bit more before I try a different driver.

I think @msgclb is also trying that driver out.
02-20-2017 07:15 AM
navjack27 get on my level and client-type bigbeta... cuz as you know, bigbeta girls make the world go round
02-20-2017 06:52 AM
T0MB0 Update on last post: Tried out the lastest driver 378.66. It was using my GPU boost, but was clocking 550k ppd redface.gif I left it running and went to work. Checked it just now after getting back, and it had went to 630k PPD, but GPU boost wasn't running anymore, so it downclocked it down to 1532 MHz (I believe.) Anyways, I opened up the viewer again, and it jumped up to 650k. I'll test this one out a little bit more before I try a different driver.
02-19-2017 08:22 AM
T0MB0
Quote:
Originally Posted by hertz9753 View Post

Using the viewer takes GPU power. Your problem is probably your driver or you could have your Folding client set to low or are pausing to game. I watch YouTube and post here with my daily rig and it drops my PPD.

I don't have a baseline to compare it to, I have tried different drivers though. I'm probably going to test out the latest driver and i'll see how that goes. I've tried 372.70, 373.06, 376.48. I really need to keep notes on each one though redface.gif Considering I can't tell you the exact results of each, just that I never solved the gpu boost problem, I suppose I should at least see how each affects PPD. rolleyes.gif
02-19-2017 12:53 AM
hertz9753 The beta WU's are untested and supposed to used by the Stanford Beta Testing Team and they give feedback. If you are not a member and ask a question over there your post will be deleted. After a beta WU gets a base point and QRB assigned it's moved to advanced and for the general public but you are still testing to see if they need to adjust points or the change WU. Even if you don't use a flag like me you will still get duds or heaters that your card can't complete.
Quote:
Originally Posted by T0MB0 View Post

I believe i'm having issues with drivers. I'm using Windows 10, and have my MSI GTX 1070 Gaming X OC'd to 2025 Mhz Core Clock and Memory Clock to 4399 MHz. My current PPD always fluctuates, and I did have that same usage problem you have. My fix was opening up the folding viewer, and that will make it use your gpu boost. I'm assuming that drivers are still a little weird on that one. Currently i'm only getting 578k estimated PPD reported on the client. I have seen my PPD go up to 680k, that was with a different driver (I think I need to find it x.x) O.C'd to 1932 Mhz I believe, and without using the flags. I suppose I just need to do a lot more testing. Anyways, I was curious what drivers you've tested and have had luck on.

Using the viewer takes GPU power. Your problem is probably your driver or you could have your Folding client set to low or are pausing to game. I watch YouTube and post here with my daily rig and it drops my PPD.
02-18-2017 09:07 PM
BeerCan I think client-type advanced is better than beta. From what I understand they are post beta but pre-release. With beta you have the situation where wu's might fail or return 0 points.
02-18-2017 07:05 PM
T0MB0 I believe i'm having issues with drivers. I'm using Windows 10, and have my MSI GTX 1070 Gaming X OC'd to 2025 Mhz Core Clock and Memory Clock to 4399 MHz. My current PPD always fluctuates, and I did have that same usage problem you have. My fix was opening up the folding viewer, and that will make it use your gpu boost. I'm assuming that drivers are still a little weird on that one. Currently i'm only getting 578k estimated PPD reported on the client. I have seen my PPD go up to 680k, that was with a different driver (I think I need to find it x.x) O.C'd to 1932 Mhz I believe, and without using the flags. I suppose I just need to do a lot more testing. Anyways, I was curious what drivers you've tested and have had luck on.
02-14-2017 02:40 PM
Ryahn
Quote:
Originally Posted by KoolDrew View Post

What these flags do is probably common knowledge for most around here, but if you don't know (as I didn't) this link explains them along with others - https://folding.stanford.edu/home/guide/configuration-guide/

I do notice it lists the beta flag being "client-type advanced" rather than beta as listed in the OP though.

After reading over it. I think you might be right. The client-type may need to be advanced and not beta
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off