Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: ROG Crosshair VI overclocking thread Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
07-18-2019 04:10 AM
MegamanAT
Quote: Originally Posted by rob87 View Post
Hey guys,

I just received a replacement for the C6H however I have plugged in just the 24 motherboard power to the motherboard with all RGB lights trying to flash the BIOS via the flashback button however the button does not light blue as previously? Is this a dud motherboard???
you have to press it for some seconds. 2-3s. I faced the same problem.
07-18-2019 03:39 AM
dev1ance
Quote: Originally Posted by rob87 View Post
Hey guys,

I just received a replacement for the C6H however I have plugged in just the 24 motherboard power to the motherboard with all RGB lights trying to flash the BIOS via the flashback button however the button does not light blue as previously? Is this a dud motherboard???
Can you place both C6H.cap and C6HWIFI.cap and try?
07-18-2019 03:22 AM
rob87 Hey guys,

I just received a replacement for the C6H however I have plugged in just the 24 motherboard power to the motherboard with all RGB lights trying to flash the BIOS via the flashback button however the button does not light blue as previously? Is this a dud motherboard???
07-18-2019 01:35 AM
MCCOPRA Thanks for everything was a good run with elmor but now asus is not holding their name.

just ordered AMD Ryzen 7 3700X and MSI X570 GAMING PRO CARBON hopefully will not be disappointed with msi as much as asus

been using asus-msi all the way to crosshair vi hero but will never be buying high end asus anymore will go with mid range msi and entry asus for my builds...
07-17-2019 09:40 PM
heavyarms1912
Quote: Originally Posted by Nagorak View Post
What is your cooling like on your memory. Is it getting any airflow, or do you, for example have an AIO and basically no airflow over the board at all? With my Micron E in another system, I discovered that I needed to have a fan blowing on it to keep it stable, because the case was set up in a way that the memory was getting literally zero airflow and the sticks were overheating (almost burning hot to the touch!) and erroring out.
Open air bench right now so I don't see that to be an issue at the moment. I got rid of 1 minute memory errors at 14-19-17-36-58 timings.
07-17-2019 09:15 PM
Nagorak
Quote: Originally Posted by heavyarms1912 View Post
Mine are the 16nm ones. I tried the same timings gives errors at 3600 Mhz.
What is your cooling like on your memory. Is it getting any airflow, or do you, for example have an AIO and basically no airflow over the board at all? With my Micron E in another system, I discovered that I needed to have a fan blowing on it to keep it stable, because the case was set up in a way that the memory was getting literally zero airflow and the sticks were overheating (almost burning hot to the touch!) and erroring out.
07-17-2019 08:50 PM
dlbsyst
Quote: Originally Posted by dev1ance View Post
I wonder how many actually stay loyal and do so. I'd have jumped ship if my board didn't work.
That's a good question. I thought about getting a Gigabyte board but not sure I can make it happen. I have never owned any boards but Asus.
07-17-2019 08:19 PM
dev1ance
Quote: Originally Posted by dlbsyst View Post
I agree 100% with that. I really think Asus is giving us a half ass BIOS in hopes that it will frustrate us into buying their shiny new Crosshair VIII Hero. I plan on getting one in the future but that's not why.
I wonder how many actually stay loyal and do so. I'd have jumped ship if my board didn't work.
07-17-2019 06:34 PM
theantipop91 Update from me. I have a R5 3600, Crosshair VI Hero, GTX 1080, 16GB (2x 8GB) HyperX Predator RGB 3200 Ram.

Was booting fine, had some minor issues, but was working. Just updated to 7201 BIOS without any dramas. Confirmed mouse working again.
I enabled PBO via BIOS, and enabled DOCP (XMP) profile for my ram @ 3200mhz, was able to edit the Q Fan controls too. Did all of that, reset, and into windows. All seems okay. Will edit if I run into any issues.
07-17-2019 06:20 PM
rob87 I received a response from the Asus ROG team on Facebook funnily enough

Please kindly try:

1. Turn off AC power
2. Remove battery.
3. Clear BIOS settings with CLRTC button.
4. Put battery back.
5. Flahback BIOS again.
6. See if it boots.

We will need to find out if the system boots with default settings, involving no OC or DOCP (XMP).

regards,

ASUS ROG Marketing
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off