Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: ROG Crosshair VI overclocking thread Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-25-2019 01:18 PM
iNeri
Quote: Originally Posted by 3200MHz View Post
I have.
Did you try to go 3400+ straps?

How this mobo behave with 4 dimms?

Enviado desde mi ONEPLUS A6000 mediante Tapatalk
06-25-2019 12:56 PM
3200MHz
Quote: Originally Posted by iNeri View Post
Thats why. Ch6h its better over ram oc than CH6E.

No one has 4 dimms on CH6E?
I have.
06-25-2019 06:58 AM
CarnageHimura Hi guys, I'm having an issue that is driving me F crazy, at first I think it was some OC inestability or something like that and Ramad was kindly helping me (as always) with the OC, but now I'm sure that is not an OC problem.

On early BIOS versions I was having that reving to 100% or shuting to 0% problem with the fans related to AIDA64, so I had all my fans connected to my H100i v2, but that was very loud, so, some days ago, after a couple of BIOS revisions and some versions of AIDA64 without testing if the problem persists, I connected my fans back to the MoBo, and all is working perfect with the fans! (I'm installed AI Suite in order to control the fans) BUT, the problem is when I shut down the PC, windows closes normally, but the MoBo didn't shutdown, all the leds remain powered on and doing they breath efect, the Q-code remains on AA, the CPU fans keep spining... I need to push the power button for some seconds in order to power of that thing...

The BIOS is on factory defaults, I only modified the power over PCIe to power on remotely, when I hit the clear CMOS and test the power off, it works fine, maybe another 2 or 3 times it shutdown normally, but after that it starts to do the same.

At this time I discard the AURA service (I change it to manual startup, so it never starts), the first days I keep the CPU fans on the H100i (I really don't want 0% fans surprises again) but now, all the fans are connected to MoBo and the Corsair software is unninstalled, do you thing is an AI Suite problem? I'm running out of ideas.

Thank you in advance.

EDIT: I was on BIOS 6401 when this start, and update to 7003.
06-25-2019 06:25 AM
crakej
Quote: Originally Posted by Cellar Dweller View Post
I've only ever been able to get my RAM to 3200 or close at 3199 and that was with BIOS 1201 way back in the beginning and have never been able to get that again. I've even tried going back but it won't work anymore.

Anything even close causes nothing but BSOD and other crashes of my system. Also causes over heat messages during boot. I have C6H with latest BIOS with 1800x running at 3.6 all cores and 4 x G Skill F4-3200C15-16GTZ. I've been having to run it at 2133 ever since if I want stability.

Timings are 15, 15, 15, 36, 51, 374 2T
I would use T1 with GearDown=Enabled - you should be able to run these at 3200MTs CL14 with GearDown
06-24-2019 11:33 PM
Nijo
Quote: Originally Posted by iNeri View Post
This is my max on RAM (3350 mhz): 1.39vdimm

Nice. Buit yours is a 1 dimm per channel config. A 2 dimm per channel config was asked afaik.
06-24-2019 07:24 PM
iNeri
Quote: Originally Posted by Cellar Dweller View Post
I've only ever been able to get my RAM to 3200 or close at 3199 and that was with BIOS 1201 way back in the beginning and have never been able to get that again. I've even tried going back but it won't work anymore.

Anything even close causes nothing but BSOD and other crashes of my system. Also causes over heat messages during boot. I have C6H with latest BIOS with 1800x running at 3.6 all cores and 4 x G Skill F4-3200C15-16GTZ. I've been having to run it at 2133 ever since if I want stability.

Timings are 15, 15, 15, 36, 51, 374 2T
Im lucky then? xD

BTW, on the CPU oc department this mobo its a monster!! vs Taichi i can only go to 102 bclk stock PBO, here 102.6 and Level 1 PBO all with LLC1 and uv -0.1.

In games this thing boost to +- 4250 mhz Cinebench r20 drops to 4150 mhz witch is pretty good:



06-24-2019 06:52 PM
Cellar Dweller I've only ever been able to get my RAM to 3200 or close at 3199 and that was with BIOS 1201 way back in the beginning and have never been able to get that again. I've even tried going back but it won't work anymore.

Anything even close causes nothing but BSOD and other crashes of my system. Also causes over heat messages during boot. I have C6H with latest BIOS with 1800x running at 3.6 all cores and 4 x G Skill F4-3200C15-16GTZ. I've been having to run it at 2133 ever since if I want stability.

Timings are 15, 15, 15, 36, 51, 374 2T
06-24-2019 03:41 PM
iNeri
Quote: Originally Posted by Nijo View Post
Here are my Settings with 4 Dimms Patriot Viper RGB Black 4133 CL19, but it´s a C6H. This should also work on C6E.
VRAM is 1.42 CPU is also testet with same settings @ 4.0 GHz 1.435 V VCore. But I keep my CPU @ stock for daily use because XFR is doing a good job for me.
This is my max on RAM (3350 mhz): 1.39vdimm

06-24-2019 02:40 PM
Nijo
Quote: Originally Posted by iNeri View Post
Thats why. Ch6h its better over ram oc than CH6E.

No one has 4 dimms on CH6E?

Enviado desde mi ONEPLUS A6000 mediante Tapatalk
Here are my Settings with 4 Dimms Patriot Viper RGB Black 4133 CL19, but it´s a C6H. This should also work on C6E.
VRAM is 1.42 CPU is also testet with same settings @ 4.0 GHz 1.435 V VCore. But I keep my CPU @ stock for daily use because XFR is doing a good job for me.
06-24-2019 01:26 PM
iNeri
Quote: Originally Posted by herericc View Post
I'm trying to get stable on the 3533 "Safe" timings, with my BCLK set to 100.2 since "AUTO" and "100.0" always give me 99.8. So technically 3540MT.



I'm on the CH6 Hero not the extreme. If I recall correctly Gear down mode is enabled.
Thats why. Ch6h its better over ram oc than CH6E.

No one has 4 dimms on CH6E?

Enviado desde mi ONEPLUS A6000 mediante Tapatalk
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off