Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: ROG Crosshair VI overclocking thread Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-18-2020 07:28 AM
Serchio
Quote: Originally Posted by Mech0z View Post
Tried all those things individually and none of them posts with 1.12VSOC



Not sure if the uploaded file is what you want?


Ah, so do not touch tRFC - I have not noticed that you do not have b-dies. My bad, sorry. And you need to keep GDM enabled for these modules as well.


Sent from my iPhone using Tapatalk
02-18-2020 05:29 AM
bloot
Quote: Originally Posted by bloot View Post
7704 bios is complete garbage for me... flashed back to 0001 beta.
Found out the problem :S

It seems it was a bug with the motherboard fan controller, tried the q-fan lowest rpm and it setted my 3-pin phanteks fan to 38%, it turns that was the cause for my bsods... setted it back to 60% (that's the lowest the board lets me set it manually) and the problems are gone, so far 7704 works just fine.

Just in case someone else experiences the same and has no clue, watch out you did not tried q-fan and it setted your non-pwm fan to a very low %
02-18-2020 03:59 AM
CodyPredy
Quote: Originally Posted by Mech0z View Post

Also I tried following buildzoids 230/230/230 on ABBA https://www.youtube.com/watch?v=ismHAZAHAUs but still cant get over 4200MHz on my 3600 and allcore boost is below 4000 when doing C20
He already mentioned in the video that you won't see much difference for 3600. He tested it for 3700x and higher I believe. Watch the entire video to double check....
02-17-2020 11:55 AM
Mech0z
Quote: Originally Posted by Serchio View Post
Could you post thaiphoon burner export of your memory kits (with timings switched to ns)?

You should definitely decrease tRFC value. Start with 480 then 358, 320 and maybe 280. tRC to 54 and maybe 52.

Edit. You can try to disable GDM as well.

Sent from my iPad using Tapatalk
Tried all those things individually and none of them posts with 1.12VSOC

Not sure if the uploaded file is what you want?
02-16-2020 05:38 AM
Serchio
ROG Crosshair VI overclocking thread

Quote: Originally Posted by Mech0z View Post
My 3800 mhz cl16 memory seems more stable now with soc 1.1 and sb 1.1 shouldt probably begin to look more at subtimings next



Anyone know what the "chip quality" 96% is worth?



Also I tried following buildzoids 230/230/230 on ABBA https://www.youtube.com/watch?v=ismHAZAHAUs but still cant get over 4200MHz on my 3600 and allcore boost is below 4000 when doing C20


Could you post thaiphoon burner export of your memory kits (with timings switched to ns)?

You should definitely decrease tRFC value. Start with 480 then 358, 320 and maybe 280. tRC to 54 and maybe 52.

Edit. You can try to disable GDM as well.

Sent from my iPad using Tapatalk
02-16-2020 02:05 AM
Mech0z My 3800 mhz cl16 memory seems more stable now with soc 1.1 and sb 1.1 shouldt probably begin to look more at subtimings next

Anyone know what the "chip quality" 96% is worth?

Also I tried following buildzoids 230/230/230 on ABBA
but still cant get over 4200MHz on my 3600 and allcore boost is below 4000 when doing C20
02-15-2020 07:01 PM
Dave001
Quote: Originally Posted by Dino-Rhino View Post
I'm not an expert, but that voltage is very very high, becaue we shouldn't exceed 1'32v for 24/7 use. I'm running my 2700X at 4125 MHz with 1'306v + LLC 4, 1'288v in max load, and that my 2700X is bad.


Sorry for my English.


Regards.
I'm running a negative offset voltage of 0.0375v and LLC is set to Auto.
02-15-2020 06:34 PM
AlienAlloy
Very brief system hangs

Not actually some hangs, it's more like milliseconds. I tend to notice when I play some music and it freezes for like half a second or even less and then resumes.
Sometimes they are frequent, sometimes totally not showing up for days.

It all happend when I switched for the now old 1700 to the 3800x.

It is clocked at 4.2ghz at 1.135 core
The ram are G-Skill Triden 3200, now working at 3800 using the Ryzen Memory Calculator on Safe mode.
System i stable, passes all tests, from AIDA to whatever you can throw at him without any issue, but sometime there are this weird "buzzzzz" freezes.
Running the last bios from Asus 7704.

Granted I didn't do a fresh windows instal, don't even know if that could be a cause.

Any possible idea on the cause of those pesky freezes?
02-15-2020 09:53 AM
Dino-Rhino
Quote: Originally Posted by Dave001 View Post
I've noticed idle temps have gone up with my 2700X lately, not sure if it's BIOS or Windows 10 related.

I'm running a 2700x @ 4.1GHZ all core, 1.365v
I'm not an expert, but that voltage is very very high, becaue we shouldn't exceed 1'32v for 24/7 use. I'm running my 2700X at 4125 MHz with 1'306v + LLC 4, 1'288v in max load, and that my 2700X is bad.


Sorry for my English.


Regards.
02-14-2020 08:49 PM
Dave001
Quote: Originally Posted by Wolfy PC View Post
Hello, is that normal that I have 40°C in Idle and 77°C in Cinebench with the watercooling? Full EKWB with 1x 360XE and 1x 240XE, D5 pump, all in push-pull NF-F12 Industrial

3800x @ 4.4ghz @ 1.312V bios 7704

When I had 32°C Idle and 55°C Full load with the 1700x @ 3.925Ghz @ 1.35V
I've noticed idle temps have gone up with my 2700X lately, not sure if it's BIOS or Windows 10 related.

I'm running a 2700x @ 4.1GHZ all core, 1.365v, under a custom loop. EK Velocity CPU Block, EK PE360 & AC NexXxos ST30 360 Radiators with Noctua NF-F12 PWM Fans (600rpm Idle - 1350rpm Max), EK D5 PWM Pump @ 50% (2675rpm) in a Fractal Design R6 case.
CPU and Block have both been lapped. Using Thermal Grizzly Kryonaut paste.

Ambient Temp - 25c.

CPU Idle
CPU Temp 40c - Coolant Temp 27c

CineBench R20 (20mins)
CPU Temp 69.5c - Coolant Temp 29c

Prime 95 Small FFT's (20mins)
CPU Temp 71c - Coolant Temp 30c
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off