Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: 8700K on Asrock Extreme4 Board Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-09-2018 02:24 PM
AlphaC increase current limit?
08-09-2018 01:36 PM
wingman99 Post some some screenshots of running Prime95 and use XTU to monitor for throttling.
08-09-2018 01:10 PM
crazyfrog1 Well make sure you're on the latest bios and turbo is enabled but it sounds like you need to enable an all core turbo
08-04-2018 03:54 PM
-Zinc-
8700K on Asrock Extreme4 Board

I just upgraded my system after about 5 years and got the 8700K and put it in the Asrock Extreme4 mother board. I'm noticing that while doing any kind of stress testing using the various test suites - Aida64, Prime95 and so on - that when under any kind of load, the CPU seems to sit at 4300GHz (x43) and doesn't want to go higher. I have it set to Turbo boost 5.0GHz and set it to all cores. But for some reason I will only see it go to 5.0GHz when it just started to do something for a second or so and then it goes steady at 4.3GHz.

Is there something I'm doing wrong? Are there settings I'm not taking into consideration? I'm giving it all the power it needs as far as I can tell.

Any help would be appreciated.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off