Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: [AMD] Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1 Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
01-25-2019 12:38 PM
circeseye
Quote: Originally Posted by Omega X View Post
yea i messaged enterprise about it not being a repost.
01-25-2019 12:23 PM
Omega X https://www.overclock.net/forum/226-...-19-1-2-a.html


Was stupidly reported as a repost.
01-25-2019 08:50 AM
Laysson Don't install 19.1.2 if you plan to play Anthem, it gives a white screen.
01-24-2019 12:42 PM
circeseye ugh these drivers.....Sapphire Radeon NITRO+ RX 590 .cant keep 0 fan off. it keeps turning itself back on and then doesnt ramp up the fans. so the card overheats and comp shuts down. also it keeps turning back on that damn radeon chill. i go to disable it and causes all my screen settings to reset
01-24-2019 10:30 AM
VicsPC
Quote: Originally Posted by miklkit View Post
Maybe I should mess with wattman, but once burned twice shy. I updated Trixx from 605 to 606 and now the fan works.
Yup just use whatever works, I'm on water with my fans on a fan controller so the fans not working isn't an issue for me. But wattman seems to have no issue keeping my memory OC so not an issue. Only problem i have is sometimes it seems to bug after a windows crash or reset or whatever and when going into custom my memory clock starts at 800 instead of 945 and becomes unstable. Resetting Adrenaline to factory settings reset wattman and seems to fix the issue.
01-24-2019 08:11 AM
dj_tokyu Well, I have the wattman crashing issue on my notebook. It will stay on for maybe 4 minutes until it bluescreens and then restarts. Upon restart I get the "wattman has reset blah blah blah" message. Funny thing is that I don't even have an option for wattman given that it's a mid / low range notebook.

Anyways, going back to my previous driver install fixes everything. Hopefully it will be resolved in the next release.
01-24-2019 07:09 AM
miklkit Maybe I should mess with wattman, but once burned twice shy. I updated Trixx from 605 to 606 and now the fan works.
01-24-2019 05:41 AM
VicsPC
Quote: Originally Posted by miklkit View Post
Wattman did not work for me in the past. What I input was irrelevant as it did what it wanted to do. Overdriventool was the same way. Every time I hit "apply" it reverted to default.



Afterburner and Trixx still work and that means a lot more to me than apps that do not work.



That said, today I enabled wattman and tried the fan controller and wonder of wonders, so far it is working!!!! Haven't dared to try anything else yet.
I use wattman to OC my memory and haven't had any issues, it sticks even after a restart and shutdown. You can even save your profile if needed. I do think Windows is messing with AMD drivers as of late and trying to install other things, for good measure i did install my chipset drivers to see if it solves some issues.
01-23-2019 05:33 PM
miklkit Wattman did not work for me in the past. What I input was irrelevant as it did what it wanted to do. Overdriventool was the same way. Every time I hit "apply" it reverted to default.



Afterburner and Trixx still work and that means a lot more to me than apps that do not work.



That said, today I enabled wattman and tried the fan controller and wonder of wonders, so far it is working!!!! Haven't dared to try anything else yet.
01-23-2019 12:27 PM
ku4eto
Quote: Originally Posted by miklkit View Post
I reinstalled these drivers last night and found that they cure problems I had in certain games, but the fans will not run up to a useful speed, so the gpu runs hot. It's a Sapphire gpu so I use Trixx and the fan profile there no longer works. Is there any way to get the fans to run?
Quote: Originally Posted by Shadowarez View Post
Exact same issues with my R9 Fury once drivers installed trixx no longer does anything

Sent from my SM-G965W using Tapatalk


Well, obviously, update the Trixx. This happens everytime, because its 3rd party tool. I dont see the issue with this.
I also have an Sapphire Nitro 480, and frankly, the Trixx software is... crap. The Wattman is far better.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off