Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: pc wont boot up Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-23-2019 06:35 AM
rdr09 Maybe needs a new battery. Motherboard is relatively new, but, you'll never know.
02-22-2019 08:19 PM
wingman99 Possibly faulty motherboard.
02-22-2019 07:58 PM
BlueQuazar What hard drive are you using?
SSD's
01-22-2019 03:50 AM
ThrashZone Hi,
No way to test without different ram to try unfortunately
Run with one stick for a couple days and see if it happens.
01-22-2019 01:39 AM
BroadPwns Faulty controllers in the motherboard, they don't work properly on cold boot.
01-22-2019 01:33 AM
patriotaki bump
01-21-2019 11:03 AM
patriotaki
pc wont boot up

hey all,

recently my pc is acting strangely.  A few days ago my pc did not want to boot up (no signal in display monitor), I removed the motherboard battery, removed RAM sticks and still no post in order to make it boot again i had to take the screwdriver touch the jumper and remove the 1 ram stick out, after a successful boot i shut it down put the second RAM stick back in and boot it up again and it was all good until today the same thing happend again and it got fixed with the same procedure.



what could it be? faulty ram sticks? i have this pc for a long time and never had such issues i really dont know why it acts like that now



specs: i5 6600k z271 gigabyte motherboard, ripjaws v 2400mhz rams 16gb



extra info:

when i try to boot it up everything lights up except the mouse and keyboard (sometimes) then it shuts down for 2-3 seconds and al lights light up again and i get no signal in screen

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off