Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: [Official] Asus Rampage IV Black Edition Owners Club! Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-15-2019 02:09 AM
nofearek9 whats the purpose of the second cpu back plate ,they have include in the box ?
06-08-2019 11:42 AM
nofearek9 thanks,i will overclock ,but with single vga so wanted to be sure if it will be needed for OC.thanks again.
btw this motherboard is HEAVY !!! and that box is LARGE!!!
06-08-2019 11:40 AM
Calathea
Calathea

Quote: Originally Posted by nofearek9 View Post
whats the purpose for that power connector ?
This is extra 12V power to the pci-e slots for multi gpu setups. Not really needed.
Quote: Originally Posted by Laithan View Post
0801 is technically a BETA BIOS but IMO it is the best for this board and many of us have it flashed without issues. All my USB ports work just fine, both 2.0/3.0. Ensure they are configured/enabled in the BIOS. Did you load bios defaults after flashing the BIOS and then re-configure everything (recommended)? Check your monitor's USB upstream cable to make sure it is plugged in. Try both USB 2.0 and USB 3.0 ports as well as rear ports and front ports if you have them connected. Test the hub on another computer/laptop (this way you know for sure where the issue is located).

GL!
Yeah thanks Laithan, it was the stupid cable. Reconnected it and now it's fine Still rocking with 4960x @ 4 Ghz, 16 GB Dominator Platinum and Gigabyte 970 with your mod bios, same setup since 2014 but moved to a smaller (mATX!) case this year
06-08-2019 04:07 AM
nofearek9 whats the purpose for that power connector ?
06-05-2019 04:37 PM
Laithan
Quote: Originally Posted by Calathea View Post
Hi Guys, been an owner of Rampage IV black for a long time. Took the time to reinstall windows 10 with all the new drivers and also updated to the modded bios. Nice!

I ran into an unexpected problem though. With the new bios, my Dell U2412M's usb hub is no longer recognized in bios nor windows. Ideas?
0801 is technically a BETA BIOS but IMO it is the best for this board and many of us have it flashed without issues. All my USB ports work just fine, both 2.0/3.0. Ensure they are configured/enabled in the BIOS. Did you load bios defaults after flashing the BIOS and then re-configure everything (recommended)? Check your monitor's USB upstream cable to make sure it is plugged in. Try both USB 2.0 and USB 3.0 ports as well as rear ports and front ports if you have them connected. Test the hub on another computer/laptop (this way you know for sure where the issue is located).

GL!
06-05-2019 05:18 AM
Calathea Hi Guys, been an owner of Rampage IV black for a long time. Took the time to reinstall windows 10 with all the new drivers and also updated to the modded bios. Nice!

I ran into an unexpected problem though. With the new bios, my Dell U2412M's usb hub is no longer recognized in bios nor windows. Ideas?
05-31-2019 02:42 AM
nofearek9 *edit*
now read correct good new i will not need to buy second cpu just for bios update.
*edit2*
a link i found about 16gb ram on x79 : https://www.intelligentmemory.com/fi...bilitylist.pdf
05-31-2019 02:05 AM
MrTOOSHORT 1680 will boot with all R4BE bios’
05-31-2019 02:01 AM
nofearek9 another question with latest asus beta bios 0801 will the motherboard boot with 1680 ?(previous owner was using a 2670)
05-30-2019 02:45 PM
Laithan
Code:
RAMPAGE IV BLACK EDITION Beta BIOS 0801
Enables 128GB(8*16GB) support by IM ( Intelligent Memory ) memory modules
The board supported 64GB max until the latest BIOS was released in 2014, now supporting 128GB. The point being that 16GB modules are now supported.

Has anyone actually tested a 32GB module in this board? It's out of spec which I know doesn't necessarily mean it will not work but....
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off