Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: My experience with the Asus PRIME X370-Pro Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
02-21-2020 02:00 PM
malakudi I tested my Prime X370 Pro with four DIMMs of 8GB Crucial Ballistix 3200CL16 Micron-E die, for a total of 32GB. CPU is a Ryzen 2700X. Running only two DIMMs I could only safely run up to 3066. 3200 would seem stable but it would never complete 10 cycles of TM5. With four DIMMs though, I could run 3333 completing 10 cycles of TM5 and 3400 gave 1 error after 9 cycles, so need to experiment a bit more for 100% stable 3400. Is Prime X370 Pro T-Topology? That would explain this behaviour I experienced.

Running BIOS 5406 beta
02-18-2020 02:30 PM
Evanus
Quote: Originally Posted by jacqlittle View Post
Version 4207.

Greetings.
Got it, thanks for replying!
02-18-2020 02:57 AM
jacqlittle
Quote: Originally Posted by Evanus View Post
So I'm still on a Ryzen 1700 with this ram: https://www.gskill.com/product/165/1...35V16GB-(2x8GB)..

What would be the best bios version to update to?
Version 4207.

Greetings.
02-17-2020 04:40 AM
Evanus So I'm still on a Ryzen 1700 with this ram: https://www.gskill.com/product/165/1...35V16GB-(2x8GB)..

What would be the best bios version to update to?
02-16-2020 12:46 PM
ruffpl
ruffpl

Problem(temporarily) resolved by flashing 5220X moded bios/ there is no option such as "DRAM boot voltage"but for now everything works fine. After doing Aida64 one hour stability tests today, maximum I could get from my pc is 4GHz + 3200 on ram/ any attempts over it always results with error. Did someone passed this limit on 1800x?
02-16-2020 08:43 AM
shotround
yup

Quote: Originally Posted by 1TM1 View Post
It might be memory set too fast. Ensure the obvious VDDR 1.35V and installing DIMMs in sockets A2 and B2 (2nd and 4th from CPU). To check memory status make a batch file with the lines below and run it as administrator, then share the output.

@Echo off
color 0a
cls
ver
wmic cpu get name,currentclockspeed,currentvoltage
wmic baseboard get manufacturer,product
wmic bios get description,smbiosbiosversion,version
wmic memorychip get devicelocator,manufacturer,partnumber,speed
winsat mem
pause
i was thinking the same happened to me also. I think I resolved it by bumping up ram and/or soc voltage a notch. that or loosing tRCDRD one notch. its been a while so memory isn't that great.
02-16-2020 07:56 AM
1TM1
Quote: Originally Posted by ruffpl View Post
random boot up problem?
It might be memory set too fast. Ensure the obvious VDDR 1.35V and installing DIMMs in sockets A2 and B2 (2nd and 4th from CPU). To check memory status make a batch file with the lines below and run it as administrator, then share the output.

@Echo off
color 0a
cls
ver
wmic cpu get name,currentclockspeed,currentvoltage
wmic baseboard get manufacturer,product
wmic bios get description,smbiosbiosversion,version
wmic memorychip get devicelocator,manufacturer,partnumber,speed
winsat mem
pause
02-16-2020 01:40 AM
malakudi
Quote: Originally Posted by ObscureScience View Post
Did you ever get a reply?
Actually I did get some replies. First of all they deny that there is an issue with 5220 and PCI-E passthrough. Then they deny to provide beta 5406 themselves in order for me to be safe if something goes wrong. They finally deny to accept RMA due to BIOS issue and been unable to flash back in an "official" way, but they offer a flash back service costing 30 euro + VAT and shipment costs to their service center in Czech Republic (I am from Greece). So it would cost around 50 euros for just a flash back. They deny to do this for free although my motherboard is still under warranty.

I flashed 5406 beta after all and indeed fixes the pci-e passthrough issue. I have bought three ASUS motherboards the last 3 years (Prime X370 Pro, Prime X470 Pro and Prime TRX40 Pro) but I feel their support is not what it should be for a company like ASUS. I will consider a different company for my next purchase.
02-14-2020 06:14 AM
ruffpl
Random poblems with boot at every few starts

Hi. I have constant problem with my pc which I have been building for a month. On the beginning when I bought my mobo (like many people had) it didnt wanted to start ( only aura ligts was working, no beeps,etc). I tried with couple graphic cards ,then one type of ram, than another and then I read that it works with Gskill trident Z ram ( So I bought the 3200 rgb version and finally it booted up for first time). After that I updated bios to newest one because it had one of the oldest ( second or third version).
Then everything was ok, but the only problem that I still have with it, is that it dont want to boot after couple of starts. F.ex. I work on my pc and want to restart it for a minute, but instead of restart, beep and turn on, it just turn on aura lights and nothing else happends. After holding down the off button for a while it restarts with beep, I have to go to bios, save the configuration , restart and then it works again ( but the problem comes back until couple next starts). Do You know what can be the problem? It occurs at standard settings, after setting up ram on higher speed and after exact stable OC. It pass all stability tests on Prime95, AIDA64, OCCT and other programs but why it have this random boot up problem?
02-07-2020 04:13 AM
Keno34 ASRock releases Series 300 chipset mainboard Get AGESA 1.0.0.4 Patch B Firmware....Asus doesnt seems to give a flying F**k!
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off