Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: HELP! 6700k Z170 posts to BIOS, hard RESET when trying to boot USB/WIN Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
03-20-2019 09:33 AM
CaptainCab21
Quote: Originally Posted by anticommon View Post
Hey man, thanks for the suggestion. I had actually already tried that, I broke down and went ahead and updated the bios though and everything is working fine. Threw me for quite the loop haha, apparently the bios was corrupted just enough to not load windows but it did load the bios fine... hmm lol!
Strange glad to hear that you got it working!
03-19-2019 10:15 PM
anticommon
Quote: Originally Posted by CaptainCab21 View Post
I would try setting your memory to 2133 which would be stock speed. Just to make sure you have reset the bios to optimized defaults right? If your cpu is running stock maybe trying giving it some more voltage than stock.

Hey man, thanks for the suggestion. I had actually already tried that, I broke down and went ahead and updated the bios though and everything is working fine. Threw me for quite the loop haha, apparently the bios was corrupted just enough to not load windows but it did load the bios fine... hmm lol!
03-19-2019 06:35 PM
CaptainCab21
Quote: Originally Posted by anticommon View Post
Hello everyone, I have a stock 6700k with a GA-Z170X-ULTRA board running the latest BIOS 03/09/18. Scratching my head as to why this PC isn't even idling past the post screen, the PC goes into a hard reset every time unless I press one of the post options for boot/bios/system info etc. I'm thinking it's a memory issue (16GB DDR4 3200) but I'm not sure, before I got involved enough with the PC to install windows I had it sitting on my desk running to make sure the watercooling was fully bled and not leaking, yet now she is seemingly dead or dying. Thoughts? Suggestions? Have tried bios reset, different PSU, reseat RAM/CPU, trying separate ram sticks, unplugging all unnecessary devices etc. My next step is to try a bios reinstall or downgrade, but I would really rather not fully risk bricking the board.

If anyone has thoughts or suggestions for what to try short of buying a new mobo/cpu I would be so thankful.
I would try setting your memory to 2133 which would be stock speed. Just to make sure you have reset the bios to optimized defaults right? If your cpu is running stock maybe trying giving it some more voltage than stock.
03-19-2019 05:54 PM
anticommon
HELP! 6700k Z170 posts to BIOS, hard RESET when trying to boot USB/WIN

Hello everyone, I have a stock 6700k with a GA-Z170X-ULTRA board running the latest BIOS 03/09/18. Scratching my head as to why this PC isn't even idling past the post screen, the PC goes into a hard reset every time unless I press one of the post options for boot/bios/system info etc. I'm thinking it's a memory issue (16GB DDR4 3200) but I'm not sure, before I got involved enough with the PC to install windows I had it sitting on my desk running to make sure the watercooling was fully bled and not leaking, yet now she is seemingly dead or dying. Thoughts? Suggestions? Have tried bios reset, different PSU, reseat RAM/CPU, trying separate ram sticks, unplugging all unnecessary devices etc. My next step is to try a bios reinstall or downgrade, but I would really rather not fully risk bricking the board.

If anyone has thoughts or suggestions for what to try short of buying a new mobo/cpu I would be so thankful.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off