Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: [Official] AMD Radeon VII Owner's Club Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
08-18-2019 09:26 PM
drmrlordx Just had a go at using Igor's MorePowerTool to raise PL to +50%. Wow! I had no idea it would stabilize my card so well at lower voltages. Now I'm hitting 2100 MHz at 1.187V with hotspot temps @ 70C running Superposition. Not great compared to some of the cards in here, but definitely better than what I had before. Not even done tuning this thing yet.
08-17-2019 04:27 PM
drmrlordx I definitely would have gotten a Watercool block for Radeon VII had they made one. Alas.
08-16-2019 05:47 PM
majestynl
Quote: Originally Posted by drmrlordx View Post
Depends on the workload. If I ran something like 3DMark Icestorm then yes. If I ran Superposition then no.

@majestynl

Okay then it seems your TIM drying out wasn't the culprit.
No def not, cause the both blocks where installed max few days!
Switched now to a 2080ti because the seller didnt had any R7 left Currently a Heatkiller Block installed! Must say.. never going back to EK. This block is a beast and quality feels also much better!
08-16-2019 05:02 PM
drmrlordx
Quote: Originally Posted by ssj92 View Post
Even with the clocks jumping from like 1400, 1600, to 1700 at stock clocks/voltage? They're not within 1700-1800 but all over the place.

In game they're around 1750 though.
Depends on the workload. If I ran something like 3DMark Icestorm then yes. If I ran Superposition then no.

@majestynl

Okay then it seems your TIM drying out wasn't the culprit.
08-15-2019 05:29 PM
ssj92
Quote: Originally Posted by drmrlordx View Post
I've had my Radeon VII under water (Bykski) for a few weeks now. Fortunately I am not seeing any Tjunct temp spikes at the beginning of benchmarks. However, my voltage/clockspeed curve seems to be inferior to a lot of the cards here.

Right now I can get 2050 MHz (1200 MHz RAM) stable with 1.229v. That's bench stable and game stable. The two seem to go hand-in-hand with this card. Max tjunct during anything is around 72C (usually it stays closer to 70C). I'm using +20% power limit.

@ssj92

Fluctuating clocks are normal for Radeon VII. It's impossible to get fixed clockspeed.

@majestynl

Did you use Kryonaut when putting that EK block on your card, by any chance?
Even with the clocks jumping from like 1400, 1600, to 1700 at stock clocks/voltage? They're not within 1700-1800 but all over the place.

In game they're around 1750 though.
08-14-2019 05:47 AM
majestynl
Quote: Originally Posted by drmrlordx View Post
Ahhh okay, just a thought, but I think Kryonaut is prone to drying out at temps of 80C or above. I used it as well with the intention of staying below that point. You might be experiencing TIM failure. Maybe.

edit: that being said, if you've had extensive experience using Kryonaut at temps above 80C and have not had any major problems, then perhaps that is not the issue.
Dunno never had Kryonaut drying out at me. But i also dont get temps above 80C Maybe in the past with the 1800x but again i dont remember Kryonaut was drying out. But i also never use tim longer then 6months.
08-13-2019 11:11 PM
Jesaul I have crashes when overclocking in drivers above 19.4.3. Peak consumption is more than 400w
I still have to check if newest drivers are ok.
08-13-2019 07:44 AM
shadowxaero
Quote: Originally Posted by thomasck View Post
I did have. Ddu the driver and reinstalled and the problem was gone. But once crashing in a bench it would happen again. Then a simple reboot put the things back in place.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
I tried DDUing and the problem persist for me.

Quote: Originally Posted by WannaBeOCer View Post
Yes, I reinstalled 19.7.5 and reported the issue yesterday.
Thanks, reported as well. Was just hoping I wasn't the only one.
08-13-2019 06:36 AM
WannaBeOCer
Quote: Originally Posted by shadowxaero View Post
Anyone having Core overclocking issues on Radeon VII with the 19.8.1 drivers.

For example setting say 2000MHz in Radeon Settings but in games the core gets stuck at 1600ish MHz. If I go into Radeon Overlay and set 2000Mhz while in game it will work like normal but upon restarting the game or launching a different game, back to 1600Mhz.

Leaving everything stock it boost like normal to 1800ish. Memory OCing is working like normal.
Yes, I reinstalled 19.7.5 and reported the issue yesterday.
08-13-2019 06:14 AM
thomasck
Quote: Originally Posted by shadowxaero View Post
Anyone having Core overclocking issues on Radeon VII with the 19.8.1 drivers.



For example setting say 2000MHz in Radeon Settings but in games the core gets stuck at 1600ish MHz. If I go into Radeon Overlay and set 2000Mhz while in game it will work like normal but upon restarting the game or launching a different game, back to 1600Mhz.



Leaving everything stock it boost like normal to 1800ish. Memory OCing is working like normal.
I did have. Ddu the driver and reinstalled and the problem was gone. But once crashing in a bench it would happen again. Then a simple reboot put the things back in place.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off