Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: ROG Crosshair VII overclocking thread Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
10-13-2019 05:57 AM
Axaion
Quote: Originally Posted by wingman99 View Post
When memory signal transmission is corrupted the CPU will re-transmit the data sometimes increasing the latency.
Sure, if i wasnt able to run 3733 without problems (except derpy latency), or 1900 fclck without any side effect, bar the obvious memory latency hit due to desync (no negative impact in latencymon), even at looser timings too.

Also, it has no negative impact on memory latency, its SYSTEM latency its messing up

But yeah, my pc is haunted. lol
10-13-2019 04:29 AM
wingman99
Quote: Originally Posted by Axaion View Post
None of them, thats the funny part, it just goes up without reason
When memory signal transmission is corrupted the CPU will re-transmit the data sometimes increasing the latency.
10-13-2019 03:40 AM
Axaion
Quote: Originally Posted by LethalSpoon View Post
Did you monitor what drivers, services or process jump in terms of latency when you change your RAM speed?
None of them, thats the funny part, it just goes up without reason
10-13-2019 02:12 AM
LethalSpoon
Quote: Originally Posted by Axaion View Post
Also yes, i tested both with memtest to see if they were stable

just venting a bit, hopefully if anyone else has same issue they can try out 3400mhz memory speed
Did you monitor what drivers, services or process jump in terms of latency when you change your RAM speed?
10-13-2019 01:30 AM
Axaion Yeah, im pretty sure my motherboard is a lemon, i can run 1900 FCLCK fine, even with 3400mhz CL14-13-13, with no changes in latencymon, but even 3600 anything bam, zoom, pow. welcome to the jungle!, and it goes haywire.

Guess ill have to find the tightest timings i can at 3400 then

For reference, with 3400, AND 3400 FCLK 1900 - i get This result
Highest measured interrupt to process latency (µs): 10.808877
Average measured interrupt to process latency (µs): 2.630609

Highest measured interrupt to DPC latency (µs): 7.395547
Average measured interrupt to DPC latency (µs): 0.655871

with 3600, i get this pile o garbo.

Highest measured interrupt to process latency (µs): 29.297803
Average measured interrupt to process latency (µs): 6.248048

Highest measured interrupt to DPC latency (µs): 7.680007
Average measured interrupt to DPC latency (µs): 2.649649

Also yes, i tested both with memtest to see if they were stable

just venting a bit, hopefully if anyone else has same issue they can try out 3400mhz memory speed
10-12-2019 03:58 PM
LethalSpoon
Quote: Originally Posted by speedgoat View Post
same here actually, good find !
but i somehow wonder is this a setting messing with aida64 or does it really increase the latency by that much ?
I isolated the issue. All the latency is added by monitor (Gsync and refresh rate/oc). This is without all of that,
10-11-2019 09:09 AM
Baio73
Quote: Originally Posted by liakou View Post
Here are my settings.

I haven't bothered with DOCP at all since those are 4000 kits and that would mean I'd have to set the IF @2000 and this doesn't offer any positive results.
Went straight for the sweet spot.
Thanks man, I'm gonna give it a try.

Baio
10-11-2019 09:00 AM
mtrai
Quote: Originally Posted by oreonutz View Post
Sounds like we have been in the same boat. I got sick as hell on my Birthday last week, and have had ONE HELL of the last 30 days. But finally getting back to normal, and realized I have been so busy I hadn't jumped on the forums in about a month, so wanted to check in with you guys.

What UEFI are you currently running, and have you gotten yourself a 3000 Series Chip yet by chance? (I Hope you start to feel a bit better soon!)
Thanks and yes I am. No the 3950 has not released yet. Grin.

The last one that was released that several of us modded and changed the SMU. So from about a month or so ago. Just finished putting the waterblock on my 2nd 5700 XT now to install it.
10-11-2019 08:49 AM
oreonutz
Quote: Originally Posted by mtrai View Post
I have been sick all week and not at my PC.
Sounds like we have been in the same boat. I got sick as hell on my Birthday last week, and have had ONE HELL of the last 30 days. But finally getting back to normal, and realized I have been so busy I hadn't jumped on the forums in about a month, so wanted to check in with you guys.

What UEFI are you currently running, and have you gotten yourself a 3000 Series Chip yet by chance? (I Hope you start to feel a bit better soon!)
10-11-2019 08:44 AM
oreonutz Holy Crap! I have been gone for almost exactly a Month, and have missed out on 300 Pages of Posts! Someone Fill me In! LOL! What have I missed?

What is the new best UEFI to use right now. I am still using the Mod By @mtrai as I loved the performance, but after being on it for 6 weeks and finally having some time, I am ready to experiment with something new. Any one have an opinion on some of the newest UEFI's to come out? About to go looking myself, but figured I would ask before I look.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off