Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic

Thread: (Gigabyte X570 AORUS Owners Thread) Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
09-22-2019 08:53 AM
Ironcobra
Quote: Originally Posted by n4p0l3onic View Post
so I'm running a 3900X with aorus master f7a bios, corsair h115i platinum cooler, I left everything in BIOS auto except for XMP profile and enabled PBO advanced with 200 mhz offset... well windows apps detecting the core voltage during cinebench benchmark to be as high as 1.47 volts (cpu-z, hwinfo, ryzen master)! and I don't like the temperature too... (reached 85 celcius)

any suggestion on how to lower the voltage and temp? help please.
I have a platinum 115i as well, you should move that rad to the front of your case and do push pull if you can. Front is whats recommended by corsair on there forums. It changed my temps alot. I dont see over 55 benching and 50 gaming on my 3600. Maybe upgrade the rest of your fans as well?
09-22-2019 07:25 AM
Ufuk Özsaran Hello to everyone..

I have a few critical questions of mine.I would be glad if you help..

3900X and X570 bought aorus master motherboard.I will have it in 10 days.

my first question is;

1.I have the G.skill F4-4000C18Q-32GTZ memory. 4x8 used as a kit

Link of products : https://www.gskill.com/product/165/1...32GTZ-Overview

Can I use 3733 MHz on my x570 aorus master motherboard?Can I install all 4 memories? According to the QVL list, 4 of 3733 MHz gskill memories can be installed.Do you think it is possible?

2.Finally, I'm thinking of running my 3900X processor like 4.3 4.4 ghz. I have a custom cooling system. D5 pump GTX 560 radiator and noctua industrial fans, etc... Is it better to stay in F7A? Is it better to install the F7B?

waiting for answers from friends who have experienced..

Thank you all.
09-22-2019 07:20 AM
n4p0l3onic
Quote: Originally Posted by bigcid10 View Post
what I mean was ,In what direction are they flowing ?
ones in front,blowing in?
ones in back blowing out?
ones on top out or in?
just wondering as it makes a difference .
brand of fan aren't real inportant
as far as cpu volts ,it should be in the tweaking page under where the cpu parameters are
I have a Ultra board but it probably isn't much different
just change the auto to whatever setting you choose(not literally,lol)

also where is your radiator mounted and are the fans on inside or outside of it?
Thanks
3 fans on the front, one rear, the AIO fans are on the top, blowing air out... I got the undervolting way, it didn't help much and slowing down single core bench score... oh well it's not like I'm going to grind the 24 threads through 100% load 24/7, I guess I'd just need to suck it up.
09-22-2019 06:28 AM
bigcid10
Quote: Originally Posted by n4p0l3onic View Post
on a 100% load during cinebench test of course. My fans are mounted as default of course, I'm using nzxt h710i case with it's stock fans.

how do I lower the voltage? I mean which parameter in the BIOS is the best way to set it? are you telling me to lower the voltage to around 1.225-1.350 volts?
what I mean was ,In what direction are they flowing ?
ones in front,blowing in?
ones in back blowing out?
ones on top out or in?
just wondering as it makes a difference .
brand of fan aren't real inportant
as far as cpu volts ,it should be in the tweaking page under where the cpu parameters are
I have a Ultra board but it probably isn't much different
just change the auto to whatever setting you choose(not literally,lol)

also where is your radiator mounted and are the fans on inside or outside of it?
Thanks
09-22-2019 01:22 AM
Cata79 If people are having trouble from sleep, try uninstalling that rgb fusion crap and reflash the bios. As soon as I installed RGB fusion, my pc couldn't wake up from sleep.
09-22-2019 01:03 AM
zerowalker can anyone confirm Core Temp being super slow and/or showing all core frequencies the same (about 3.7ghz in my case, never changing) whenever SVM is enabled?
x570 AORUS Pro F5, 3900x.
09-21-2019 11:02 PM
drmrlordx @GBT-MatthewH

Thanks for the UEFI updates! F7b seems to have fixed my x570 Master's boot problems. Now it detects my 970 Evo, no problem. No new problems seem to have been introduced. At least not that I've noticed.

Any chance of you giving some support to those of us having problems with the integrated AX200 on the 5 GHz band connecting to an AC router? It's driving me a bit crazy. 2.4 GHz band is fine so I can live with that, for now.
09-21-2019 08:48 PM
refmon
refmon

Quote: Originally Posted by Metalhead79 View Post
I have the X570 Elite WIFI as well and updating past the F1 BIOS causes constant BSODs in Windows. I've tried Googling around and haven't found any solutions. It's really annoying.
Tell me if you ever find the solution
09-21-2019 07:42 PM
n4p0l3onic
Quote: Originally Posted by bigcid10 View Post
first off, what kind of case do you have?, how are your fans mounted?
auto cpu volts don't cut it 1.225-1.350 max manual setting
default voltage setting on that board is too high
85c tells me your cooling is not mounted right,or you fans aren't flowing the right way
is that temp at load or Idle?
on a 100% load during cinebench test of course. My fans are mounted as default of course, I'm using nzxt h710i case with it's stock fans.

how do I lower the voltage? I mean which parameter in the BIOS is the best way to set it? are you telling me to lower the voltage to around 1.225-1.350 volts?
09-21-2019 01:37 PM
Ojive
Quote: Originally Posted by GBT-MatthewH View Post
Latest BETA BIOS with AGESA 1003 ABBA (9/19)

Change log:

  • We have a temporary work around for slow response when disabling CSM - hit CTRL-F6 in BIOS and select "VGA First". This will lower resolution, but should fix the lag.
  • Disappearing SSD/HDD in boot priority should be fixed, let me know.

X570 AORUS Xtreme - F5B
X570 AORUS Master - F7B
X570 AORUS Ultra- F6B
X570 AORUS Pro Wifi - F6B
X570 AORUS Pro - F6B
X570 I AORUS Pro (ITX)- F6B
X570 AORUS Elite - F5B
X570 AORUS Elite Wifi - F3B
X570 Gaming X - F5B

As always if I messed up a link just let me know.
Probably stupid question, but I have to ask: is there any chance that latest BIOS (F7A) messed up RGB Fusion? It stopped working for me after I flashed F7A. There were otherwise NO other changes. "RGB Fusion has stopped working" a few seconds after i start it.

edit: uninstalling and re-installing didn't help.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off