Overclock.net - An Overclocking Community - Reply to Topic
Thread: (Gigabyte Z390 AORUS Owners Thread) Reply to Thread
Title:
Message:

Register Now

In order to be able to post messages on the Overclock.net - An Overclocking Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
01-18-2020 03:06 AM
LordGurciullo get latency mon and run it for 30 minutes.. play something.. and screenshot the screen I screenshotted.
Were all stuck at 10 for that now with current windows. but the latency thing...
01-18-2020 02:12 AM
reachthesky
Quote: Originally Posted by LordGurciullo View Post
well I'm getting 38-39.5 and I think im good at 4133 17 17 17 36 at 1.47/training and 1.25 each..

I feel less inclined to continue

However... Are you ready to really use your ******* mind?

Latencymon and this video https://www.youtube.com/watch?v=EG4g9XlKw5w

prepare to lose your mind. This guy somehow has a 2 latency... even though he ran it for only 20 seconds or so..

I'm at 230.. and my highest spikes are worse..

Prepare to lose your mind bro... Cause I have been researching for 2 days trying to figure out how in the world he has less than 10 and I can't even get less than 200.
It definitely has something to do with the the new windows locking us at 10 Frequency... but I still think I can get lower.

Have fun!
Mine is set to 10mhz, is that bad?

01-18-2020 02:03 AM
reachthesky memtest failed around 220%. Going to raise trfc from 280 to 331 and try again
01-18-2020 12:38 AM
LordGurciullo well I'm getting 38-39.5 and I think im good at 4133 17 17 17 36 at 1.47/training and 1.25 each..

I feel less inclined to continue

However... Are you ready to really use your ******* mind?

Latencymon and this video

prepare to lose your mind. This guy somehow has a 2 latency... even though he ran it for only 20 seconds or so..

I'm at 230.. and my highest spikes are worse..

Prepare to lose your mind bro... Cause I have been researching for 2 days trying to figure out how in the world he has less than 10 and I can't even get less than 200.
It definitely has something to do with the the new windows locking us at 10 Frequency... but I still think I can get lower.

Have fun!
01-18-2020 12:13 AM
reachthesky
Quote: Originally Posted by LordGurciullo View Post
Reach the sky will you ever be satisfied . My ram was 210 dollars with tax... 3200 14 kit.. Got lucky!
I will raise tras to 36 and see!

Falkentyne why would you want to test just cache?

Reach the sky. I have never played with the variable voltage... I'm on 1.35 5.0 1.219 underload...
I guess I could try variable...
Must always strive to improve .

currently testing CL15 4133 with 5.1ghz 8C/16T 4.8ghz cache - VccSA/VccIO-1.3v Vdimm/Training-1.55v



If you are currently using 1.35v manual voltage in bios and droop to 1.21xv underload, i think you are probably fine, the more droop the lower your temps will be so thats good.
01-18-2020 12:11 AM
LordGurciullo reach the sky. I changed my **** to 17 17 17 36, 300 and 65k.
Still higher latency... but I'm starting to think margin of error.
Lowest I had was 38.6 and now I'm getting a 39.1 - 39.4

But When I first tried computer wouldn't boot... had to icepick the cmos again. went up to 1.47 and 1.25 each and it works...
01-18-2020 12:09 AM
reachthesky
Quote: Originally Posted by Lurifaks View Post
Just for fun to see if it would boot @ 4533 MHz

1.5 vdimm
1.35 vccsa
1.35 vccio
Put it in a memory test. If you want any chance at tuning it you need to validate/test xmp auto timings first.
01-17-2020 11:31 PM
LordGurciullo Crazy yo! I just want max frames with my 1080p. Ideally 240 minimum .....
Is that latency I want?
01-17-2020 11:12 PM
Lurifaks Just for fun to see if it would boot @ 4533 MHz

1.5 vdimm
1.35 vccsa
1.35 vccio
01-17-2020 10:49 PM
LordGurciullo Reach the sky will you ever be satisfied . My ram was 210 dollars with tax... 3200 14 kit.. Got lucky!
I will raise tras to 36 and see!

Falkentyne why would you want to test just cache?

Reach the sky. I have never played with the variable voltage... I'm on 1.35 5.0 1.219 underload...
I guess I could try variable...
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off